محمدرضا حسیننژاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: واقعیت اصلی در بحث انتقال پساب به عنوان آب مصرفی در شرکت پتروشیمی خراسان شمالی که نباید فراموش شود محدود کردن استفاده این مجموعه صنعتی از آب باکیفیت استخراج شده از ۸ حلقه چاه در اختیار این مجموعه است.
استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: کلنگ احداث این مجتمع تولیدی با تعهد استان جهت تأمین آب مصرفی و با صدور مجوز چاههای محل تأمین آب این مجموعه بر زمین زده شده و بر طبق قانون، در حال حاضر مالکیت این چاهها بر عهده این شرکت است.
وی در ادامه گفت: برخی با تفکری که در آن منافع ملی نادیده گرفته میشود بر طبل قطع و محدود کردن شرکت پتروشیمی در مصرف آب میکوبند غافل از اینکه آیا تعطیلی یک مجتمع بزرگ تولیدی با آن حجم از تولید، اشتغال و ارزآوری در واقع امکانپذیر هست یا نه؟
حسیننژاد خاطر نشان کرد: شبکه فاضلاب و جمعآوری با سرمایهگذاری کلان دولتی انجام میشود و هزینه اخذ شده توسط دولت به عنوان آببهای دفع فاضلاب با عدد واقعی بسیار فاصله دارد و یکی از اهداف آن تنظیم مصرف مشترکین است.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی بیان کرد: پساب جمعآوری شده بجنورد در طی سالیان اخیر بدون هیچگونه بهرهوری و استفاده رها میشد که این مهم علاوه بر هدر رفتن این منبع آب پایدار خسارتهای متعدد زیست محیطی وارد میکرد.
وی با اشاره به پیگیری انتقال پساب به عنوان آب مصرفی شرکت پتروشیمی بیان کرد: در اولین روزهای قرار گرفتن در کسوت استاندار این مطالبه به حق مردم بجنورد را در دستور کار قرار دادم و با سفر رئیس جمهور به استان شاهد تسریع در امر تحقق این آرزوی دیرینه هستیم.
وی در ادامه با انتقاد نسبت به برخی فضاسازی در برابر قیمت نهایی پساب گفت: اجرای ۱۸ کیلومتر خط انتقال پساب و تصفیه دوباره آب به طور قطع هزینههای زیادی را متحمل این شرکت تولیدی میکند و این نرخ مختص راهاندازی است.
استاندار خراسان شمالی گفت: زمانبندی اجرای این طرح باید توسط شرکت پتروشیمی اعلام شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی بیان کرد: دولت سیزدهم با سرلوحه قرار دادن خدمت صادقانه و شبانهروزی و پرهیز از هرگونه رفتار حاشیهای درصدد چشاندن طعم واقعی خدمت به مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب است.