قم- جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا گفت: متأسفانه نیمی از جمعیت روستاها را در چند دهه گذشته از دست داریم و آنان در شهرها حاشیه نشین شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار مجید بکایی عصر روز سه شنبه در همایش حکمرانی روستایی و مبانی تسهیل‌گری که در سالن همایش‌های مجتمع یاوران مهدی مسجد مقدس جمکران برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: تلاش شد تا همه مسئولینی که در زمینه روستا و توسعه روستا دخیل بودند در این دوره شرکت داشته باشند.

جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا بیان داشت: رهبر معظم انقلاب در خصوص بسیاری از موضوعات معماری خاص و در هر زمان بیانات راهبردی نسبت به عرصه‌های مهم دارند و معتقدند برای همه موضوع باید معمارانه به آن حوزه نگریست‌.

بکایی گفت: هم سرمایه گذاری دولتی و هم مردمی در توسعه روستاها امری ضروری است و رهبر معظم انقلاب تاکید دارند سیاست کشور باید تقویت روستاها باشد و کشاورزی در روستا باید رونق گیرد.

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی در بسیاری از موضوعات پیشرفت داشتیم و در برخی مسائل نیز عقب افتادگی‌هایی داریم که توسعه روستا نیز از جمله آن عقب ماندگی‌ها است که در این زمینه نیازمند حرکت جهادی هستیم تا تحول لازم رخ دهد.

جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا ادامه داد: متأسفانه نیمی از جمعیت روستاها را در چند دهه گذشته از دست داریم و آنان در شهرها حاشیه نشین شدند.

بکایی اضافه کرد: بسیاری از نهادها جزو ارکان توسعه روستاها به شمار می‌روند که استانداری، فرمانداری، بخشداری و دهیاری و همچنین تشکل‌های مردمی و صنفی از جمله آنان هستند.

وی ابراز داشت: به عقیده رهبر معظم انقلاب توسعه هر بخش نیازمند پشتوانه علمی، همه جانبه و عمیق دارد و هر تحول بزرگی که در صد سال گذشته رخ داده سردمداران آن یا روحانیت بودند یا روحانیت همراه آن جریان بودند.

جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا عنوان داشت: دستگاه‌ها باید حرکت‌های جهادی و جهشی داشته باشند و امروز شاهد بروز مشکلات در روستاها به دلیل ترک فعل توسط برخی دستگاه‌ها از گذشته هستیم که این موارد در این کارگاه‌ها مطرح شد که جمع بندی لازم انجام می‌شود و برای تصمیم گیری نهایی به وزارت کشور ارجاع می‌شود تا مشکلات و موانع برداشته شود.

توسعه روستاها به صورت دفعی و یکباره صورت نمی‌گیرد

بکایی افزود: توسعه روستاها به صورت دفعی و یکباره صورت نمی‌گیرد و نیازمند زمان است و لازم است مقدمات کار فراهم شود تا تحول اساسی رخ دهد.

وی گفت: حکمرانی‌های وزارتی و منطقه‌ای باید متوازن باشد و تلاش شود تا پیشرفت‌ها در تمام کشور عادلانه باشد و وسعت بخشی به حضور مردم در بدنه دولت ضروری است که باید در این زمینه راهکارهایی تعریف کرد.

جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا با اشاره به برخی از مطالب مطرح شده در این دوره آموزشی گفت: در برنامه چهار روزه دوره حکمرانی روستایی موضوعاتی همانند بخش سلامت روستا، آمادگی در برابر مخاطرات طبیعی، زنان سرمایه اجتماعی، نقشه عملیاتی گام دوم در روستاها، بخش توانمندسازی آموزش و پرورش در روستاها و توجه به موضوعاتی همانند آب و مسجد در تراز انقلاب اسلامی و کارآفرینی روستایی و ورزش‌های روستایی پرداخته شد.

بکایی همچنین عنوان داشت: کارگاه مبانی تسهیلگری در این دوره برگزار شد که بسیار مفید بود و نتایج خوبی داشت و مسئله‌ای فرضی در مورد مشکل یک روستا مطرح شد و قرار شد تا افراد راهکاریی برای برون رفت داشته باشند که در این زمینه نوآوری‌هایی را شاهد بودیم.

برچسب‌ها