به گزارش خبرگزاری مهر، سید صادق حسینی امروز شنبه در نشست با مدیران ستاد عملیات حج ۱۴۰۱ ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در موسم حج تمتع امسال گفت: در حج تمتع ۱۴۰۱ به اذعان همه کارشناسان با تجربه این حوزه شاهد حجی روان، بدون حاشیه و موفق بودیم که این مهم نیز مرهون عنایت الهی، ائمه معصومین، برنامه ریزی های مدون، تلاشهای همه دستگاههای همکار، حمایتهای مسئولان و همچنین تلاشهای خاضعانه همه دست اندرکاران حج بوده است.
وی افزود: در حج تمتع امسال در ایام تشریق و به ویژه سرزمین منا مشکل خاصی را نداشتیم و در زیارت بیت الله الحرام یا شهر مدینه عملیات حج به خوبی و به صورت روان پیش رفت.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برخی مشکلات در زمینه معدود هتلهای مدینه داشتیم که به سرعت حل شد گفت: در تغذیه نیز بعضی کاستیها نسبت به نبود تنوع غذایی در روزهای ابتدایی بود که به سرعت حل و فصل شد و خوشبختانه رضایتمندی در این حوزه نیز افزایش یافت؛ همچنین مشکلات ذکر شده به همراه برخی گلایهها در روزهای نخست بابت خدمات درمانی و نبود دارو نیز به محدودیتها و تأخیر در اعزام عوامل بازمی گردد که تا حدود زیادی رفع شد.
حسینی با بیان اینکه امسال در موسم حج تمتع به صورت روزانه نظرسنجی از زائران دریافت میشد، گفت: این نظر سنجی ها موجب شد تا نقاط ضعف و کاستیها بعد از انتقال به ستاد مدیریت بحران، بسرعت شناسایی و رفع شود و خوشبختانه رضایت زائران تا حدود زیادی افزایش یافت؛ این نظر سنجی ها نشاندهنده رضایت بیش از ۹۰ درصدی زائران بوده که البته در برخی حوزهها همانند حمل و نقل این رضایت بیش از درصد عنوان شده بود است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در حج امسال تأخیر در پروازها به صورت بارز و مشخص وجود نداشت گفت: جداول پروازی به خوبی تدوین شده بود و شاهد همکاری و تلاش دست اندرکاران سازمان هواپیمایی بودیم که این عملیات اعزام و بازگشت زائران با کمترین مشکل به پایان رسید.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: اگر چه از نگاه بنده نمره حج امسال قابل قبول بوده و تلاشهای صورت گرفته قابل تقدیر است اما باید سعی شود تا حدود ۱۰ درصد عدم رضایت زائران نیز رفع شود تا حج سال آینده بازهم شاهد افزایش رضایتمندیها باشیم.
به گفته حسینی، آسیب شناسی حج امسال به معنای آن نیست که عملکرد دست اندکاران ضعیف بوده بلکه به معنای بهبود روند اجرایی در خدمت رسانی هر چه مطلوب به زائران در سنوات آتی است.
وی با بیان اینکه برخی افراد موفقیت حج را به کاهش تعداد زائران اعزامی گره میزنند گفت: این موضوع تصور اشتباهی است که از سوی تعدادی افراد ناآشنا به این حوزه مطرح میشود زیرا فراهم آوری تدارکات چه برای ۸۰ هزار نفر چه برای نصف آن، یک تلاش و کار اجرایی را در بردارد؛ لیکن اینکه بگوییم سقف سنی تعیین شده آسیب پذیری کمتری را در حوزه درمانی بدنبال داشته این حرف میتواند صحیح باشد؛ بنابراین اگر بیش از ۸۰ هزار نفر با این سقف سنی تعیین شده را هم اعزام میکردیم همین موفقیت را به حول و قوه الهی کسب میکردیم.
رئیس سازمان حج و زیارت اظهار کرد: یکسان سازی ظاهری و متحدالشکل شدن زائران برای پرهیز از بروز مشکلات همانند مفقود شدن چمدانها یا گم شدن وسایل شخصی و.....، بررسی اسکان خانوادگی برای متقاضیانی که در این خصوص تمایل دارند، رفع مشکل اینترنت زائران و حل دغدغههای مطرح شده در آسیب شناسی ها میتواند برای سنوات آتی مورد بررسی و توجه جدی قرار گیرد.
وی همچنین به راه اندازی اپیلیکیشن زیارت توسط دست اندرکاران و نیروهای سازمان حج و زیارت اشاره کرد و افزود: خوشبختانه این نرم افزار امسال مورد بهره برداری قرار گرفت که قابلیتهای مناسبی دارد اما تعداد محدودی از زائران از آن بهره مند شده اند که میطلبد در سنوات آتی به تقویت آن پرداخته و همچنین زودتر در اختیار زائران قرار گیرد تا آنها نیز این نرم افزار را نصب نمایند.
رئیس سازمان حج و زیارت از تلاشهای صادقانه و خاضعانه همه دست اندرکاران در حج تمتع امسال تشکر کرد و گفت: حجی در خور شأن زائران ایرانی و عزتمندانه همراه با سلامت و امنیت و کرامت را شاهد بودیم که به همه عزیزان خداقوت میگوئیم.
حسینی همچنین در خصوص راه اندازی عمره گفت: در صورت مهیا شدن همه شرایط و زیرساختهای مربوطه برای اعزام زائران ایرانی و معتمرین کشورمان آمادگی کامل داریم.
وی همچنین در زمینه اربعین حسینی و وظایف سازمان حج و زیارت گفت: سازمان حج و زیارت مسئولیت کمیته ثبت نام و اعزام را عهده دار است اما عملاً فراتر از وظایف کمیتهای، مشغول به فعالیت میباشد زیرا رفع مشکلات و دغدغههای زائران را به خود مربوط میداند بنابراین از هیچ تلاشی برای خدمت رسانی مطلوب به زائران اربعین حسینی دریغ نمیکند.