مشهد - خراسان رضوی، فروردین ماه میزبان هجدهمین سفر استانی دولت سیزدهم بود و امروز این استان با ۱۸۳ مصوبه در انتظار تحقق وعده‌ها است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان رضوی به عنوان یکی از بزرگترین استان‌های کشور و البته استانی استراتژیک در شرق کشور دارای ظرفیت‌های فراوان و اثرگذاری‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بسیاری است که همواره مورد توجه دولت‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر در کشور بوده است.

اواخر سال ۱۴۰۰ بود که زمزمه‌های سفر دولت سیزدهم به خراسان رضوی مطرح شد که مسئولان استانی را بر آن داشت تا با احصاء دقیق نیازها و مشکلات استان و ارائه آن به هیئت دولت بتوانند مصوبات و بودجه‌های مناسبی از سفر دولت به استان دریافت کنند.

هادی طباطبایی، معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان رضوی ۲۴ اسفند ماه در گفت‌گو با خبرنگار مهر در رابطه با سفر دولت سیزدهم به خراسان رضوی اظهار کرد: امیدواریم در هفته اول سال میزبان رئیس جمهور دولت مردمی باشیم و در این سفر وزرا قطعاً در شهرستان‌ها حاضر خواهند شد و امیدواریم این سفر منشأ اثر خوبی باشد، ما به این سفر خیلی امید داریم تا بتوانیم بودجه خوبی برای استان جذب کنیم.

وی با اشاره به مرز دوغارون به‌عنوان یک تنفس‌گاه مهم اقتصادی کشور در شرق، گفت: معتقدیم که دوغارون باید دروازه توسعه استان باشد و از وضعیت فعلی خارج شود.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی، در خصوص آخرین وضعیت تقسیمات کشوری در استان نیز گفت: در حال حاضر موضوع شهرستان شدن حوزه عشق‌آباد مطرح است و واحد تقسیمات کشوری ما پیگیر این موضوع هستند اما وزارت کشور هنوز به نتیجه نرسیده است.

مسائل و مطالبات مردم خراسان رضوی

خبرگزاری مهر خراسان رضوی پیش‌تر و در مسیر طرح مشکلات و مطالبات مردمی، گزارش‌هایی همچون آثار سیاست‌های حمایتی بر تولید واحدهای صنعتی خرد، ترانزیت مرگ در جاده‌های تایباد، سفره کارگران هر روز کوچک‌تر از دیروز و همچنین طرح موضوعات خُرد روستایی و محلی همچون مشکل آب روستاها و اختلاف مردم و برخی دستگاه‌ها، مشکلات دارو و افزایش هزینه‌های درمان و مسائل مرتبط با زیارت، کوشید تا با ترسیم شبکه مسائل مشهد و استان، فضایی واقعی از نیازهای خراسان رضوی ارائه کند.

قرار گرفتن خراسان رضوی در مرز شرقی کشور و هم‌جواری با دو کشور افغانستان و ترکمنستان، اهمیت توجه به مسائل مرزی در این استان را نشان می‌دهد، از طرفی بروز برخی چالش‌ها در تقسیمات استانی نیز مدیران استان را به تلاش برای حل این چالش وا داشته است.

همچنین احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی روز دهم فروردین‌ماه در رابطه با مطالبات مردم این شهرستان از دولت به خبرنگار مهر گفت: موضوعات مهمی که در سفر هیئت دولت در دستور پیگیری داریم طرح هادی روستاها، راه‌های آسفالت نشده روستایی، ورزشگاه نیمه تمام ۵ هزار نفری انقلاب نیشابور، سالن صخره نوردی نیشابور، تسریع در مجوز ماده ۲۳ فرودگاه نیشابور، جاده درود به طرقبه، خرو به زشک، اسحاق آباد به تربت حیدریه، خرید حمایتی آلو زبرخان، حمایت از واحدهای تولیدی نیمه فعال و غیرفعال است.

