به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر قالیباف امروز پنج شنبه در جمع خبرنگاران گفت: اگر سد «معشوره» ۱۰ سال قبل به بهرهبرداری میرسید شاهد خسارات چند ۱۰ هزار میلیاردی سیل در سال ۹۸ به استانهای لرستان و خوزستان نبودیم.
مهمترین زیرساخت مورد نیاز لرستان آب است
وی عنوان کرد: قبل از هر چیزی یاد شهیدان رجایی و باهنر را گرامی میدارم و هفته دولت را به رئیس جمهور و دولتمردان تبریک و تهنیت عرض میکنم و خدا قوت می گویم به همه زحمتکشان دولت؛ امیدواریم که دولت سیزدهم در خدمت به مردم با اولویت معیشت و توسعه زیرساختها موفق باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در آستانه نهایی کردن برنامه هفتم توسعه هستیم، چند هفته آینده سیاستهای برنامه هفتم قطعی میشود و مجلس و دولت بر اساس آن سیاستها باید برنامه پنج ساله را تنظیم کنند، ادامه داد: استان لرستان یکی از استانهایی است که همه شاخصهای آن نشان میدهد که اگر بحران و چالش اول کشور مسئله آب باشد، این استان در حوزه آب شرایط قابل قبولی دارد و در مقایسه با سایر نقاط کشور وضعیت آن مطلوب است.
قالیباف با تأکید بر اینکه استان لرستان نیروهای توانمند و پرکاری دارد اما از سوی دیگر در حوزه اشتغال با مشکل مواجه است، ادامه داد: قبلاً و در دهه ۹۰ مطالعات دقیقی از این استان شده، در آستانه برنامه توسعه هفتم نیز به این استان سفر کردهایم تا با نگاه عمیقتر و دقیقتری نسبت به گذشته آن را ببینیم، مهمترین موضوعی که باید در استان مورد توجه قرار گیرد، آب است.
وی با بیان اینکه موقعیت کشاورزی این استان را همه میدانند و بر آمار آن مسلط هستند، تصریح کرد: لرستان در حوزه کشاورزی، زراعت، باغبانی و گیاهان دارویی شرایط منحصر به فردی دارد، صنایعی که بتوانند این محصولات را فرآوری کند لازم هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مهمترین زیرساخت مورد نیاز استان آب است که اگر تأمین شود گردشگری، زیرساخت جاده و اشتغال آن محقق میشود، توسعه لرستان در زیرساخت آب خلاصه میشود، گفت: آب وجود دارد اما باید به درستی کنترل شود زیرا در حال حاضر برای لرستان و پایین دست خسارت به همراه دارد که نمونه آن را در سال ۹۸ مشاهده کردیم.
سد «معشوره» یک نقطه حیاتی برای کشور است
قالیباف با تأکید بر اینکه محلی که در آن ایستادهایم نقطهای است که اگر این سد ۱۰ سال قبل با توجه به شروع آن از سال ۱۳۸۱ ساخته شده بود، هزینه چند ده هزار میلیاردی به استانهای لرستان و خوزستان را متحمل نمیشدیم و به برکتی تبدیل میشد تا در تابستان زراعت و مردم منطقه تشنه نباشند، ادامه داد: رئیس جمهور نیز به استان لرستان سفر داشته و این سفر مصوباتی را نیز داشته است، سد «معشوره» یک نقطه حیاتی برای کشور است و میتواند پیشران اصلی اتفاقات خوب باشد.
وی با تأکید بر اینکه دولت و مجلس مصمم هستند تا در این خصوص گام جدی بردارند و با اولویت تأمین آب شرب و اولویت دوم کشاورزی و صنعت پیش برویم، عنوان کرد: مردم استان مطمئن باشند که دولت و مجلس مصمم هستند تا با یک جدول زمانبندی کار اینجا را شروع کنیم و با شیب ملایمی شتاب بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس صحبتهای انجام شده امیدواریم فراز بند سد «معشوره» قبل از بارشهای زمستانی انجام شود و این فرصت مناسبی است تا دولت و مجلس جدول زمانبندی را مشخص کنند و بر اساس آن پیشروی کنند.
قالیباف عنوان کرد: سد بختیاری نیز یکی از موضوعات مهم و ملی استان است که در اولویت قرار دارد، سد بختیاری نیز تأثیرات سد «معشوره» را در سطح کلان و مهار آبهای کشور دارد. اگر در اجرای این سد تأخیری صورت گیرد ممکن است خسارات جبرانناپذیر آن را طی ۷ الی ۸ سال آینده در زمینه کنترل آب شاهد باشیم.
وی گفت: به عنوان سیاستگذار و کسانی که اعتبارات را مشخص میکنیم با همکاری دولت کارها را پیش میبریم.