به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین حسینی شامگاه چهارشنبه در دیدار استاندار اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل در تولید محصولات غذایی و تنوع محصولات استراتژیک جایگاه ممتازی دارد و در این بین آبزیپروری در این استان در سالهای اخیر روند رو به رشدی را پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به دلیل برخی کج سلیقگیها منابع و اعتبارات مناسبی به حوزه آبزیپروری در استان اردبیل اختصاص نیافته است، تصریح کرد: متأسفانه شیلات سهمی از سفر رئیس جمهور ندارد و باید در سفرهای آینده این سهم به تناسب توسعه آبزیپروری مناسب و در حد مطلوب دیده شود.
رئیس سازمان شیلات برنامه تحولی سازمان شیلات با رویکرد دولت مردمی و ضرورت تأمین غذای سالم را یادآور شد و گفت: قطعاً در تولید پروتئین نقش شیلات و محصولات آبزیپروری یک نقش برجسته است و بهتر است به تناسب درآمد خانوارها توسعه طبخ و پخت و پز انواع ماهیان را مد نظر قرار دهیم.
حسینی از شکلگیری کمیته سرمایهگذاری در سازمان شیلات خبر داد و افزود: ما از رشتههای مختلف مشاغل خانگی حمایت میکنیم و سعی ما بر این است تا با ایدههای جدید بحث سرمایهگذاری شیلات را در کشت و صنعت دنبال کنیم.
وی از امضای تفاهم نامه همکاری با ستاد اجرایی امام برای تقویت سرمایهگذاری در بحث شیلات اشاره کرد و ادامه داد: استان اردبیل در حال حاضر ۱۰ هزار و ۷۰۰ تن انواع آبزیان را تولید میکند که این ظرفیت تا ۲۰ هزار تن در چهار سال پیش رو قابل ارتقا است.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای افق ۱۴۰۴ افزایش ۲ برابری تولید آبزیان در استان پیشبینی شده و بهتر است با تنوع تولید محصولات فراتر از ماهیان سردابی، گرمابی، شاه میگو و خاویاری بتوان در این بخش موفق عمل کرد.
وی از آمادگی شرکت آب منطقهای برای تأمین منابع آب قدردانی کرد و گفت: در گذشته به دلیل برخی تفکرات غلط تولید آبزیان در منابع آب محدود شده بود اما در ۳۰ سد و منابع آبی استان پرورش آبزیان به شکل رهاسازی شده و یا در قفس در اولویت قرار گرفته است.
حسینی ضرورت راهاندازی شهرک کشاورزی با رویکرد پرورش ماهیان زینتی را یادآور شد و اضافه کرد: با ایجاد اشتغال در این بخش به راحتی میتوان زنجیره ارزش را نیز تقویت کرد.
وی توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات آبزیپروری را یادآور شد و بیان کرد: تراز مثبت تجاری در حوزه شیلات ۵۲۰ میلیون دلار است که این رقم قابل افزایش است.
حسینی به گردشگر مالی ۶ هزار میلیارد تومان پرورش ماهیان زینتی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: استان اردبیل نیز میتواند از ظرفیتهای خوبی در این حوزه برخوردار بوده و فرآیند رو به جلویی را در این حوزه شاهد باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: با توجه به همسان بودن قیمت ماهی با سایر مواد پروتئینی گوشت قرمز، سفید و تخممرغ مردم علاقهمند به خرید ماهی و طبخ آن هستند و بهتر است نگاه لوکس و لاکچری به ماهی کمتر از گذشته باشد.
حسینی سرانه مصرف ماهی را در کشور ۱۳.۸ دهم و در استان اردبیل ۱۱.۹ دهم اعلام کرد و گفت: در کنار ترویج پخت و طبخ ماهی، از ظرفیتهای این بخش میتوان در توسعه گردشگری نیز استفاده کرد.
وی برگزاری جشنوارههای مختلف با هدف ترویج تغذیه آبزیان و افزایش سرانه مصرف ماهی را یادآور شد و تصریح کرد: از ۷۰۰ هزار تن تولید آبزیان در کشور ۸۰ هزار تن ماهیان ریز هستند که قطعاً در تهیه فستفودهای مورد علاقه کودکان میتوانند نقشآفرینی کنند.
رئیس سازمان شیلات بازدید از دریاچه نئور برای احیای ماهیان این دریاچه را در کنار امضای تفاهم نامه با کشت و صنعت مغان در تولید و پرورش محصولات خاویاری و شاه میگو یادآور شد و افزود: ما آمادگی داریم تا مدرنترین بازار عرضه محصولات آبزی را در این استان با همکاری و مشارکت بخش خصوصی راهاندازی کنیم.