ارکانی بیان کرد: همچنین تکمیل بیمارستان سوم و خوابگاه با اعتبار ۱۹۵ میلیارد تومانی، تکمیل طرح‌های نیمه تمام دانشگاه دولتی نیشابور، تزریق ۱۴ میلیارد تومان به مراکز فنی و حرفه‌ای نیشابور بزرگ، مجتمع اداری نیمه تمام در شهرستان فیروزه، شروع عملیات بیمارستان ۶۴ تختخوابی زبرخان، تعیین تکلیف بیمارستان فیاض فیروزه، اختصاص بودجه به باغ نشاط و خانه کمال الملک جهت مرمت، اختصاص بودجه در حوزه سایت تاریخی شادیاخ و تکمیل کتابخانه مرکزی نیشابور را نیز در دستور کار داریم.

مهدی عباسپور، فرماندار خواف نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ارتقای محورهای مواصلاتی شهرستان خواف به ویژه مسیرهای سنگان خواف رشتخوار به تربت حیدریه و همچنین روکش محور فعلی، جزو مهم‌ترین مطالبات مردم خواف در سفر هیئت دولت است.

فرماندار خواف افزود: تسریع در انتقال آب دریای عمان برای تأمین آب مورد نیاز حوزه صنعت و تأمین آب شرب شهرستان، لایروبی قنوات کشاورزی، تکمیل تجهیزات بیمارستان و تخصیص آمبولانس از دیگر خواسته‌های مردم شهرستان خواف است.

وی، تکمیل سالن‌های ورزشی، تکمیل مدارس موردنیاز آموزش و پرورش، اجرای طرح‌های آبخیزداری و رفع نقاط حادثه خیز راه‌های شهرستان را از خواسته‌های مردم شهرستان خواف در سفر هیئت دولت به استان برشمرد.

آماده شدن خراسان رضوی برای میزبانی از رئیس جمهور

پس از چندین بار تغییر تاریخ سفر رئیس جمهور به خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری ظهر سه شنبه ۹ فروردین‌ماه سال جاری در نشست خبری «تشریح برنامه‌های سفر رئیس جمهوری» از نهایی شدن سفر رئیس جمهور به خراسان رضوی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که تا این لحظه انجام شده است، سفر رئیس جمهور از عصر روز چهارشنبه (۱۰ فروردین‌ماه) آغاز و تا عصر روز پنجشنبه (۱۱ فروردین‌ماه) ادامه خواهد داشت.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه برنامه‌های این سفر از مراسم استقبال رسمی و زیارت حرم مطهر رضوی آغاز خواهد شد، افزود: بعد از این مراسم دیدار با جمعی از خانواده‌های شهدا و علما و روحانیون استان خراسان رضوی و مشهد خواهد بود.

وی از برگزاری نشست هم‌اندیشی رئیس جمهور با جمعی از فعالان اقتصادی با اولویت و رویکرد برنامه‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: این نشست با توجه به شعار سال و با هدف جهت‌دهی به فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان برگزار خواهد شد.

نظری بیان کرد: از دیگر برنامه‌های سفر ریاست جمهوری برگزاری جلسه شورای اداری شهرستان‌ها با حضور نمایندگان ریاست جمهوری است که تصمیمات نهایی اتخاذ خواهد شد.

وی با بیان این‌که چند راه برای ارتباط مردمی در نظر گرفته شده است تا مردم بتوانند درخواست‌ها و مشکلات خود را عنوان کنند، ابراز کرد: ۳۱ میز خدمت در دستگاه‌های مختلف پیش‌بینی شده است که به عنوان نمایندگان ویژه وزارت‌خانه‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری، اقتصاد و دارایی، بهداشت و درمان و … فعالیت می‌کنند و مردم می‌توانند به صورت حضوری مشکلات خود را مطرح کنند.

سرانجام حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی عصر روز چهارشنبه ۱۰ فروردین‌ماه با استقبال آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و یعقوب‌علی نظری استاندار خراسان رضوی وارد مشهد شد.

خراسان رضوی ظرفیت پیوند اشتغال و تولید دانش‌بنیان را دارد

رئیس جمهور در بدو ورود به فرودگاه مشهد، با اشاره به سبقه تاریخی و تمدنی خراسان رضوی، اظهار کرد: خراسان رضوی خطه تاریخی، تمدنی و فرهنگی برای ملت مسلمان ایران است.

