سیاوش عزیزی مدیر تیم استارت آپی فعال در عرصه حمل و نقل اشتراکی برای کاهش الایندگی محیط زیست مستقر در کارخانه آزادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما درصدد هستیم در قالب این تیم دوچرخه و اسکوتر اشتراکی را به تولید برسانیم.
وی با بیان اینکه دانش فنی طراحی و ساخت این اسکوترهای برقی را بدست آوردیم، گفت: برای ساخت این اسکوترها از علم الکترونیک استفاده کردیم تا برنامه ریزی هایی در راستای، مکان یابی، باتری، ردیاب و... انجام دهیم.
وی با بیان اینکه درصدد تولید انبوه این اسکوترهای برقی هستیم تا در امکان عمومی مورد بهره برداری قرار بگیرند، گفت: در زمینه اینترنت اشیا و طراحی نرم افزاری، اتصال به سامانه، کدنویسی و برنامه نویسی اقداماتی انجام دادیم که این اسکوترها به تولید برسند و استفاده شوند.
عزیزی با اشاره به استفاده از این اسکوترها در برخی بوستانهای تهران گفت: تعداد ۲۰ عدد تولید شده و در بوستان های سطح شهر تهران با هماهنگی شهرداری نواحی به صورت آزمایشی بکار گرفته شده است. استفاده از این اسکوترها در اماکن عمومی و بوستانها مورد استقبال قرار گرفته است.
به گفته عزیزی، طبق بررسی ها استفاده از این محصول می تواند در کاهش الودگی هوا تا ۸۰ درصد نسبت به موتور سیکلت تاثیر داشته باشد.
وی اضافه کرد: به دلیل باتری دار بودن هیچگونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارد و آلایندگی آن صفر است و در صورت جایگزینی با موتورسیکلت های شهر تهران می توان گفت بیش از نیمی از مشکل آلودگی هوای کل تهران حل خواهد شد.
این مدیر تیم استارت اپی با بیان اینکه هیچ شرکت داخلی دانش فنی اسکوترهای برقی را بدست نیاورده است، گفت: از این منظر رقیبی در کشور نداریم؛ اما در عین حال نیاز به سرمایه گذارانی داریم که بتوانیم به صورت انبوه از این اسکوترها همراه با ایستگاه شارژ تولید کنیم.
وی با بیان اینکه البته برای همین میزان تولید شده اسکوترهای برقی ایستگاه های شارژی را طراحی کرده ایم، گفت: تمام تست های اولیه این اسکوتر انجام شده و دارای مجوزهای مجوز شهرداری و محیط زیست است.
عزیزی درباره تفاوت اسکوترهای برقی تولید شده با اسکوترهای معمولی ادامه داد: این اسکوترهای طراحی شده صنعتی هستند که قیمت بالایی دارند از این رو برای خرید فردی به صرفه نیست؛ این اسکوتر دارای باتری های قوی است که ۸-۹ ساعت می تواند بدون شارژ مورد استفاده قرار بگیرد.
به گفته وی، این اسکوترها دارای ۳ درجه سرعت اهسته، متوسط و بالا هستند. همچنین بعد از خالی شدن شارژ این اسکوترها، در ایستگاه هایی که طراحی کردیم شارژ می شوند و مجددا مورد استفاده قرار می گیرند .
مدیر تیم استارت اپی گفت: فعالیت در کل بوستان ها و پارک های سطح شهر با ناوگان هزار عددی در مدت دو سال جزو چشمانداز این تیم است.