سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری خود تاکید کرد که جنگ برای آمریکا ابزار سلطه است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه وزارت خارجه چین، «وانگ ونبین»، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری خود باردیگر تاکید کرد: «تایوان بخشی از چین است، این یک واقعیت غیرقابل انکار است. تنها یک چین در جهان وجود دارد و تایوان از زمان‌های قدیم به چین تعلق داشته است.»

به گفته ونبین؛ حاکمیت و قلمرو چین هرگز تقسیم نشده است و هرگز تقسیم نخواهد شد و وضعیت تایوان به عنوان بخشی از خاک چین هرگز تغییر نکرده و هرگز اجازه نخواهد داد.

وی در ادامه گفت: «حزب کمونیست چین و دولت چین همواره متعهد به تحقق وحدت ملی کامل بوده‌اند. حل مسئله تایوان و تحقق اتحاد کامل ملی، آرزوی مشترک همه مردم چین و تعهد و مأموریت تاریخی حزب کمونیست چین است. اتحاد مجدد مسالمت آمیز یک کشور، دو سیستم دستورالعمل‌های اساسی ما برای حل مسئله تایوان است. اتحاد مجدد ملی با ابزارهای مسالمت آمیز اولین انتخاب حزب کمونیست چین و دولت چین در حل و فصل مسئله تایوان است، زیرا این امر به بهترین وجه در خدمت منافع ملت چین به عنوان یک کل است. ما آماده ایم فضای وسیعی برای اتحاد مجدد مسالمت آمیز ایجاد کنیم. اما ما جایی برای فعالیت‌های جدایی طلبانه به هر شکلی نخواهیم گذاشت. ما با بیشترین صداقت کار خواهیم کرد و نهایت تلاش خود را برای دستیابی به اتحاد مجدد مسالمت آمیز به کار خواهیم بست. اگر عناصر تجزیه طلب یا نیروهای خارجی اقدام به تحریک و یا حتی عبور از خطوط قرمز ما کنند، ما مجبور به اقدامات قاطع خواهیم شد. همچنین اصل چین واحد هیچ تحریف یا چالشی را برنمی تابد. مفهوم اصل یک چین کاملاً واضح است، یعنی تنها یک چین در جهان وجود دارد و تایوان بخشی از چین است. دولت جمهوری خلق چین تنها دولت قانونی است که نماینده کل چین است. اصل چین واحد یک اجماع بین المللی غالب و هنجار اساسی پذیرفته شده در روابط بین الملل است. این در قطعنامه ۲۷۵۸ سازمان ملل متحد تأیید شده است. این اساس سیاسی برای تعاملات بین چین و همه کشورهای جهان است. تا امروز ۱۸۱ کشور با چین بر اساس اصل چین واحد روابط دیپلماتیک برقرار کرده اند. این به طور کامل نشان می‌دهد که دفاع از اصل چین واحد کار درستی است. اتحاد مجدد کامل چین فرآیندی است که نمی‌توان آن را متوقف کرد. اتحاد ملی گامی اساسی به سوی جوان سازی ملی است. اتحاد مجدد مسالمت آمیز بین دو سوی تنگه نه تنها برای ملت چین، بلکه برای همه مردم و جهان مفید است.»

سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین افزود: «علت اصلی تنش‌های کنونی در سراسر تنگه تایوان این است که برخی مقامات محلی تایوان تلاش می‌کنند تا آمریکا از استقلال طلبان حمایت کند و برخی از نیروها در ایالات متحده به دنبال استفاده از مسئله تایوان برای مهار چین هستند. این یک حرکت بسیار خطرناک است که با بازی با آتش قابل مقایسه است. کسانی که با آتش بازی می‌کنند، به وسیله آن هلاک خواهند شد. ما از کشورهای مربوطه می‌خواهیم به طور جدی از اصل چین واحد تبعیت کنند، مسائل مربوط به تایوان را به درستی مدیریت کنند، از مداخله در امور داخلی چین دست بردارند، معامله دوگانه را متوقف کنند، و اقدامات واقعی را برای احترام به تعهد خود مبنی بر عدم حمایت از «استقلال تایوان» انجام دهند. استقلال طلبی با حمایت خارجی راه به جایی نخواهد برد و استفاده از مسئله تایوان برای مهار چین محکوم به شکست است. هر فرد یا نیرویی که بخواهد در امور داخلی چین مداخله کند و مانع اتحاد مجدد چین شود، خود را در مسیر برخورد با دیوار بزرگ فولادی قرار خواهد داد که توسط بیش از ۱.۴ میلیارد چینی ساخته شده است.»

