اردبیل-مسئول امور مساجد تبلیغات اسلامی اردبیل از فعالیت بیش از ۲۲۰۰ مسجد شهری و روستایی استان اردبیل در ماه محرم امسال خبر داد.

مرتضی قبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ مسجد شهری و روستای همزمان با ماه محرم به اقامه عزای حسینی پرداختند.

مسئول امور مساجد تبلیغات اسلامی استان اردبیل مساجد را از مهم‌ترین پایگاه‌های فرهنگی و مذهبی مسلمانان از دوران صدر اسلام معرفی کرد که همواره مورد توجه بوده و نقش به سزایی را در رشد و ارتقای فردی و اجتماعی را دارند و اشاره داشت: شهر دارالارشاد اردبیل به عنوان پایتخت حسینیت و شهرهای قدیمی ایران در برگزاری مراسم‌های عزاداری ماه محرم با آئین‌ها و سنت‌های خاص با قدمت طولانی همواره پیش‌قدم و فعال بوده است.

قبادی افزود: عزاداری ماه محرم در مساجد شهر اردبیل از هشتم ذی‌الحجه همزمان با سالروز شهادت مسلم ابن عقیل (ع) آغاز می‌شود و تا ۲۷ ذی‌الحجه که روز طشت گذاری مسجد جامع اردبیل است عموماً عزاداری‌ها در هیأت‌ها و خانه‌ها به صورت محدود و اصطلاحاً هفته خوانی برگزار می‌شود، اما پس از طشت‌گذاری مسجد جامع، عزاداری اردبیل بر اساس تقویم دیرینه عزاداری در مساجد و بازار سنتی تداوم می‌یابد.

مسئول امور مساجد استان اردبیل تشریح کرد: امسال بزرگداشت قیام حسینی و برگزاری مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) بعد از دو سال از شیوع ویروس کرونا در بیش از ۵۰۰ مسجد شهری و ۱۷۰۰ مسجد روستایی با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برگزار شد و تا پایان ماه صفر ادامه دارد.

مساجد محل تبیین فرهنگ و آموزه‌های دینی برای مبارزه با تهاجم فرهنگی

مسئول امور مساجد تبلیغات اسلامی اردبیل، با بیان اینکه تهاجم فرهنگی، یکی از گونه‌های تسلط بیگانگان است، که از راه‌های فرهنگی انجام می‌شود، افزود: بیگانگان تهاجم فرهنگی را به عنوان اثرگذارترین شیوه می‌دانند که باید با آن به طور صحیح مبارزه کرد.

قبادی گفت: مسجد با بیان خطر تهاجم فرهنگی و تقویت گرایش‌های مذهبی، از تعالیم و مفاهیم دینی دفاع می‌کنند و حتی با بیان فرهنگ و آموزه‌های اسلام در برابر تهاجم فرهنگی غرب ایستاده و رونق و تقویت این اماکن مذهبی، عامل مهمی در حفظ و تقویت کیان فرهنگی است.

جذب حداکثری جوانان به مساجد اولویت فعالیت‌های فرهنگی امامان محله

مسئول امور مساجد تبلیغات اسلامی اردبیل فعالیت امامان محله در جذب حداکثری جوانان به مساجد را اولویت اصلی فعالیت‌های فرهنگی برشمرد و افزود: جوانان به عنوان آینده‌سازان جامعه اسلامی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های این کشور به شمار می‌روند و تلاش در جهت توسعه آگاهی‌های دینی آنان از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

وی ارتقای میزان معرفت جوانان به آموزه‌های دینی را عامل شکل‌گیری مناسب شخصیت دینی آنان عنوان کرد و افزود: امامان محله با ارائه راهکارهای مناسب جذب جوانان و هدایت آنان به مساجد و شناسایی نیازهای فرهنگی این قشر فعال و پویا، زمینه‌های حضور فعال‌تر آنان در مساجد را فراهم می‌آورند.