به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک؛ «بسام ساکر»، نماینده کردهای موسوم به شورای دموکراتیک سوریه (SDC) در آمریکا گفته است که روسیه و ایالات متحده هفته گذشته به آنها اطمینان داده اند که هیچ عملیات نظامی ترکیه در منطقه انجام نخواهد شد.
ساکر در این ارتباط گفت: ما هفته گذشته در وزارت امورخارجه آمریکا و سپس با روسها جلساتی داشتیم. آنها منکر این بودند که چراغ سبزی برای حمله نظامی به ترکیه داده اند، اما ما میدانیم که اردوغان رئیس جمهور ترکیه هر کاری را انجام میدهد و او گاهی اوقات به دیگر مسائل اهمیتی نمیدهد.
ساکر افزود که شورای دموکراتیک سوریه جلسات مستمری با وزارت خارجه آمریکا، پنتاگون و کنگره دارد و همه آنها خواهان ثبات در منطقه هستند از عملیات ترکیه دفاع نمیکنند.
ترکیه با حمایت از گروههای مخالف مختلف که با دولت سوریه میجنگند و در عین حال به نیروهای کرد حمله میکنند، نقش قابل توجهی در درگیریهای سوریه ایفا میکند. ترکیه در حال حاضر در حال برنامه ریزی یک عملیات جدید علیه کردهای سوریه است؛ در حالی که دمشق با مداخله خارجی مخالف است.
شب گذشته نیز جنگندههای ترکیه اهدافی در داخل خاک سوریه و مربوط به ارتش این کشور را هدف قرار دادند.
آمارهای متناقضی از میزان تلفات این حمله منتشر شده و در حالی که یک ناظر جنگ و یک رسانه کردی اعلام کرد که در حمله هوایی ترکیه در شمال سوریه دست کم ۱۱ نفر از جمله سربازان دولت سوریه کشته شدند، برخی منابع دیگر آمار تلفات این حمله را تا ۲۲ نفر هم اعلام کرده اند.
همزمان تلویزیون سوریه نیز ضمن تائید حملات هوایی جنگندههای ترکیه، گفت در این حملات به نقاط نظامی در حومه حلب ۳ سرباز کشته و ۶ نفر زخمی شدند.
گفته شده این حمله درست در غرب شهر شمالی کوبانی و در بحبوحه تنش در شمال سوریه بین جنگجویان کرد مورد حمایت آمریکا و مخالفان مسلح مورد حمایت ترکیه صورت گرفته است.
دیده بان سوریه مستقر در لندن گفت که هنوز مشخص نیست که همه قربانیان این حمله سربازان سوری هستند یا خیر؟
«هاوار نیوز»، خبرگزاری مناطق کردی در سوریه نیز از کشته شدن ۱۶ سرباز سوری خبر داد، در حالی که خبرگزاری کرد دیگر به نام «نورث پرس»، از کشته شدن ۲۲ سرباز خبر داد.
وزارت دفاع ترکیه نیز روز سهشنبه اعلام کرده بود که ۱۳ شبهنظامی مظنون کُرد در پی حمله توپخانهای ترکیه به یک پاسگاه مرزی در نزدیکی شهر بیریجیک در استان سانلیورف کشته شدند. این وزارتخانه گفت که عملیات در منطقه ادامه دارد.
ترکیه از سال ۲۰۱۶ سه عملیات بزرگ فرامرزی را در سوریه آغاز کرده است و در حال حاضر برخی از مناطق در شمال سوریه را در اشغال نیروهای خود دارد. حضور ترکیه در سوریه به صورت غیرقانونی و تا کنون بارها با اعتراض رسمی دولت دمشق روبرو شده است.