به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدجواد مرادیان افزود: این دو نفر بر اثر صاعقه زدگی دچار سر درد، درد قفسه سینه و کاهش سطح هوشیاری شده و از سوی تیمهای امدادی اورژانس برای ادامه درمان به بیمارستان شهرستان ممسنی منتقل شده اند.
او با هشدار به شهروندان و کشاورزان برای رعایت توصیههای ایمنی در مواجهه با صاعقه، بر پرهیز از قرار گرفتن در نزدیک سازههای مرتفع و درختان در هنگام وقوع صاعقه، اضافه کرد: اگر گروهی چند نفره هستید، همگی در یک محل تمرکز نکنید، روی پنجه پاهای خود بنشینید، سر را به سمت قفسه سینه و یا فاصله میان زانوها نزدیک کنید و با دستان خود گوشهایتان را بگیرید، هیچ گاه روی زمین نخوابید، زیرا از این طریق تبدیل به هدفی بزرگتر برای اصابت صاعقه میشوید.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایست قلبی و تنفسی، عوارض ناشی از پرت شدگی، آسیبهای نورولوژیک، خون ریزی ریه، آسیب به احشای داخل شکم و مثانه و سوختگی را از آسیبهای ناشی از صاعقه زدگی برشمرد و ادامه داد: بیشتر بیمارانی که دچار صاعقه زدگی میشوند، یک دوره چند ساعته از فلج موقت اندامها به همراه نداشتن نبض را تجربه میکنند.
دکتر مرادیان با بیان اینکه بهترین راه برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی رعد و برق، مواجه نشدن با آن است، افزود: حداقل ۳۰ دقیقه پس از شنیدن آخرین صدای رعد و برق، باید در پناهگاه امن حضور داشته باشیم.