به گزارش خبرگزاری مهر، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، در نشست شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران با اشاره به امضای تفاهمنامههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و غیره با سازمانها، دستگاهها و مراکز مختلف، افزود: سازوکاری در قانون پیشبینی شده که بر اساس آن یک درصد از منابع اعتباری سازمانها و دستگاهها در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صرف شود و با جلسات و رایزنیهای صورت گرفته، مقرر شد تا این مراکز بتوانند اقدامات فرهنگی انجام دهند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: همچنین سعی کردیم نهادسازی شکل گیرد و جایگاه فرهنگ ایثار و شهادت تقویت شود و با روشنسازی شرح وظایف و تعیین و تأمین منابع مالی مورد نیاز، امور فرهنگی را اجرایی کرده و پیش ببریم.
بنیاد شهید و امور ایثارگران در حال تغییر ساختار است
معاون رئیس جمهور گفت: بسیاری از قوانین و مقررات خدمات رسانی به ایثارگران بر اساس سلیقه و خواست دستگاههای مختلف ایجاد شده که این موارد چالشهایی را برای بنیاد ایجاد کرده است، متأسفانه به تعداد کارشناسان حاضر در امور ایثارگران ادارات، سازمانها، دستگاهها و غیره شاهد برخوردهای متفاوت و مختلف در مورد مسائل یکسان با ایثارگران هستیم که اصلاً زیبنده نیست.
وی با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران در حال تغییر ساختار است، گفت: سعی کردیم نقش و کارکرد مشاوران را پررنگتر کنیم. البته با توجه به اهمیت موضوع و گستردگی مسائل تصمیم گرفته شد تا برخی حوزهها تبدیل به معاونت شوند تا ساختار بنیاد شهید و امور ایثارگران در این زمینه قوام و استحکام بیشتری یابد.
اقدامات سازمان انرژی اتمی در حوزه ایثارگران فوقالعاده است
وی افزود: اقدامات فوقالعاده سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه ایثارگران، بسیار ارزشمند است و میتواند زمینهساز همکاریهای مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران و ایثارگران با این سازمان باشد. شرکتهای ایثارگران و دانشمندان ایثارگر میتوانند همکاری خوبی با سازمان انرژی داشته باشند و این سازمان انرژی اتمی میتواند از ایدههای آنها استفاده کرده و آن را برای جامعه هدف الگو قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: مردم امروز باید نسبت به حضور و همراهی ایثارگران احساس نیاز کنند نه فقط احساس دین داشته باشند چراکه حضور ایثارگران در حوزه علم، فناوری، فرهنگ و … کارگشاست بنابراین باید اجازه دهیم ایثارگران با افتخار به خدماترسانی بپردازند.
نیاز امروز ایثارگران؛ نیاز فردای جامعه است
قاضیزاده هاشمی گفت: نیازهای ایثارگران با عموم جامعه متفاوت است و باید توجه داشت ساختار سنی این عزیزان سالمند محسوب میشود به طوری که میانگین سنی ایثارگران ۶۰ سال به بالاست؛ باید دانست تعداد بستری این عزیزان در بیمارستانها و مراکز درمانی ۱۰ برابر بیشتر از سایر افراد جامعه است و هزینه دوره سالمندی آنها در ۲ سال پایانی عمر تقریباً ۷.۵ برابر کل دوره زندگی محسوب میشود.
وی خطاب به رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نیاز اکنون جامعه ایثارگران، نیاز ۲۰ سال آینده سایر مردم جامعه است و آنچه ما اکنون نیاز داریم، سایر اقشار جامعه در ۲ دهه آینده به آن نیاز مییابند. بنابراین باید توجه ویژهای به نیازهای این عزیزان در زمینه تأمین دارو، استفاده از تکنولوژی در زمینه سهلتر شدن زندگی روزمره و … کرد. ما از سازمان انرژی اتمی و دانشمندان و کارشناسان دعوت میکنیم تا با حضور در بیمارستانها و مراکز درمانی زیر نظر بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به شناسایی نیازهای این قشر و انجام طرحهای مورد نظر اقدام کنند و پذیرای این دوستان خواهیم بود.
لزوم توجه به نیازهای معنوی خانواده شهدا و ایثارگران
وی در پایان خاطرنشان کرد: ایثارگران علاوه بر حمایتهای مادی، نیازمند حمایتهای معنوی و دریافت مددکاریهای تخصصی در زمینه رفع مشکلات خانوادگی، تربیت فرزندان و … هستند. این خانوادهها با مسائل مختلف مواجه هستند و نباید فراموش کرد بنیاد شهید و امور ایثارگران در قبال آنها مسئولیت دارد اما باید توجه داشت ابزارهای ما محدود است و باید با کمک هم، مشکلات و کاستیها را حل و فصل کنیم.
امضای تفاهمنامه فرهنگی میان سازمان انرژی اتمی و بنیاد شهید و امور ایثارگران
در این نشست تفاهمنامه همکاریهای فرهنگی میان سازمان انرژی اتمی ایران و بنیاد شهید و امور ایثارگران به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد تا بهرهبرداری از ظرفیتهای فرهنگی و رسانهای با هدف توسعه و مهندسی فرهنگی بهمنظور تعالی و بالندگی و همچنین افزایش اثربخشی فعالیتهای فرهنگی و افزایش سطح مشارکت بین دستگاهی برای ارتقا کیفی و کمی در تولید آثار فاخر فرهنگی، هنری، ادبی و نشر آثار مکتوب به استناد قوانین بالادستی و ارتقا سطح کیفی تولیدات هنری، شناسایی و ایجاد بسترهای نوین و مناسب فرهنگی برای توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری مرتبط با موضوع تفاهمنامه، همافزایی در انجام فعالیتهای تخصصی مرتبط با حوزه ایثار و شهادت و همچنین ارتقا سطح همکاریهای علمی و فنی در حوزههای نرم بهویژه امور فرهنگی و سخت شامل موارد تخصصی و هستهای در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران و همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گیرد.
یکی از موارد مهم این تفاهمنامه؛ حمایت از شرکتهای دانشبنیان شاهد و ایثارگر مرتبط با حوزه هستهای و تجاریسازی ایدهها بر اساس منافع مشترک با نظر کمیته علمی و فنی است که مقرر شد همکاریهای منسجم در این زمینه دنبال شود.