به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاح پروژه انتقال آب آبیک که ظهر شنبه در شهرستان آبیک انجام شد اظهار کرد: اجرای پروژه به عهده مسئولین استانی و شهرستانی بود و ما در این میان پشتیبان اجرای طرح بودهایم.
وزیر نیرو بیان کرد: پروژه انتقال آب به آبیک یک پروژه انقلابی، سریع، مؤثر و با حلاوت خوب بود و این حلاوت زمانی معنا دارد که نواقص برطرف شده و مرحله تکمیلی انجام شود و تمام استان از نعمت آب بهرمند شوند.
وی افزود: برای ادامه این پروژه از همکاران خود میخواهیم که مرحله مناقصه تکمیلی را برگزار کرده و به روش تأمین مالی از طریق بخش خصوصی اقدام کنند و در صورت یافتن سرمایه گذار خوب مراحل بعدی پروژه را انجام دهند و در صورت نیافتن سرمایهگذار بودجه دولتی به پروژه تعلق میگیرد تا عملیات اجرایی بلافاصله اجرا شود.
این مسئول ابراز کرد: علاوه بر تأمین آب ۱۴ شهر و حدود ۲۰۰ روستا لازم است طرح آب در مناطق جنوب و غرب استان نیز به سرعت پیش رود و عملیات اجرای لوله انتقال و تصفیهخانه بهزودی آغاز شود.
وی ادامه داد: بنا بود تا سد بالاخانلو در دهه فجر سال جاری آبگیری شود که ما امیدواریم این فرایند محقق شود تا در دولت سیزدهم بحث آب شرب استان به نقطه قابل قبولی برسد.
آب زیاران در سال جاری تأمین میشود
محرابیان عنوان کرد: مسئله آب آبیک در سفر ریاست جمهوری مورد تاکید رئیس جمهور بود و ایشان خواستند تا این موضوع پیگیری و پشتیبانی شود که در این راستا تأمین اعتبارات نیز انجام شد و باید گفت در سال جاری آب زیاران نیز تأمین میشود.
وی در ادامه مطرح کرد: مطالعات الموترود توسط آبنیرو در حال انجام است و ما امیدواریم به مطالعات سرعت بیشتری ببخشیم و پیگیر حق آب مردم باشیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه پروژههای کلان تأمین آب در سراسر کشور در حال اجراست تصریح کرد: نمایندگان مجلس در بودجه ۱۴۰۱ برای اعتبارات وزارت نیرو در ردیفهای متفرقه و متمرکز تلاشهای بسیاری کردند چنانچه در حال حاضر در منطقه خوزستان، همدان، کردستان و سیستان بلوچستان طرحهای بزرگ آبرسانی در حال اجراست و امیدواریم قطار افتتاحها تا پایان دولت امتداد داشته باشد.
محرابیان با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم ۳۰۰ شهر تنش آبی داشتند افزود: برای برخی شهرها، پروژهای عظیم و خطوط انتقال و تصفیهخانههای بزرگ نیاز بود، اما برخی از شهرها با کمترین خط انتقال و افزایش چاه و آب شیرین کن سیراب شدند.
وی تاکید کرد: طی گذشت کمتر از یکسال از عمر دولت ۵۶۰ پروژه آب رسانی به مرحله بهرهبرداری رسیده و پروژههای دیگری هم در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه پروژه جهاد آبرسانی در کشور فعال است تشریح کرد: در بخش اول ۱۰ هزار روستا در ۳۱ استان در دستور کار قرار گرفته تا در یک اقدام ملی با بسیج استعدادها، امکانات و ظرفیتهای مختلف در دولت انقلابی، کارگیری پیمانکاران بخش خصوصی و خیّرین آبرسانی، این طرح جهادی در اقصی نقاط کشور اجرا شود.
وزیر نیرو در پایان گفت: وضعیت روستاهای ما امروز با ابتدای انقلاب در تمامی شاخصها قابل مقایسه نیست به طوری که شاخص تأمین برق روستایی ۹۹.۷ درصد است و معدود روستاهایی وجود دارد که شاید تأمین برق نشده باشد.