وانگ ونبین در ادامه سخنان خود اضافه کرد: ایالات متحده جنگ‌هایی را آغاز کرده است که به حق زندگی و بقای مردم آسیب وارد کرده است. واشنگتن نمی‌تواند مسئولیت آغاز جنگ‌ها و درگیری‌ها در افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و جاهای دیگر در خاورمیانه و همسایگی آن را برعهده نگیرد. ایالات متحده تغییراتی را تحمیل کرده و تحریم‌های یکجانبه‌ای را وضع کرده است که به شدت حقوق مردم برای توسعه و سلامت را نقض می‌کند. این کشور در بسیاری از کشورها انقلاب‌های رنگی را برانگیخت، دولت‌های آنها را زیر و رو کرد و از تحریم‌های اقتصادی سو استفاده کرد، که اقتصاد آنها را فلج کرده و زندگی مردم را دشوارتر کرده است. ایالات متحده در واقع برخورد تمدن‌ها را ایجاد کرده است که آزادی عقیده مذهبی را نقض می‌کند. روایت «برخورد تمدن‌ها» و «اسلام‌هراسی» را تولید و منتشر کرده، زندانیان مسلمان را شکنجه کرده و تمدن اسلامی در خاورمیانه را لکه‌دار کرده است. نقض جدی حقوق بشر توسط ایالات متحده در خاورمیانه باعث آسیب دائمی و خسارات جبران ناپذیری به کشورها و مردم منطقه شده است.

تحلیلگران سیاسی در کشورهای خاورمیانه خاطرنشان کرده اند که جنگ برای آمریکا ابزار سلطه است. جنگ‌های نیابتی ایالات متحده در منطقه به عنوان بستری برای رشد سازمان‌های تروریستی عمل کرده است. آمریکا به بهانه دموکراسی و حقوق بشر ثبات را خراب می‌کند و به کشورهای منطقه توهین و قلدری می‌کند. بر اساس نظرسنجی مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاسی، ۸۱ درصد از پاسخ دهندگان در کشورهای عربی معتقدند که سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است. جک میدگلی که در افغانستان به عنوان مشاور نظامی ایالات متحده خدمت می‌کرد، گفت که ایالات متحده با تحمیل دموکراسی به سبک ایالات متحده در جنگ‌های خود در خارج از کشور در دهه‌های گذشته و با بی توجهی به خواست مردم محلی، دموکراسی را تضعیف کرده است.

در بیستمین سالگرد جنگ افغانستان، نیویورک تایمز اظهار داشت که جنگی که ایالات متحده به راه انداخته است، سازمان‌های تروریستی را در آنجا بسیار قوی‌تر از ۲۰ سال پیش کرده است. پس با ریختن خون مردم خاورمیانه، سیاستمداران آمریکایی و ماشین جنگی آنها در موقعیتی نیستند که به عنوان مدافع حقوق بشر یا قاضی حقوق بشر عمل کنند. مردم خاورمیانه باید بایستند و به هژمونی و قلدری آمریکا نه بگویند. ما همچنین از شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌خواهیم که توجه خود را به نقض حقوق بشر توسط ایالات متحده در خاورمیانه و سایر مناطق افزایش دهند و در پاسخ به آنها اقدامات لازم را انجام دهند.»