وزارت امور خارجه آمریکا با تکرار اتهامات بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در عراق، درباره سخنان وزیر امور خارجه کشورمان در نشست همسایگان عراق در نیویورک، مبنی بر اینکه ایران متعهد به کمک به روند آشتی ملی در عراق است، ابراز تردید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "منوچهر متکی" دیشب در نشست بین المللی وزیران امور خارجه همسایگان عراق و برخی کشورهای دیگر، از ایفای نقش بزرگتری توسط سازمان ملل متحد در عراق حمایت و از ادامه حضور آمریکا در عراق انتقاد کرد.

این نشست به ریاست مشترک "بان کی مون"، دبیرکل سازمان ملل متحد و "نوری المالکی"، نخست وزیر عراق و با شرکت وزرای امورخارجه حدود 20 کشور در حاشیه مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد.

"دیوید ساترفیلد"، مشاور ویژه وزیر امورخارجه آمریکا در امور عراق پس از برگزاری این نشست به خبرنگاران گفت: متکی در این جلسه بیشتر از موضوعات مربوط به عراق بر آمریکا تمرکز کرده بود. وی اظهار داشت: به نظر من در سخنان او(متکی) بر لزوم پیشرفت در روند آشتی ملی عراق اشاره شده بود، اما از آنچه در عراق انجام می دهند، تعهدشان را می توانید ببینید.

وی بار دیگر همسو با سایر مقامهای آمریکا و در جهت فرافکنی ناکامی های آمریکا در عراق، ایران را متهم کرد و مدعی شد: آنچه ایرانی ها در آنجا انجام می دهند؛ ادامه تامین سلاح و آموزش مرگبارترین و رادیکال ترین عوامل در عراق است و ما اعتقاد نداریم این با تعهد به حمایت از آشتی ملی سازگار باشد.

در نشست دیشب "کاندولیزا رایس"، وزیر امورخارجه آمریکا نیز حضور داشت که دقیقاً مقابل متکی نشسته بود، اما آنها صحبت مستقیمی با یکدیگر نداشتند. رایس در سخنانش بدون اشاره مستقیم به ایران یا سوریه گفت: تمام همسایگان عراق بدون استثنا باید از امنیت، ثبات و احترام به حاکمیت ملی عراق حمایت کنند.

مقامهای نظامی و سیاسی آمریکا در مناسبتهای مختلف برای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی و سهل انگاری خود در برقراری امنیت برای ملت عراق، ایران را به دخالت در ناآرامی ها وخشونتهای این کشور متهم می کنند، اما تا کنون هیچ مدرکی برای اثبات این اتهامات واهی و بی اساس ارائه نکرده اند.

اتهامات آمریکا علیه ایران در حالی همچنان ادامه دارد که روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی از خشم و نارضایتی شدید دولت بوش از عربستان به سبب موضع منفی آن در برابر دولت منتخب نوری المالکی و حمایت از گروه های مسلح در عراق پرده برداشته بود که این مسئله با سکوت تامل برانگیز دولت بوش روبرو شده است.

به نوشته این روزنامه، نیمی از مردان مسلح که وارد عراق می شوند، از عربستان می آیند و شمار این افراد در ماه به 60 تا 80 نفر می رسد و عربستان هیچ اقدامی برای جلوگیری از ورود این افراد به عراق انجام نمی دهد.