بیرجند- معاون استاندار و فرماندار ویژه طبس گفت: تمام بدهی و مطالبه پیمانکاران راهسازی به مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

به گزارش مهر، علی اکبر رحیمی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران از کمبودهای حوزه بهداشت در شهرستان طبس گلایه کرد و افزود: با کمبود نیروی پزشک و متخصص مواجه هستیم و تا آبان ماه که زمان تخصیص پزشک به شهرستان‌ها است، مشکل داریم.

وی با بیان اینکه کمبود سونوگراف زن از چند ماه گذشته در طبس وجود دارد که به دنبال رفع دغدغه مردم هستیم، گفت: در صورتی که امکانات وجود داشته باشد، تمام نیاز درمانی مردم رفع می‌شود.

رحیمی با اشاره به تخصیص دستگاه ام آر آی به طبس، ادامه داد: سه شهرستان در خراسان جنوبی درخواست دستگاه ام آر آی داده‌اند که طبس با توجه به مسافت طولانی با مراکز استان‌های همجوار نیاز مبرم به این دستگاه دارد.

وی بیان کرد: از دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خواستاریم اولویت‌ها را بسنجد و برای تخصیص دستگاه ام آر آی پیگیری کند.

رحیمی اظهار کرد: آماده سازی و زیرسازی محل نصب دستگاه ام آر آی صورت گرفته و خیران پای کار آماده‌اند تا بهانه‌ای برای نبود نصب دستگاه نباشد.

پرداخت ۱۱۰ میلیاردی بدهی پیمانکاران

فرماندار ویژه طبس در مورد اقدامات انجام شده در زمینه راه‌های شهرستان طی یک سال گذشته، گفت: تمام بدهی و طلب پیمانکاران راهسازی به مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: در سفر رئیس جمهور شش هزار میلیارد تومان اعتبار برای بهسازی راه‌های اختصاص یافت و هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر هم در سفر معاون رئیس جمهور تخصیص داده شد.

رحیمی با بیان اینکه پیمانکاران هم اکنون در محورهای اصفهان- یزد، عرب آباد- بیرجند، دیهوک-راور، دیهوک- فردوس کار می‌کنند، افزود: آزاد سازی محور طبس- جوخواه باقی مانده و پول آماده است تا پیمانکار شروع به کار کند.

آغاز انتقال آب از خلیج فارس

رحیمی یکی از محورهای کاری فرمانداری را تأمین آب برای طبس عنوان کرد و گفت: در طبس سد وجود دارد و نباید میزان آب سد را در معاملات خود بیاوریم بلکه باید بدون سد و ذخیره آب سد میزان آب مورد نیاز طبس را تأمین کنیم.

وی به باران‌های اخیر در شهرستان طبس اشاره کرد و افزود: میزان بارندگی و ذخیره آن در سد زیاد نیست و اگر قرار بود ذخایر آبی در پایان مرداد به اتمام برسد با این بارندگی آخر مهر ماه تمام می‌شود.

به گفته فرماندار طبس، احداث چاه در رضوان شهر، کار بر روی احداث چاه ژرف از هزار و ۸۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر برای دسترسی به آب صنعتی و انتقال آب از خلیج فارس که احتمالاً در هفته دولت آغاز شود، از جمله اقدامات برای تأمین آب مورد نیاز طبس است.

وی از لوله کشی در دهستان منتظریه خبر داد و افزود: در این زمینه ۳۳ میلیارد تومان هزینه انتقال آب صورت گرفته و امسال برای اصلاح شبکه‌های آبرسانی ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی صورت گرفته است.

رحیمی ادامه داد: در مسکن ملی طی شش ماه گذشته ۱۱ کیلومتر انتقال آب صورت گرفته که شش کیلومتر باقی مانده که تأمین لوله در حال انجام است.

زمین مسکن ملی دست دلالان نیفتد

فرماندار ویژه با اشاره به طرح نهضت ملی مسکن در طبس، گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان ۳۵۰ هکتار زمین در اختیار طبس قرار داد که این میزان مورد نیاز ۲۰ تا ۳۰ ساله طبس نبود.

رحیمی با اشاره به اینکه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرستان آمده است، افزود: پنج میلیارد تومان برای آماده سازی برق رسانی طرح نهضت ملی مسکن و ۵۰ هکتاری و ۷۹ هکتاری هزینه شده است.

وی با بیان اینکه زمین‌هایی که در مسکن ملی توسط دولت در اختیار مردم داده شده است به ارزش ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیون تومان در بازار آزاد است، ادامه داد: دولت زمین و وام را در اختیار مردم قرار داده اما هشدار می‌دهیم تا این زمین‌ها دست بورس سازی و دست دلالان نیفتد و افرادی که این کار را انجام می‌دهند در آینده دچار مشکل می‌شوند.

رحیمی اظهار کرد: تا آخر امسال در طبس ۳۰۰ خانه ساخته می‌شود و خانه‌ها از مستأجر خالی شده و شاید کمی از اجاره خانه‌ها کاسته شود.

وی با بیان اینکه طی هشت ماه گذشته عملیات گازرسانی به ۵۰ هکتاری به اتمام رسیده و آماده علمک گذاری است، گفت: شورای مسکن ماهی یک بار در استان تشکیل می‌شود و طبس در این زمینه در استان رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: دو هزار و ۱۸۹ متقاضی در ۵پ روزه مسکن طبس ثبت نام کرده‌اند که در ۵۰ هکتاری با ۵۷۸ پروانه اخذ شده ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی، دیهوک با ۱۱۱ واحد و هشت پروانه اخذ شده ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی و عشق آباد با هشت واحد ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

چرخه گوشت از تولید تا مصرف در طبس

وی در مورد مشکل فروش دام توسط دامداران و عشایر، گفت: خرید تضمینی دام باید بر اساس مجوز کشوری صورت گیرد اما کشتارگاه درجه چهار و بازار دام طبس در حال ساخت است.

رحیمی ادامه داد: کلنگ زنی کشتارگاه در هفته دولت انجام می‌شود که در این راستا سردخانه هم توسط بخش خصوصی در حال ساخت است.

وی ادامه داد: با رایزنی‌های انجام شده با ستاد فرمان اجرایی امام، کارخانه خوراک دام احداث می‌شود تا چرخه گوشت از تولید تا مصرف در شهرستان صورت گیرد.

گفتنی است، فرماندار ویژه طبس در این جلسه به سوالات خبرنگاران در مورد افزایش اجاره بها، ساماندهی سگ‌های ولگرد، آب‌نماهای جاده‌ای و مشکلات فرهنگی و هنری هم پاسخ داد.