به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام یدالله صفری در خطبه نماز جمعه این هفته ضمن گرامیداشت روز جهانی مسجد با انتقاد از نحوه مدیریت مساجد اظهار کرد: کمرنگ شدن نقش مساجد از آنجا ناشی میشود که بیشتر متولیان مساجد با نیازهای روز جامعه آشنایی نداشته و با ظرفیتهای مساجد آشنایی ندارند البته این جای تأسف است که مساجد متولی ندارد که با نظارت و هدایت و حمایت خود نقش مساجد را پررنگ نماید.
وی افزود: در کنار افول مساجد از فعالیتهای متنوع اجتماعی، سیاسی و اخلاقی، خانواده که اصلیترین نهاد اجتماعی و سنگ بنای شکل گیری جامعه است دچار سستی و رخوت شد در حالی که اگر خانواده با مسجد مرتبط میشد و مساجد در عرصه تقویت بنیان خانوادهها تلاش میکردند امروز خانوادههای ما مشکل انبوه طلاق و کودکان بی سرپرست و بد سرپرست مبتلا نمیشد.
خطیب جمعه گرمی بیان کرد: ظرفیتهای مسجد در حل مشکلات خانوادگی، نظیر آموزش مهارتهای زندگی، مداخله در بحرانهای خانوادگی، سرکشی از خانوادههای آسیب دیده و ایجاد مراکز مشاوره خانواده در مساجد و در یک کلام استفاده کاربردی و نظام مند از آموزههای اسلامی با محوریت خانههای مردمی خدا، باعث حل بهتر و مؤثرتر مشکلات زوجین و خانوادهها میشود.
حجت الاسلام صفری ادامه داد: از بدو تأسیس حکومت اسلامی در صدر اسلام، مهمترین مراکز تجمع، عبادت، آموزش معارف دینی، علمی، تصمیم گیری و حل مسائل مهم مسلمانان مساجد بوده است و در جریان انقلاب اسلامی ایران نیز حضرت امام (ره) کوشیدند مساجد را احیا نمایند و آنها را به جایگاه اصلی خودشان برگردانند.
وی افزود: پس از انقلاب، مساجد بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتند و با گسترش خدمات و فعالیتهای آنها، در عرصههای گوناگون فردی و اجتماعی نقش آفرین بوده اند.
امام جمعه گرمی همچنین با دعوت مردم به تقوا گفت: تقلید در خداشناسی جایز نیست و باید با تعقل و تفکر و استدلالات عقلی به خدا شناسی رسید. به همین دلیل در آیات و روایات فراوانی، انسان به تفکر در آفرینش دعوت شده است.
حجت الاسلام صفری ادامه داد: ائمه معصومین (ع) موضوع تفکر را نیز مشخص کرده و فرمودند در فلسفه آفرینش خویش، طبیعت و زمین و آسمانها و همچنین در مسافرین این دنیا که آمدند و رفتند، تفکر کنید.
وی با اشاره به سالروز شهادت امام سجاد (ع) گفت: دوران امام سجاد (ع) ویژگی خاصی داشت، از یک طرف خفقان شدید و ترس و واهمه بر جامعه و مردم حاکم بود.
خطیب جمعه شهرستان گرمی افزود: امام سجاد (ع) میدید تمام بدبختی و عامل سقوط مردم بد اخلاقی و فساد است لذا تلاش کرد اخلاق اسلامی را در جامعه احیا کند و مسائل مهم اخلاقی را در قالب دعا بیان نموده و صحیفه سجادیه شکل گرفت که متأسفانه همین کتاب گران سنگ در بین ما غریب و ناشناخته است.