خبرگزاری مهر - گروه استانها: خشکسالی رمق منابع آبی لرستان و به خصوص رودخانههای شهرستان پلدختر را گرفته است، در چنین شرایطی انجیرستان های پلدختر و منطقه «زیودار» این شهرستان در آستانه خشکی کامل قرار گرفتهاند، موضوعی که نگرانی باغداران پلدختری و مسئولان استان را به دنبال داشته است.
همین امر موجب شد تا بسیج سازندگی و گروههای جهادی در اقدامی جهادی پای کار بیایند و مانند همیشه در کنار مردم و باغداران پلدختری قرار گرفته و اقدام به آب رسانی به انجیرستان های پلدختر کردند.
جهاد آبرسانی به انجیرستانهای پلدختر
سرهنگ فردین زارع جانشین سپاه ناحیه پلدختر در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به مطالبه به حق کشاورزان و باغداران پایین دست «کشکان»، به همت بسیج، جهاد آبرسانی برای آبیاری انجیرستان های شهرستان پلدختر آغاز شد.
وی اظهار کرد: گروههای جهادی سپاه ناحیه پلدختر با همکاری جهاد سازندگی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) استان لرستان، برنامه آبرسانی به باغات و انجیرستان های روستاهای دورافتاده این شهرستان که براثر خشکسالی مشکل کم آبی دارند آغاز شد.
جانشین سپاه ناحیه پلدختر افزود: با این اقدام تعدادی تانکر و وسیله نقلیه برای آبرسانی به این مناطق اعزام شد و این فعالیتها برای جلوگیری از خشک شدن باغات از سوی بسیج استمرار دارد.
سرهنگ زارع گفت: انتظار میرود کشاورزان بالا دستی همکاری لازم را در راستای جاری کردن آب به ویژه در خاموش کردن پمپهای بالا دست شهرستان پلدختر داشته باشند تا آب به پایین دست برسد.
وی افزود: تجربه نشان داده در طول بیش از چهار دهه از انقلاب هر جایی که مردم همکاری لازم را داشتند مشکلات حل شده است.
جانشین فرمانده سپاه ناحیه پلدختر یادآور شد: بسیج سازندگی استان لرستان با همکاری نهادهای خدمات رسان مانند شهرداری، جهاد کشاورزی، بسیج اصناف و… خدمات شایانی به کشاورزان شهرستان داشته است.
گروههای جهادی با تجهیزات و امکانات به منطقه اعزام شدند
سروان مصطفی دریکوند مسئول حرکتهای جهاد سازندگی بسیج لرستان نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: بسیج سازندگی سپاه استان در راستای کمک رسانی به باغداران آسیب دیده از خشکسالی در پلدختر، اقدام به جهاد آبرسانی میکند.
وی اظهار کرد: با توجه به مطالبه به حق کشاورزان و باغداران پایین دست «کشکان» در خصوص کمک رسانی به آبیاری باغات، جهاد آبرسانی در این شهرستان به همت بسیج سازندگی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان و گروههای جهادی بسیج پلدختر آغاز شد.
مسئول حرکتهای جهاد سازندگی بسیج لرستان افزود: در نخستین روز از آغاز این برنامه با استفاده از تانکرهای آبرسان پس از آب گیری در سراب «جهانگیر» به باغات انجیر مناطق آب «تاف» و «بابازید» در مرحله اول اعزام شدند.
سروان دریکوند گفت: انتظار میرود خیران و کشاورزانی که دارای وسایل نقلیه آبرسانی هستند در این جهاد آبرسانی همکاری لازم را داشته باشند.
وی به کمبود آب آشامیدنی در روستاهای جنوب غربی پلدختر اشاره کرد و افزود: برای آبرسانی آب آشامیدنی در روستاهای «هلوش» و «چم مهر» و سایر روستاهای اطراف پروژهها آغاز شده و با توجه به مکاتباتی که با بسیج سازندگی استان صورت گرفت امید است برای کاهش تنش آبی استانهای همجوار به کمک استان بیایند.
مسئول حرکتهای جهاد سازندگی بسیج لرستان یادآور شد: انتظار میرود خیران و نهادهای خدمات رسان و کشاورزانی که وسیله آبرسانی دارند بسیج را با همدلی در این پروژهها یاری رسانند.
آبرسانی به مزارع و باغات
احمد کاظمی مسئول کارگروه رسانه جهادی بسیج سازندگی کشور نیز در این رابطه گفت: با توجه به تنش آبی در کشور، استان و به تبع شهرستان پلدختر برای مقابله با این بحران جلوگیری از کشت محصولات آبدوست و تغییر الگوی کشت در دستور کار قرار گیرد که راهکاری مؤثر است اما متأسفانه جدی گرفته نمیشود.
وی افزود: متأسفانه در شرایط کاهش شدید منابع آبی، اما در استان علی رغم ممنوعیت کشت گیاهان آبدوست و اولویت رعایت الگوی کشت در بخش کشاورزی اما این موضوع چندان جدی گرفته نمیشود و شاهد کشت برنج در مناطق بالا دست در استان هستیم.
مسئول کارگروه رسانه جهادی بسیج سازندگی کشور یادآور شد: بسیج سازندگی برای کمک به کشاورزان و باغداران و کمبود آب آشامیدنی با تمام توان و استفاده از امکانات و تجهیزات موجود به ویژه برای جلوگیری از خشک شدن باغات پای کار آمده است.
کاظمی افزود: با توجه به اهمیت فرهنگ سازی در زمینه آبرسانی به مزارع و باغات در شرایط کمآبی، رسانهها بر اساس رسالت خبری خود، ظرفیت بسیار خوبی برای کمک به موفقیت پروژههای آبرسانی هستند و الگوی صحیح و روشهای درست مصرف آب از طریق رسانه اطلاعرسانی میشود.