کرمانشاه- استان کرمانشاه دارای ظرفیت های بسیاری در حوزه گردشگری است و «لیزر» که در صنایع مختلف کاربرد دارد، می‌توان برای گردشگری و نمایش آثار تاریخی و باستانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- فاطمه مصطفوی: بعد از انقلاب رشد آموزش عالی در ایران بی‌نظیر بوده و بر اساس آمار جهانی از نظر کیفی و کمی بی‌سابقه است، ایران اسلامی امروزه در زمینه‌هایی دارای اقتدار است که قبل از این غیر قابل تصور بود و با توجه به شروع گام دوم انقلاب همراه با گسترده شدن برکاتش در کشور ظرفیت دانشگاهی بالا رفته و علاوه بر خود، کشورهای همسایه را نیز تغذیه می‌کند.

از دیرباز کشور ایران و عراق سرنوشت مشترکی داشته و استان کرمانشاه نیز با اقلیم کردی کشور عراق مشترکات بسیاری دارد و هم‌زبان است که باید از این ظرفیت دانشگاهی استفاده کرد و پیام فرهنگی و صنعتی را در گستره منطقه منتشر کرد در استان کرمانشاه صنایع تجاری متعددی مانند پتروشیمی و نفت به صورت بالفعل وجود دارد که توجه ویژه به این مسئله بر همگان ضروری است.

استان کرمانشاه از جمله استان‌های دارای پتانسیل بالا در حوزه گردشگری است که دارای آثار تاریخی از جمله طاق بستان، معبد آناهیتا، تکیه معاون الملک و بیگلربیگی است که نورپردازی در امکان تاریخی و حتی خیابان‌های آن جلوه زیبایی به آن داده و سبب رونق بیشتر گردشگری آن می‌شود.

امروز بسیاری شهرهای جهان با استفاده از زیباسازی فضای شهری و نورپردازی زیبا شهرهای های خود را به عنوان مقصد گردشگری مطرح و حتی جشنواره‌هایی نیز با این موضوع برگزار کرده‌اند.

نمایش آثار منحصر به فرد استان کرمانشاه با لیزر

استاد دانشگاه صنعتی کرمانشاه سید سجاد موسوی‌فرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: لیزر به معنای تقویت نور توسط گسیل القایی بوده و یک تابش متفاوت از هر نور دیگری است و از واژه‌هایی به شمار می‌رود که هر شخص می‌تواند از آن استفاده کند و برای هر شخص کاربرد دارد.

وی افزود: محیط پیرامون لیزر می‌تواند از ماده یا هر جسمی در طبیعت باشد، لیزر بر روی اجسام سخت از جمله شیشه، کریستال‌، یاقوت و الماس و بر روی اجسام نازک از جمله پوست تخم مرغ نیز تأثیرگذار است.

استاد دانشگاه صنعتی استان کرمانشاه تصریح کرد: برهم کنش نور با ماده می‌تواند ابزار قدرتمندی در اختیار انسان گذاشته و دارای اهمیت است که در صنایع مختلف از آن استفاده می‌شود، بر هم کنش نور با مواد تأثیر زیادی بر روی ابزارهایی از جمله جوشکاری و برشکاری دارد.

وی گفت: استان کرمانشاه به دلیل داشتن مسیر گردشگری مناسب و هم‌جواری با کشور عراق و به نحوی نزدیکی و ارتباط با کشورهای اروپایی برای استفاده و نشان دادن صنعت لیزر و آثار آن می‌تواند پیشرفت خوبی داشته و به خوبی از آن استفاده و معضل بیکاری را رفع و اشتغال‌زایی را در استان ایجاد کند.

موسوی‌فرد در ادامه بیان کرد: برای نشان دادن آثار دست نخورده استان کرمانشاه و استان‌های دیگر کشور ایران فراتر از ابزارهای ۲ بعدی نیاز بوده و می‌توان از تصویرسازی سه بعدی و ترکیب اپتیک و لیزر استفاده کرد و تصویرسازی‌های زیبایی را به ارمغان آورد که با توجه به زیبایی‌های استان کرمانشاه رونق مناسبی را ایجاد می‌کند.

استاد دانشگاه صنعتی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: پزشکی از دیگر زمینه‌های مورد استفاده از لیزر بوده که می‌توان خون‌ریزی را به مقدار قابل توجهی کاهش داده و از آن جلوگیری کرد که استفاده از این ویژگی در پزشکی قابلیت‌های بسیار خوب و بالایی را برای استان کرمانشاه خواهد داشت.

وی ادامه داد: رویاپردازی انسان در پژوهش و به واقعیت درآوردن بخشی از تخیلات خود از جمله برقراری ارتباط با ستارگان و امکان حرکت با سرعت‌های بسیار سریع در آزمایشگاه‌های پرتو لیزر وجود دارد که می‌توان آن را یک موهبت الهی دانست که توسط دانشمندان کشف شده است.

موسوی‌فرد گفت: امید است دانشجویانی که به تازگی به این عرصه پا نهاده‌اند با تکیه بر خدا و دانش خود صنعت لیزر را در استان کرمانشاه نهادینه کرده و با کمک افراد مربوطه در صنایع مختلف به درستی از آن استفاده کرده تا شاهد گسترش روز افزون این صنعت در استان کرمانشاه باشیم.

رشته نوین لیزر و دانشجویان جویای شغل نوین

فاطمه امیریان دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی کرمانشاه و دانشجوی ارشد دانشگاه رازی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اپتیک و لیزر از جمله رشته‌های نوین و نوظهور فیزیک بوده که بر روی مباحث نور کار کرده و تمرکز داشته و در رشته‌های پزشکی، درمانی و حتی هنری هم کاربرد دارد.

وی افزود: در چهار سال تحصیل کارشناسی با مباحثی از اپتیک و لیزر و کاربردهای آن در صنعت آشنا شده که مباحث آن در ارشد گسترده‌تر بوده و لیزر در زمینه‌های صنعتی، مخابراتی قابل استفاده است.

دانشجوی ارشد اپتیک و لیزر دانشگاه رازی استان کرمانشاه تصریح کرد: این رشته که از رشته‌های جدید است مدتی است که تدریس آن در استان کرمانشاه آغاز شده و با توجه به سنگینی و سختی درس‌های خوانده شده در این رشته امیدواریم برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌های سراسری اشتغال‌زایی مناسبی ایجاد شود تا زحمات درس خواندن آن‌ها بیهوده نبوده و دانشجویان بتوانند به درستی از رشته خود استفاده کنند.

کرمانشاه با داشتن ظرفیت‌های بالا در رشته اپتیک و لیزر می‌تواند در زمینه پرورش دانش‌بنیان این صنعت پیشرو باشد و از آن نیز در راستای توسعه استان بهره برد، خبرنگار مهر امیدوار است با حمایت از صنعت دانش‌بنیان بر اساس شعار سال تعیین شده توسط مقام معظم رهبری، مسئولان توجه ویژه‌ای در رشد صنعت دانش‌بنیان داشته باشند.