معاون وزیر صمت گفت: بیش از ۸۴۷ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور به بهره‌برداری رسیده که رشد خوبی در این زمینه داشته ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صمت، علی رسولیان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به این سوال که چه تعداد شهرک صنعتی در کشور به بهره برداری رسیده است، اظهار داشت: بر اساس آخرین آماری که داریم بیش از ۸۴۷ شهرک و ناحیه صنعتی به بهره برداری رسیده که رشد بسیار خوبی داشتیم.

وی ادامه داد: شهرک‌ها و نواحی صنعتی محصول انقلاب هستند و لذا این تعداد شهرک و ناحیه‌ای که ایجاد شده همه مربوط به بعد از انقلاب است.

رسولیان عنوان کرد: در طول چند سال گذشته و به‌خصوص بعد از فرمایش مقام معظم رهبری و تأکید بر تولید داخلی و ممنوعیتی که در ۲۵۰۰ قلم کالا ایجاد شد رشد خوبی را در شهرک‌ها و نواحی صنعتی داشتیم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت‌های صنعتی گفت: در ۸۴۷ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی، ۴۹ هزار و ۵۰۰ واحد بهره‌بردار وجود دارد و بهره‌برداری از شهرک‌ها رشد خوبی را در طول یکی دو سال گذشته داشته است.

وی ادامه داد: نزدیک به یک میلیون نفر به‌صورت مستقیم مشغول به‌کار هستند. اینکه تقاضا برای زمین افزایش پیداکرده نشان از این است که تمایل به سرمایه‌گذاری افزایش‌یافته و وضعیت بنگاه‌های موجود در شهرک‌ها در حال رشد است.

رسولیان افزود: در برخی از شهرهای بزرگ مانند شهر تهران، تبریز، شیراز و اصفهان قاعدتاً واگذاری زمین با محدودیت‌هایی مواجه است یعنی اگر امروز هر میزان زمین در شهر تهران آماده واگذاری باشد متقاضی برای آن وجود دارد و فرد حاضر نمی‌شود از تهران به‌جای دیگر برود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت‌های صنعتی عنوان کرد: محدودیت‌های مربوط به شعاع ۱۲۰ کیلومتر، محیط‌زیست و آمایش سرزمین وجود دارد که ما نمی‌توانیم به هر میزانی که تقاضا برای تهران وجود داشته باشد زمین اختصاص دهیم.

وی تصریح کرد: در سطح کشور در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار هکتار زمین آماده واگذاری داریم یعنی برای این زمین‌ها آب، برق، گاز و زیرساخت‌های لازم در نظر گرفته‌شده است.

وی افزود: ما به هر میزان تقاضای که در شهرهای بزرگ وجود داشته باشد نمی‌توانیم زمین صنعتی عرضه کنیم زیرا خارج از آمایش است.

رسولیان بابیان اینکه تقاضای زیادی برای ایجاد شهرک در تهران داریم، اظهار کرد: دستگاه‌های خدماتی بنا به دلایلی از توسعه بیش از اندازه شهرک جلوگیری می‌کنند. مناطقی که در مرزها وجود دارد دچار محرومیت هستند. ما برای اینکه مناطق محروم رشد پیدا کند باید مشوق‌هایی برای آنجا بگذاریم تا بقیه هم بتوانند رشد مناسبی داشته باشند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت‌های صنعتی افزود: طرح آمایش سرزمین را با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت به دستور وزیر تهیه کرده‌ایم. اولویت‌های متفاوتی را برای مناطق مختلف کشور قائل خواهیم شد.

رسولیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اداره شهرک‌های صنعتی بر عهده چه کسی است، افزود: برابر قانون وقتی شهرک را واگذار می‌کنیم، اداره شهرک بر عهده بخش خصوصی است، زیرا قانون به ما اجازه نمی‌دهد. عمده منابع ما از محل ارائه خدماتی است که در شهرک‌ها انجام می‌دهیم.

وی گفت: برابر قانون برنامه، قوانین مصوب و ارائه خدمات توسط تمام شرکت‌های خدماتی آب، برق، گاز و حتی درب واحد و درب شهرک بر عهده آن شهرک است.

رسولیان عنوان کرد: بخشی از مالیات بر ارزش‌افزوده که پرداخت می‌کنند برای اداره شهرک‌های صنعتی است.

وی افزود: در یک جایی آب را تأمین کردیم در طول زمان که شهرک‌ها را اداره می‌کردند میزان آب دهی چاه‌ها کم شد. ما مشکلات جدی آب در کشور داریم لذا آب موردنیاز صنعت تأمین نمی‌شد.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت‌های صنعتی عنوان کرد: در عباس‌آباد مازاد آب را تأمین کردیم و آب‌داریم. امسال پست برق را در آنجا بهره‌برداری کردیم که بخش عمده‌ای از پول را ما دادیم.

وی ادامه داد: پولی که ما برای سرمایه‌گذاری می‌دهیم باید از بخش خصوصی بگیریم زیرا ما منابعی نداریم بدهکاری‌هایی در برخی شرکت‌ها داریم.

رسولیان در پاسخ به سوالی در مورد اینکه وضعیت برق شهرک‌های صنعتی چگونه است آیا با کمبود مواجه هستیم، افزود: قطعی برق به زیرساخت شهرک ارتباطی ندارد، بلکه ناشی از کمبود برق در کشور است.

وی افزود: سال گذشته این کمبود خیلی جدی بود و به‌شدت به‌صورت غیر برنامه‌ریزی‌شده قطعی برق داشتیم. امسال با وزارت نیرو برنامه‌ریزی کردیم تا مشکلات اضافه نشود.

رسولیان عنوان کرد: ما به هر شرکتی که زمین واگذار کرده‌ایم در حد نرمی تعهد داریم. درجایی که دوستان ناراحت هستند و درست می‌گویند اداره شهرک بنا به قانون بر عهده ما نیست، البته ما در خیلی از جاها هزینه و تأمین آب و برق می‌کنیم و آسفالت انجام می‌دهیم. کارهایی انجام می‌دهیم که بتوانیم کمک کنیم، ما ممنوعیت هزینه کرد داریم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت‌های صنعتی تأکید کرد: خوشبختانه در طول یک سال گذشته علیرغم اینکه تورم زیادی بوده میزان آبی که تأمین کردیم حداقل ۵۰ درصد بیشتر از سال ۹۹ بوده است. سال گذشته بیش از ۷ هزار هکتار زمین اضافه کرده‌ایم که ۱۴ برابر سال قبل بوده است.

رسولیان در پایان خاطرنشان کرد: ما تعهداتی که داریم را انجام می‌دهیم، بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات پست برق مشارکت داشتیم.