خبرگزاری مهر - گروه استانها: شهر محمودآباد علی رغم قرار گرفتن در فاصله ۱۰ کیلومتری قزوین و با داشتن نزدیک به ۳۰ هزار نفر جمعیت یکی از شهرهای محروم استان قزوین به شمار میآید.
یکی از اصلیترین و جدیترین محرومیتها در این شهر در حوزه سلامت و بهداشت است تا جایی که تنها درمانگاه شبانه روزی این شهر بعد از سالها تقاضای مردمی و دوندگی عمومی با ورود نماینده مجلس و سپاه صاحبالامر (عج) در کمتر از یک سال پیش به بهره برداری رسید.
این درمانگاه شبانه روزی در حالی راه اندازی شده که هیچ داروخانه شبانه روزی در شهر فعال نیست و بیماران پس از مراجعه به درمانگاه، برای تأمین داروی مورد نیاز باید مجدداً فاصله ۱۰ کیلومتری محمودآباد تا قزوین را طی کنند و به طور واضح درمانگاه کارایی خود را برای رفع نیازهای درمانی مردم از دست داده است.
برای تهیه دارو در ساعات پایانی شب مشکل داریم
گونجی یکی از شهروندان این شهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: بنا بود تا این درمانگاه و داروخانه به صورت شبانه روزی در خدمت مردم قرار بگیرد اما متأسفانه اگر به صورت اورژانسی در ساعاتی از شب یعنی حدوداً ساعت ۱۰ الی ۱۲ شب پس از درمانگاه به داروخانه این مجموعه برای دریافت دارو مراجعه کنیم با در بسته رو به رو خواهیم شد چرا که ساعت کاری داروخانههای شهر شبانه روزی نیست.
وی عنوان کرد: زمانی که بیماران بنا به هر دلیل یا بیماری پس از بامداد به درمانگاه مراجعه کنند یا نیازمند دارو باشند مجبورند در این ساعات به شهر قزوین رفته و اقلام دارویی مورد نیاز خود را تأمین کنند که این مسئله به تعبیری وجود نقص در ارائه خدمات درمانی است.
این شهروند ادامه داد: طی روز سه داروخانه در شهر دایر است اما تقریباً از ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب به بعد هر سه داروخانه تعطیل میشوند و اگر بیماری نیمههای شب به درمانگاه مراجعه کند باید برای تهیه دارو مجدداً به قزوین مراجعه کند.
وی بیان کرد: هدف از ایجاد این درمانگاه این بود که نیاز مردم از طی مسافت و مراجعه به قزوین در نیمه شب برای درمان حل شود اما وقتی برای تهیه دارو باید به قزوین مراجعه کنیم، دیگر نیازی به این درمانگاه نیست و از همان ابتدا راهی قزوین خواهیم شد.
درخواستها برای تسریع در ارائه مجوز داروخانه نتیجه نداشت است
حبیب الله سیاهکالی مرادی، معاون بهداشت و درمان سپاه صاحبالامر (عج) استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: درمانگاه شبانه روزی محمودآباد در سال گذشته به همت مجموعه سپاه و بسیج در منطقه محمودآباد نمونه افتتاح شد.
وی با بیان اینکه نبود داروخانه شبانهروزی در شهر محمودآباد دغدغه ما نیز است، عنوان کرد: با صحبت که با بخش خصوصی انجام شد یک پزشک پذیرفت تا در این شهر داروخانه احداث کند و ما از وی خواستیم تا از دانشگاه علوم پزشکی درخواست مجوز داروخانه شبانه روزی داشته باشد.
این مسئول ابراز کرد: پس از ارسال درخواست داروخانه به دانشگاه علوم پزشکی، معاونت غذا و دارد با استناد به بند قانونی منوط بر اینکه افراد برای دریافت مجوز داروخانه شبانه روزی باید یک سال به صورت داروخانه عادی فعالیت کنند یعنی باید یکسال از مجوز داروخانه آنها سپری شده باشد.
وی گفت: در این میان تلاش کردیم با ارسال نامه به علوم پزشکی، معاونت غذا و دارو و همچنین نماینده مجلس درخواست ارسال سریعتر مجوز داروخانه شبانه روزی را داشته باشیم اما متأسفانه تاکنون در تسریع این امر به نتیجهای نرسیدیم.
در صورت بسته بودن داروخانه درمانگاه نیز تعطیل میشود
مرادی بیان کرد: از طرف دیگر در صورت بسته بودن داروخانه ما مجبور میشویم درمانگاه را نیز تعطیل کنیم چراکه درمانگاه بدون وجود داروخانه تأثیر بسزایی ندارد زیرا در نهایت بیماران مجبورند برای تهیه دارو به خارج از شهر مراجعه کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه محمودآباد جز مناطق محروم محسوب میشود ما از مسئولین تقاضا داریم در راستا حل این مسئله کوشا باشند.
مردم محمودآباد منتظر بمانند
اما دانشگاه علوم پزشکی قزوین و مخصوصاً معاونت غذا و دارو که گویا علاقهای برای پاسخگویی به مشکلات مردم را نداشته تنها با این پاسخ که «طبق آئین نامه و مجوز کشوری امکان صدور مجوز داروخانه شبانهروزی برای داروخانه معمولی وجود ندارد و لازم است برای دریافت مجوز، یکسال از زمان فعالیت داروخانه گذشته باشد» از مردم محمودآباد نمونه خواستند تا همچنان با این مشکل سرکرده و منتظر باشند.
این در حالی است نگاه جهادی برای رفع مشکلات مردم نیازمند ایدههای نو و خلاق است و تلاش مضاعف برای حل مشکلات است اما دانشگاه علوم پزشکی قزوین گویا حل مشکلات را فقط از طریق بوروکراسی پیچیده ممکن میداند.
این انتظار وجود دارد که دانشگاه علوم پزشکی قزوین با تسریع در صدور مجوز نیاز ۳۰ هزار نفر از مردم شهر را رفع کند.