به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام قاسم جعفرزاده ظهر یکشنبه همزمان با روز جهانی مسجد و در بازدید از مساجد اردبیل اظهار کرد: استفاده از ظرفیت مساجد برای هدایت دینی جامعه نباید مغفول بماند و از طرفی شایسته نیست کارکرد مساجد را در نمازهای یومیه خلاصه کنیم.
وی با اشاره به اینکه مساجد از صدر اسلام محلی برای شور، مشورت و حل مشکلات اجتماعی بوده است، تصریح کرد: تجهیز مساجد این استان به امکانات نوین آموزشی و بهرهگیری از فعالیتهای نوین فرهنگی و رسانهای موجب جذب حداکثری جوانان میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با تبریک فرا رسیدن روز جهانی مساجد گفت: جلوههای خاص اجتماعی مساجد باید در راستای جلب اقشار مختلف جامعه به این مکانهای مقدس به کارگیری شود و از مساجد به عنوان پایگاههای بزرگ فکری، اعتقادی، عملی و اجتماعی به نحوه احسن استفاده کنیم.
حجتالاسلام جعفرزاده با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰۰ مسجد شهری و یکهزار و ۷۰۰ مسجد روستایی در نقاط مختلف استان فعال است، افزود: ۲ هزار و ۲۰۰ مسجد در سطح استان باید هدایت دینی، عقلی و اجتماعی مردم را به نحوه شایسته انجام دهند که اگر این کارکرد مساجد تقویت شود، به نظر میرسد از بار مراجعات به محاکم قضائی نیز کاسته خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: مساجد با دارا بودن جایگاه رفیع در فرهنگ اسلامی، منشأ تربیت دینی انسان بوده و برای رسیدن به این هدف باید از ابزارها و امکانات مختلفی توسط متولیان امور مساجد استفاده شود.
حجتالاسلام جعفرزاده جامعیت مسجد در همه زمینههای عبادی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی، نظامی، و قضائی را یادآور شد و اضافه کرد: از دیرباز تاکنون این کارکردهای مساجد مورد توجه بوده و محور همه آنها امامت و پیشوایی در مسجد است که به عنوان مهمترین مسئله در ساختار و پیکره این مکان مقدس مطرح است.
وی امام محله را مهمترین شخصیت فرهنگی و دینی در تعمیق و احیای کارکرد مسجد دانست و بیان کرد: امام محله با فعالیت اجتماعی در مسجد جذابیت ویژه به مساجد میبخشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل مساجد را بهترین محمل برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و جهاد تبیین اعلام کرد و ادامه داد: اقدامات گستردهای در زمینه بیانیه گام دوم انقلاب از سوی دستگاهها، مساجد و هیئتهای مذهبی صورت گرفته که این اقدامات باید تقویت شده و در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به کارگیری شود.