وی ادامه داد: پایتخت معنوی و مذهبی ایران اسلامی از استان‌هایی است که در آن فقها، فیلسوفان، شاعران و رزمندگان عزیزی پرورش یافته‌اند که مایه مباهات هستند و پایگاه علم و دانش جهان تشیع به شمار می‌روند.

رئیس جمهور، خراسان رضوی را دارای ظرفیت‌های فراوان از جمله نیروی انسانی تحصیل کرده و کارآمد برشمرد و گفت: علاوه بر آن، ظرفیت‌های بسیاری در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن در این استان وجود دارد.

وی با اشاره به فعالیت مراکز علمی و دانش‌بنیان در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: این استان به دلیل داشتن مراکز تولیدی دانش‌بنیان می‌تواند بین اشتغال و تولید دانش‌بنیان پیوند برقرار کند.

رئیسی با تأکید بر این‌که فقر و نداری زیبنده این استان نیست، تصریح کرد: پیش از سفر استانی به خراسان رضوی، بررسی‌های لازم صورت گرفته و برنامه‌ای برای سفر پیش‌بینی شده که امیدواریم مسائل و مشکلات منطقه بررسی و در جلسات مختلف با مدیران عالی و نمایندگان استان تصمیمات مناسبی برای رفع مشکلات به نفع مردم گرفته شود.

وزرا و مسئولان دولتی به‌عنوان نمایندگان دولت به شهرستان‌های استان سفر کرده و علاوه بر اطلاع از آخرین وضعیت این شهرستان‌ها، نسبت به احصاء نیازها و انتقال به هیئت دولت برای تصمیم‌گیری اقدام کردند؛ پیش از ورود رئیس جمهور به مشهد، رئیس سازمان محیط زیست و معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزرات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به عنوان نمایندگان ویژه رئیس جمهور به شهرستان‌های قوچان و چناران سفر کردند.

جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزرات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ظهر چهارشنبه ۱۰ فروردین‌ماه با حضور در فرمانداری شهرستان چناران با نمایندگان اقشار مختلف مردم این شهرستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، نمایندگان بخش‌های مختلف موضوعاتی از جمله چالش افزایش تعرفه گاز، ضرورت ایجاد و استقرار گمرک در شهرستان برای افزایش صادرات غیر نفتی، ایجاد خط ریلی به شهرستان، پرداخت به‌موقع خسارت کشاورزان توسط بیمه‌ها، ایجاد دبیرخانه ارتباط شهرداری‌ها با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، رسیدگی به مشکلات جامعه ایثارگران و فرهنگیان از جمله مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان مردم بود.

افتتاح پروژه‌های نیمه‌تمام و آغاز پروژه‌های جدید

در نخستین ساعت آغاز هجدهمین سفر استانی دولت سیزدهم، عزت‌الله ضرغامی پروژه بازپیرایی فضای مقابل پایانه امام‌رضا (ع) را به‌صورت رسمی افتتاح کرد.

این بازپیرایی در راستای حفظ منظر شهری به شکل باغ ایرانی با آب‌نما و فضای سبز طراحی و اجرا شده و از آنجا که هنگام ورود به این محدوده، زائران با گنبد و بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) روبه‌رو می‌شوند، از گذشته به «ایوان سلام» معروف است، بر همین اساس «باغ ایرانی ایوان سلام» نامگذاری شده است.

رئیس بنیاد شهید در سرخس، بخش سی تی اسکن بیمارستان لقمان حکیم سرخس را افتتاح کرد، وزیر میراث فرهنگی در مشهد، وزیر نیرو در مشهد، وزیر آموزش و پرورش شهرستان‌های مشهد، وزیر راه و شهرسازی در مشهد آغاز احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی، وزیر فرهنگ و ارشاد در تایباد، وزیر بهداشت در بردسکن، وزیر ورزش و جوانان خواف، وزیر جهاد کشاورزی در نیشابور، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری کاشمر، وزیر صمت نیشابور، وزیر آموزش و پرورش تربت جام، وزیر نیرو سبزوار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درگز، رئیس بنیاد شهید فریمان، وزیر اقتصاد مه‌ولات، وزیر صمت سبزوار، وزیر اقتصاد ساوه، وزیر کشور کلات،

سید ابراهیم رئیسی شامگاه پنج‌شنبه ۱۱ فروردین‌ماه در شورای اداری خراسان رضوی که به‌عنوان جمع‌بندی هجدهمین سفر استانی دولت سیزدهم برگزار شد، اظهار کرد: آنچه برای آحاد ملت و مسئولین اهمیت دارد برنامه ریزی برای تحول در زندگی برای تبدیل به احسن حالات نیاز است.

