به گزارش خبرنگار مهر، امیر نعمتی روز دوشنبه به مناسبت روز خبرنگار با حضور در خبرگزاری مهر، با اشاره به اینکه با توجه به اهمیت رسانه در جامعه، تلاش بر این است که همواره عملکرد رسانههای استان را رصد کنیم، افزود: بر همین اساس خبرگزاری مهر در استان زنجان جزو رسانههایی است که تا به امروز فعالیت اثرگذاری در حوزههای مختلف داشته است.
وی یادآور شد: با وجود اینکه این رسانه به لحاظ نیروی انسانی و سایر موارد با مشکلات زیادی دست به گریبان است اما این کمبودها باعث نشده است که از رسالت اصلی خود عقبنشینی کند.
این مسئول با بیان اینکه قلم زدن در فضای کنونی و به دور از تعلقات مادی کار بسیار ارزشمند و ماندگاری است که رسانههای استان به ویژه خبرگزاری مهر دست به آن زده است که جای قدردانی دارد، ادامه داد: رسانه رسالت بسیار سنگینی بر عهده داشته و هیچگاه این رسالت را بر مبنای اقبال گروه یا جریان خاصی پایهگذاری نمیکند و این رسالت همان بالا بردن آگاهی مردم، تنویر افکار عمومی و شفافسازی جامعه است که خوشبختانه زنجان جزو استانهایی است که از وجود چنین رسانههایی برخوردار است، به همین خاطر رسانهها در انجام رسالت خود هیچگاه نباید به نظرات سلیقهای افراد توجه چندانی داشته باشند.
نعمتی با بیان اینکه خبرگزاری مهر تا به امروز توانسته است همافزایی خوبی با مجموعههایی چون تبلیغات اسلامی، حوزه هنری و … داشته باشد، اظهار کرد: در بسیاری از مواقع سوژههایی که خبرگزاری مهر پیگیری میکند، در ادامه دستمایه تولید آثار هنری میشود که این تعامل دوسویه بوده و در برخی موارد نیز تولیدات این بخش منجر به خوراک خبری برای رسانهها میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حوزه هنری در دوره تحولی اخیر که با حضور مدیریت جدید اتفاق افتاده است، رویکردی جدید را در بحث حوزههای هنری استانها انجام میدهد که آن هم نگاه تحولی در استانها است، عنوان کرد: در همین راستا نقشه تحولی برای همه انسانها در حال تدوین شدن است. این نقشه تحولی مبتنی بر زیستبوم هر استان است که هر استانی مبتنی بر زیستبوم، مزیتها، محدودیتها و ظرفیتها و نیز چالشهای هر استان که بررسی میکند، نقشه راه خود را تدوین میکند تا بر اساس این نقشه راه، فعالیتها و سیاستهای خود را ریلگذاری کند.
رئیس حوزه هنری استان زنجان در ادامه با تاکید بر اینکه مولفههای متعددی در نقشه راه مطرح است که شامل مسئلهمندی، بومگرایی و مردممحوری است تا نگاه ما در استان نگاه مسئلهمحور، بومگرا و مردممحور باشد، خاطرنشان کرد: ما سوژهها و نگاهها را از مردم گرفته و به همراه مردم آنها را تدوین میکنیم؛ چرا که همه این امور برای مردم است.
وی با یادآوری اینکه حوزه هنری زنجان نیز طی سال گذشته حدود ۹ ماه با همفکری و مشورت اندیشمندان و فرهیختگان زیستبوم استان را تنظیم کرد و در نهایت جمعبندی این شد که چشمانداز سه سالهای را تدوین کردیم با این عنوان که زنجان پرچمدار هنر عاشورایی و روایتگری هنری و انقلابی از فرهنگ عاشورا در زنجان است، افزود: خوشبختانه جزو اولین استانهایی بودیم که از این نقشه تحول در ستاد دفاع کردیم و امروز بر اساس این نقشه برنامهریزیها در حال انجام است.
نعمتی تاکید کرد: استان زنجان امروز مزین به نام پایتخت شور و شعور حسینی است و دارای ویژگیهایی است که عمدهترین آن را میتوان به وجود حسینیهها، مساجد، تکایا، شخصیتهای بزرگ دینی و مذهبی و در راس آن اجتماع عظیم مردم در هشتم محرم و یومالعباس در حسینیه اعظم است.
وی به هنر انقلاب، درباره زیستبوم استان زنجان و اهمیت آن اشاره کرد و بیان داشت: در موضوع هنر انقلاب، توجه به دغدغهمندی و مسئولیتپذیری هنر در مقابل بسیاری از مسائل و آرمانها، اعتقادات، مطالبات و باورهای اعتقادی، ایمانی و درونی جامعه حائز اهمیت است.
رئیس حوزه هنری استان زنجان افزود: یکی از اقتضائات هنر انقلاب این است که مسائل و مضامین خود را از جامعه و از بطن مردم گرفته است.
نعمتی افزود: در هنر انقلاب ما با سه مولفه مهم بومگرایی، مردممحوری و مسئلهمندی مواجه هستیم و در دوره تحولی و رویکرد جدید در حوزه هنری اقدام به تدوین نقشه تحولی حوزه هنری مبتنی بر زیستبوم استان شده که نزدیک به ۹ ماه توسط کارگروه تحول استانی با همکاری کارگروه تحول ستادی زیستبوم و سند تحول با تحلیل و بررسی فرصتها و تهدیدها، مسائل و چالشها، ظرفیتها و مزیتهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی اقتصادی استان در ابعاد مختلف بررسی شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر زیستبوم استان زنجان تنظیم شده و چشمانداز نقشه تحول استان نیز با عنوان زنجان پرچمدار هنر عاشورایی و روایتگری هنری و انقلابی از فرهنگ عاشورایی در زنجان تدوین و در هفته هنر انقلاب رونمایی شد.
رئیس حوزه هنری استان زنجان، با بیان اینکه سند تحول حوزه هنری استان بر مبنای شش راهبرد اصلی مبتنی بر اسناد بالادستی و سند تحول معاونت راهبردی استانها در عرصههای تربیت، تبیین، تقویت، قرارگاهی، تولید، توسعه مخاطب و سامانبخشی است، گفت: این مهم با اهداف کمی و کیفی منجر به اقدامات متعدد عملیاتی خواهد شد، تنظیم شده است.