به گزارش خبرنگار مهر، جلال آفاقی عصر یکشنبه در جلسه بررسی زمینهها و بسترهای خشونت در استان اردبیل اظهار کرد: متأسفانه استان اردبیل در بحث جرایم مرتبط با خشونت از فراوانی بیشتری در سطح کشور برخوردار است که این امر موجب اثرگذاری سو روحی و روانی بر مردم میشود، لذا وظیفه همه نهادها و دستگاهها است تا اقدامات مقابلهای جدی و بیش از پیش در این خصوص داشته باشند.
وی بیان کرد: هر چند دستگاه قضائی استان پس از تصویب ممنوعیت حمل سلاح سرد اقدامات جدی و بازدارنده حقوقی و قضائی در این خصوص داشته است و با مجرمان مطابق با قانون به شدت برخورد میکند اما مسلّماً اقدامات حقوقی و قضائی به تنهایی نمیتواند انتظارات را برآورده سازد بلکه در کنار اقدامات قهری، اقدامات فرهنگی و آموزشی نیز باید به جد در جامعه دنبال شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه ضعف و فقر فرهنگی اصلیترین عامل آسیبهای اجتماعی در اردبیل است، گفت: ضروری است تا دستگاههای فرهنگی از اقدام و نگاه جزیرهای پرهیز کنند و نگاه کلی و کلان به این معضل داشته باشند تا اقدامات اثر بخش بیشتری در جامعه ایفا نمایند.
آفاقی با بیان اینکه همه انسانها به طور ذاتی خشونت پنهان در خود دارند و گاهاً کوچکترین عامل و مشاهده کاستیها و کج رفتاریها موجب بروز آن میشود، گفت: وظیفه کارشناسان این است تا با شناسایی علل و عوامل تحریک به خشونت و ارائه راهکارهای علمی و منطقی بر آن، از میزان وقوع خشونت در جامعه بکاهند.
وی افزود: یکی از پیشنهادات در این حوزه ایجاد قرارگاه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در استان است که میتواند ضمن ایجاد هماهنگی در بین دستگاههای مختلف، رویه واحد علمی را برای مقابله با خشونتها و آسیبهای اجتماعی در استان ایجاد کند.