به گزارش خبرگزاری مهر، محمدامین توکلیزاده در نشست رؤسای ستاد اربعین شهرداریهای کلانشهرهای ایران با بیان اینکه در مذاکرات با طرف عراقی بر این نکته تاکید داشتند که زائران بعد از اربعین زودتر شهرهای عراق را تخلیه کنند، گفت: بایستی در این رابطه با موکب داران و دست اندرکاران کاروانها و هیأت رایزنی شود تا بازگشت خود را به روزهای پایانی موکول نکنند. لازمه این موضوع این است که ما باید زودتر مواکب را برپا و آئین خدمت را آغاز کنیم.
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران افزود: برای تحقق این موضوع باید تسهیلات، مرزها، پایانهها، اتوبوسها و مواکب را زودتر آماده کنیم و دوره خدمترسانی را طولانیتر کنیم تا روند حرکت زائران به روزهای آخر منتهی نشود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بیان کرد: فرهنگ زیارت مردم عراق به این صورت بیان شد که از شهرهای مختلف به سمت کربلا حرکت میکنند و یک بازه حدوداً ۲۰ روزه طول میکشد تا به کربلا برسند و با دادن یک سلام شهر را ترک میکنند اما مردم ایران بعد از رسیدن به کربلا در شهر توقف چند روزه دارند و بازگشت خود را هم به روزهای پایانی موکول میکنند و این امر موجب کندتر شدن ترددها و سخت شدن خدمت رسانی میشود و مردم عراق را هم که حدود ۲۰ روز در حال خدمت رسانی بوده اند دچار مشکل میکند.
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با اشاره به خدمات ارزشمند پاکبانان در ایام پیاده روی اربعین اظهار کرد: این پاکبانان عزیز با توجه به شأن و مرتبهای که در راستای خدمت به زائران اباعبدالله الحسین (ع) پیدا کرده اند باید با یک آئین خاص و با احترام به مناطق مرزی و کشور عراق اعزام شوند اعزام شوند که البته خود این حرکت میتواند فرهنگ سازی کند و کرامت این عزیزان مورد توجه قرار بگیرد.
توکلی زاده با بیان اینکه در صورت موافقت اعضای ستاد چهارم ماه صفر که مصادف با شب جمعه هم هست به برای آئین آغاز خدمت اربعینی و بدرقه خدام انتخاب شود.
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با تشکر از هماهنگیها و همکاریهای اعضای ستاد اربعین به ویژه نیروهای نظامی، انتظامی و صداوسیما از قول حمایت همه جانبه اعضای ستاد اربعین از برنامههای فرهنگی اربعین خبر داد.
توکلی زاده گفت: شعار امسال اربعین «انا من حسین» انتخاب شده است که توسط ستاد اربعین کشور به همه شهرها اعلام شده و همکاران گرامی در برنامهها و اقدامات رسانهای خود این موضوع را مد نظر داشته باشند.
وی اظهار کرد: در جلسات متعددی که برای حوزه فرهنگی اربعین تشکیل دادیم موضوع مورد بحث اعضای ستاد این بود که باید پویشی برای اربعین طراحی شود که قابلیت اجرا برای ملیتها و زبانها و قومیتهای مختلف را با توجه به تنوع زائران اربعین داشته باشد.
توکلی زاده افزود: سرود سلام فرمانده با توجه به جذابیتهای آن و تنوع اجرای آن در زبانهای مختلف و فراملی شدن آن این قابلیت را دارد تا در یک عرصه و پهنای بین المللی خود را نشان دهد و از این رو این سود با زبانهای مختلف در مرزها و طریق با مشارکت زائران سایر کشورها اجرا خواهد شد.
توکلی زاده با بین اینکه در تاریخ انقلاب اسلامی چند سرود بوده که این گونه فراگیر شده به سرود «ای لشکر صاحب زمان» حاج صادق آهنگران اشاره کرد و افزود: هم سرود سلام فرمانده هم مانند سرود ای لشگر صاحب زمان مفاهیمی از قیام و رو به جلو حرکت کردن و آینده نگری دارد و مسیر تشیع را به خوبی ترسیم میکند.
وی ادامه داد: نگاه به مفهوم انتظار در این این سرود به گونهای است که نیاز جامعه را پاسخ میدهد و باید توجه داشت اربعین بدون مهدویت یک مسیر انحرافی است و باید حواسمان باشد که وقتی این راهپیمایی ۲۵ میلیونی در مسیر خود به هدف مطلوب میرسد که راهی به سوی ظهور و مهدویت داشته باشد.