به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد بزرگداشت مراسم بزرگداشت فلسفی، نقش وعاظ در تحولات سیاسی ایران معاصر، جایگاه وعظ و خطابه در فرهنگ مردم ایران، نقش وعظ و خطابه در پیروزی انقلاب اسلامی از جمله موضوعات این مراسم اعلام شده اند .
نقش روحانیت در استحکام بنیادهای دینی در ایران، جایگاه محمد تقی فلسفی در نهضت امام خمینی(ره)، منابع فکری و شکلگیری اندیشههای محمدتقی فلسفی از دیگر مباحث پیش بینی شده برای این همایش هستند .
رابطه محمدتقی فلسفی و مرجعیت، محمدتقی فلسفی در اسناد ساواک، مواضع محمدتقی فلسفی در نهضت ملی شدن صنعت نفت، مواضع محمد تقی فلسفی در مقابل رژیم پهلوی، محمدتقی فلسفی و مبارزه با بهائیت، محمدتقی فلسفی و مبارزه با حزب توده، روابط متقابل محمدتقی فلسفی و امام خمینی(ره)، محمدتقی فلسفی بنیانگذار شیوه جدید خطابه، برخی دیگر از مباحث این همایش خواهد بود .
این همایش با همکاری نهادهایی چون سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
حجت الاسلام محمد تقی فلسفی از واعظان شناخته شده و تأثیرگذار، سال 1286 شمسی در تهران متولد شد و در 6 سالگی به دبستان توفیق رفت و به تحصیل صرف و نحو و مقدمات علوم دینی پرداخت و با پافشاری و اصرار مادر به منبر روی آورد.
همزمان با نظارت شدید پدر به تحصیل درس پرداخت و 2 روز در هفته را به منبر میرفت اولین منبر را در سن 16 یا 15 سالگی در مسجد فیلسوفها و در وصف مولا علی آغاز کرد.
آیتالله فلسفی اولین تجربه سیاسی خود را در راستای شعار قلابی جمهوریت که توسط رضاخان سرداده شده بود مرور کرد و همراه پدر و عمو در تحصن میدان بهارستان به رهبری آیت الله مدرس شرکت داشت.
سال 1316 شمسی بهخاطر اشاره به حادثه مسجد گوهرشاد روی منبر ، ممنوع المنبر و از پوشیدن لباس روحانیت محروم گردید اما پس از 3 سال با آغاز جنگ جهانی دوم و عزل رضاخان از ممنوعیت خارج شد . از مهمترین مبارزات وی در دهه 20 و 30 شمسی میتوان جلوگیری از تخریب مسجد مادرشاه و ساخت مسجد ارک و الزامی کردن دروس تعلیماتی دینی و از همه مهمتر مبارزه با بهائیت را نام برد.
وی در ماه مبارک رمضان سال 32 شمسی به افشاگری علیه بهائیت پرداخت . آیتالله فلسفی در طول مبارزات خود مردم را به افشای چهره رژیم آشنا کرد و از یاران امام محسوب میشد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با وجود سن بالا همچنان در سنگر تبلیغ به ادای وظیفه مشغول بود و سال 1377 در سن 93 سالگی در اثر کسالت دعوت حق را لبیک گفت. وی در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی در شهر ری به خاک سپرده شد. از ایشان تألیفات بسیاری در زمینههای مختلف روانشناسی، دینی برجای مانده که علاوه بر آنها تعدادی مقاله و سخنرانی نیز در کتاب اسرار خلقت چاپ شده است .