تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۸

رئیس‌جمهور فعلی آمریکا که با وعده‌ی بازگشت به برجام پا به عرصه‌ی رقابت‌های ریاست‌جمهوری گذاشت، تاکنون عملکردی همسو با پیشینیان خود در اعمال فشار حداکثری علیه ملت ایران داشته است.

بیش از دو دهه است که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان تبدیل به بهانه‌ای برای اعمال انواع اقدامات خصمانه از طرف کشورهای غربی به سرکردگی ایالات متحده آمریکا علیه ملت ایران شده است. نکته قابل توجه این است که بیش‌ترین سهم از بازرسی‌ها و نظارت برای ایران بوده است.

در نهایت ایران و قدرت‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ به توافق‌نامه‌ای موسوم به «برجام» دست یافتند که قرار بود منجر به لغو کلیه‌ی تحریم‌ها و رفع اتهامات علیه کشورمان شود.

برجام که عُمری کوتاه داشت با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا و بدعهدی کشورهای اروپایی رسماً فاقد کارکرد شد.

پس از شکست «ترامپ» در انتخابات و حضور «بایدن» در کاخ‌سفید و همچنین اقدامات مقتدرانه‌ی بازگشتی کشورمان، دور جدیدی از گفتگوها تحت عنوان مذاکرات وین با حضور ایران، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان برای احیای برجام آغاز شد که آمریکا نیز به صورت غیر مستقیم در این مذاکرات شرکت داشت. خبرگزاری مهر در پرونده «برجام در اتاق احیا» به بررسی و تحلیل آخرین وضعیت مذاکرات و افق پیش رو پرداخته است.