رئیس جمهور افزود: رویکرد باید رویکرد تحولی باشد که اولین آن عبارت است از «تحول شناختی» که باید انجام شود.

رئیس جمهور اظهار کرد: در انجام کارها و مسؤولیت اعتبارات و برنامه و وجود امکانات بسیار نقش دارد اما بالاترین نقش مال مدیریت است، بالاترین و مؤثرترین نقش به مدیریت مربوط می‌شود و من به شما مدیران استان عرض می‌کنم نقش شما و مدیران در تحول اداری بسیار مهم است ضمن اینکه برای اعتبارات و برنامه جایگاه قائل هستم.

توجه به تولیدات فناورانه داخلی

رئیس جمهور افزود: در پارک علم و فناوری کارهای دانش بنیان را دیدیم اما می‌گفتند ما محصولی را با استاندار مناسب عرضه کردیم اما به دستگاه‌های اداری توصیه کنید این کالا را بخرند؛ به همه دستگاه‌های اداری عرض می‌کنم هیچ دستگاه اداری حق ندارد نسبت به تولیدات فناورانه داخلی بی توجه باشد، اول تولیدات فناورانه داخلی تولید شده، تولیدات داخلی اگر نبود باید رفت سراغ تولید خارجی؛ اول باید نگاه کنند کاری توسط دانشمندان ایرانی شرکت‌های دانش بنیان صورت گرفته است یا خیر.

باید جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود

رئیسی افزود: با همکاری همه مدیران باید جلوی واردات بی رویه را بگیریم چرا که مافیا در واردات بی رویه در کشور وجود دارد.

رئیس جمهور افزود: دارویی در یکی از شرکت‌های آستان قدس تولید شد، همین شرکت را بنده بازدید کردم، گفتند همزمان با تولید آن دارو به اندازه سه سال کشور مشابه آن دارو را تولید کردند، نباید این اتفاق بیفتد.

وی در ادامه گفت: اینجا به خاطر مضجع شریف امام رضا (ع)، ظرفیت خاصی می‌طلبد، مسئله زیارت برای دولت یک مسئله دارای اولویت است.

توجه به زائر و فراهم کردن آرامش برای زائران امام هشتم از مبدأ تا مبدأ، ایجاد تسهیلات لازم برای زیارتی دلنشین، بافت پیرامون حرم مطهر و توجه به ساکنین و زائران، همکاری‌های دوسویه با افغانستان با تأکید بر تقویت مرز دوغارون، فعال کردن ظرفیت‌های سرخس در مرز ترکمنستان، حل مشکلات مهاجران افغانستانی همچون احوال شخصیه، تحصیل و اشتغال، ازدواج، طلاق، کسب و کار و تحصیل و تأکید بر نقش خراسان رضوی در تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی کشور، از محورهای اصلی مطرح شده از سوی رئیس جمهور در شورای اداری خراسان رضوی به‌شمار می‌رود.

همچنین سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر دو روزه خود به خراسان رضوی، علاوه بر دیدار با فعالان فرهنگی، در نشست خبری خود بر تسریع در حل مشکلات مهاجران افغانستانی تأکید کرد و گفت: علی‌رغم اینکه اروپایی‌ها ادعای بسیاری نسبت به افغانستانی‌ها داشته‌اند اما هیچ‌گونه مساعدتی در این خصوص نداشته و ندارند.

وی با بیان این‌که برخلاف اظهار نظر آنان، امروز بیش از چهار میلیون افغانستانی میهمان جمهوری اسلامی ایران هستند، ادامه داد: برخلاف اروپایی‌ها که مسئله افغانستان را فقط برای امیال و خواسته‌های سیاسی خود دنبال می‌کنند، جمهوری اسلامی ایران نسبت به عزیزان افغانستانی احساس مسئولیت می‌کند.

