محمد سرگزی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی، اظهار داشت: معمولاً درباره این موضوع در ادوار مختلف تصمیمی را میگیریم و یک روز تصمیم میگیریم که وزارت صنعت، معدن و تجارت را ادغام کنیم و یک روز هم تصمیم میگیریم که این بخشها از هم تفکیک شوند.
وی بیان کرد: زمانی که وزارتخانهای ادغام میشود، استدلال طرفداران ادغام این است که به واسطه ارتباطی که بین این بخشها وجود دارد، بهتر است یک ساختار واحد برای مدیریت واحد و تصمیمگیری بهتر ایجاد کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی هم که وزارتخانهای تفکیک میشود، استدلال طرفداران تفکیک این است که فلان وزارتخانه بسیار عریض و طویل شده است، امکان مدیریت آن وجود ندارد و باید تفکیک شود.
سرگزی ادامه داد: بنده معتقدم که نه استدلال طرفداران وحدت و ادغام وزارتخانهها از مبانی محکمی برخوردار است و نه استدلال طرفداران تفکیک. ما باید درباره این مسئله مهم ادله کافی و متقن داشته باشیم و سپس اقدام به تغییر ساختار یک وزارتخانه کنیم.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در شرایط فعلی و با توجه به اینکه به لحاظ اقتصادی مشکلات متعددی داریم، ایجاد یک وزارتخانه جدید قطعاً بار مالی مضاعفی را ایجاد میکند.
وی با اشاره به زمانبر بودن تشکیل وزارت بازرگانی، گفت: از سوی دیگر تا تشکیلات وزارت بازرگانی مستقر و مدیران آن در نقاط مختلف کشور مشخص شوند، حداقل دو سال طول میکشد، عمر دولت تمام میشود و این کار مشکلی را هم حل نخواهد کرد.