رئیسی در پاسخ به سؤالی در خصوص مسئله حاشیه شهر مشهد و بودجه مورد نیاز این مناطق، اظهار کرد: راه مقابله با حاشیه نشینی در مشهد و دیگر شهرهای مهاجرپذیر، تقویت اقتصاد روستا است.

وی با بیان این‌که با وجود در اختیار قرار دادن امکاناتی همچون آب، برق، جاده و خانه بهداشت برای روستاها همچنان شاهد مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها هستیم، گفت: کار کشاورزی در روستا برای روستاییان صرفه ندارد، کشاورزی و درآمد آن برای روستاییان قابل پیش بینی نیست و تضمینی برای فروش مناسب آن نیز وجود ندارد.

در کنار رئیس جمهور، وزرای دولت نیز به‌عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور به شهرستان‌های خراسان رضوی سفر کردند که اهم اظهارات و وعده‌های بیان شده به شرح زیر است:

نام مسئول

اظهار نظر و وعده‌ها

رئیس جمهور

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

توجه به زائر و فراهم کردن آرامش برای زائران امام هشتم از مبدأ تا مبدأ

ایجاد تسهیلات لازم برای زیارتی دلنشین

بافت پیرامون حرم مطهر و توجه به ساکنین و زائران

همکاری‌های دوسویه با افغانستان با تأکید بر تقویت مرز دوغارون

فعال کردن ظرفیت‌های سرخس در مرز ترکمنستان

حل مشکلات مهاجران افغانستانی در خراسان رضوی و کشور

رشد اقتصادی ۸ درصدی کشور

تقویت اقتصاد روستا

حل معضل ریزگردها در سرخس

وزیر بهداشت و درمان

گسترش خدمات در مناطق کم‌برخورد

وزیر صمت

پیگیری تخلفات معدن فیروزه

هزینه‌کرد عوارض معادن منطقه فیروزه در همان منطقه

واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی

ارتقای برخی شهرک‌های صنعتی به پارک علم و فناوری

ورود واحدهای تولید کننده مواد اولیه صنعتی به بورس کالا

وزیر راه و شهرسازی

خانه‌دار شدن اقشار ضعیف جامعه

وزیر اقتصاد و امور دارایی

بررسی ایجاد دفتر موقت گمرکی در مه‌ولات

وزیر نیرو

بهره‌برداری از نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی سربداران داورزن

ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه‌های تجدید پذیر طی چهار سال

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

ارتقای ساختار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد

تکمیل پروژه‌های ورزشی در سه نقطه شهری تایباد

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

گسترش زائرسراهای ارزان قیمت در مشهد

توجه به معماری دینی و سنتی در کشور

معاون امور زنان و خانواده

تدوین و اجرای طرح کسب و کار «خانواده محور»

رئیس سازمان محیط زیست

اتمام جاده نیمه تمام درگز - کبکان - قوچان

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور

ایجاد ۵۰۰ روستا بازار در کشور

پرداخت تسهیلات به مشاغل با مقیاس کوچک

هجدهمین سفر استانی دولت سیزدهم در کنار اظهارات و وعده‌های مسئولان دولت، دستاوردهایی همچون آغاز عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره‌سازی گاز شوریجه D و بهره‌برداری از ۲ کارخانه فرآوری گوگرد در سرخس با حضور رئیس جمهور، آغاز عملیات اجرایی احداث بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن و هنرستان شهید حاج قاسم سلیمانی توسط وزیر راه و شهرسازی، افتتاح یک باب دبستان در روستای محروم «کلاته برفی» مشهد توسط وزیر آموزش و پرورش، آغاز عملیات احداث ۲۴ واحد نیروگاهی تجدید پذیر با ظرفیتی بیش از ۱۹۴ مگاوات در خراسان رضوی توسط وزیر نیرو، افتتاح بخش سی تی اسکن بیمارستان لقمان حکیم سرخس توسط رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، آغاز احداث شبکه جمع‌آوری و تصفیه‌خانه فاضلاب خواف و کلنگ زنی پروژه ۲۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن در این شهرستان با حضور وزیر ورزش و جوانان به دنبال داشت.

۱۸۳ مصوبه، دستاورد سفر دولت سیزدهم به خراسان رضوی

یعقوب‌علی نظری، استاندار خراسان رضوی در نشست خبری اعلام مصوبات سفر هیئت دولت به خراسان رضوی که ۱۵ فروردین‌ماه برگزار شد، با بیان این‌که در مجموع ۱۸۳ مصوبه در این سفر تصویب شد، اظهار کرد: در این سفر ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ۱۳۷۹ میلیون دلار نیز در بخش ارزی و منابع مالی تصویب شد.

وی ادامه داد: همچنین ۳۱ هزار و ۴۴۸ میلیارد تومان نیز تسهیلات مصوب شد که قرار است برای فعالیت‌های اقتصادی طی سه سال پرداخت شود و پروژه‌هایی که در ارتباط با این ۱۸۳ مورد است نیز به نتیجه خواهد رسید.

نظری افزود: ۵۸ پروژه به ارزش ۱۸ هزار ۴۶۰ میلیارد تومان و ۱۳۷۹ میلیون دلار مربوط به بخش زیربنایی استان است، با این اعتبار تقریباً تمام راه‌های اصلی استان ترمیم خواهد شد؛ به‌علاوه، این مبلغ صرف مواردی نظیر آب، برق و گازرسانی هم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی با ۲۱ پروژه، ۲,۷۳۸ میلیارد تومان اعتبار تصویب شده و در بخش بهداشت و درمان استان نیز ۱۶ پروژه تعیین شده که ۲,۱۰۵ میلیارد تومان ارزش ریالی دارد؛ همچنین در بخش فرهنگی، آموزشی و ورزشی ۲,۶۳۷ میلیارد تومان با ۴۲ پروژه تصویب شده است. در بخش صنعت و معدن نیز ۶ پروژه با ۵۰۴ میلیارد تومان اعتبار بعلاوه ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تصویب شده است.

استاندار خراسان رضوی گفت: در بخش رفاه اجتماعی ۳۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۲۳ میلیارد تومان به همراه ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ۳۱ میلیارد و ۱۴۸ میلیون تومان هم تسهیلات مصوب شده است. در بخش امنیتی هفت توافق منعقد و به آن ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

نظری با بیان اینکه علاوه بر این، سه پروژه ویژه نیز در استان تعریف شده که محل تأمین منابع ویژه‌ای نیز دارد، ادامه داد: قطار سریع‌السیر تهران و مشهد، آزادراه حرم تا حرم و شهرک فرودگاهی امام رضا (ع) عناوین این پروژه‌های ویژه است که منابع آن نیز از محل‌های ویژه‌ای که در اختیار دولت است، تأمین خواهد شد؛ این پروژه‌ها صرفاً به خراسان رضوی مربوط نمی‌شود و ملی به حساب می‌آید و با هدف تسهیل زیارت برای مردم کشور اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شهرستان مرزی سرخس ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه دارد، اظهار کرد: در این شهرستان با همکاری آستان قدس کاشت پسته و گردو با استفاده از فناوری‌های دانش‌بنیان آغاز شده است؛ در حال حاضر شرکت گاز این شهرستان به‌دنبال فرآوری مواد خام است. همچنین سرخس می‌تواند با توجه به دارا بودن امکانات ریلی نقطه اتصال ایران به کشورهای آسیای مرکزی باشد.

استاندار خراسان رضوی به اشاره به سفر خود به ترکمنستان و همچنین تسهیل تقویت روابط با این کشور پس از سفر رئیس جمهور به دوشنبه، تصریح کرد: در تصویب طرح‌ها و پروژه‌های استان نگاه موضوعی به مسائل داریم نه نگاه بخشی به این معنا که ما موضوعات را به صورت عام می‌بینیم و وظیفه داریم استانی و موضوعی به مسائل نگاه کنیم.

حال با گذشت بیش از چهار ماه از سفر هیئت دولت به خراسان رضوی، پروژه‌هایی در صف افتتاح و بهره‌برداری قرار دارند که باید دید چه میزان از مصوبات سفر اخیر هیئت دولت جامه عمل پوشیده و نیازها و معضلات استان را مرتفع می‌کند.