خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: اطلاع از آنچه در لایههای غیر رسمی کشورهای عربی میگذرد برای مخاطب همواره جذاب و مفید بوده است. رصد شبکههای اجتماعی مانند توئیتر میتواند حقایقی واقعی از جهان عرب را برای مخاطب ایرانی بازگو کند. در خبرگزاری مهر سعی میشود مسائلی که مردم در کشورهای عربی در شبکههای اجتماعی به آن میپردازند بررسی و منتشر شود.
در چندین کشور عربی، برای همدردی با بازماندگان حادثه زیارتگاه در عراق، هشتگ قطاره الامام علی علیه السلام ترند شده بود.
یک کاربر نوشته: پدر داغ دیده خانواده میگوید: سلام بر حسین و فرزندان حسین و بر علی بن الحسین و یاران حسین.
هاشم هم با این هشتگ نوشته: فاتحه برای روح شهیدان
در کویت، عراق، بحرین و لبنان نیز به مناسبت سال روز وفات امام سجاد علیه السلام هشتگ هایی نظیر زین العابدین و الامام السجاد ترند شده بود.
فاطمه نوشته: سلام بر کسی که بر واقعه کربلا شاهد بود.
یک کاربر دیگر نوشته: سلام بر کسی که انقلاب دعا را پایه گذاری کرد و سلاحش اشک بود، سلام بر گنج دانش امام ما زین العابدین علیه السلام
کاربر دیگری از امام نقل کرده: مرا به قتل تهدید میکنی ای ابن زیاد؟ مگر نمیدانی جانفشانی عادت ماست و کرامت ما نزد خداوند شهادت است؟
این کاربر در ادامه نوشته: سلام بر او که در بند زنجیر است.
در عراق هشتگ چارچوب هماهنگی شیعه پس از هفتهها همچنان ترند بود.
کاربری به نام مهیمن تصویری از نیروهای مسلح حزب الله عراق به اشتراک گذاشته و نوشته: نیروهای پیروزمند ما.. ما اهل حرف بی عمل نیستیم ما وعده عمل میدهیم.. نیروهای مسلح حزب الله، فإن حزب الله هم الغالبون.
در کویت هشتگ انتخابات مجلس ۲۰۲۲ ترند شده بود.
یک کاربر نوشته: یک نصیحت مهمی دارم برای این روزها، انتخابات یک روز است و محبت همیشگی است. صله رحم را نگه دارید و دوست و همسایه و آشنا را ناراحت نکنید، عزیزانتان را به خاطر یک رأی از دست ندهید.
کاربر دیگری نوشته: باید نمایندگان ملت را درست انتخاب کنیم، دقت داشته باشیم کسانی را به نمایندگی از ملت انتخاب کنیم که مصالح کشور را فراتر هر چیز دیگری میبینند و مصالح عمومی را بر مصلحت شخصی ترجیح میدهند و به قانون اساسی کشور احترام میگذارند.
به دنبال نزدیک شدن انتخابات در کویت، موضوعات مهم کشور از جمله موضوع مردم بدون شناسنامه که به "بدون" معروف هستند ترند شده بود و مردم زیادی برای آنها مطالبه گری میکردند.
یک کاربر نوشته: برادران "بدون" کویتی عزیزم، چند سال دارید؟ چند قول برای حل این مسأله اجرا نشد؟ و چند مسئول بزرگ به قول خود برای حل این مسأله عمل نکرد؟ هنوز آنها را باور داریم؟
و در ادامه خطاب به نخست وزیر کویت نوشته: شیخ احمد نواف الصبح اکنون شما در امتحان واقعی در برابر خداوند و مردم شریف کویت هستید که مساله این قوم را واقعاً و نه در حرف حل کنید.
هلال السعدون نیز خطاب به نخست وزیر کویت نوشته: از باب انسانیت و کمک به مظلومان باید مساله مردم «بدون» کویت را حل کنید. مثل وضوح آفتاب ستم بر این مردم در حال جاری شدن است.
کاربر دیگری نوشته: با نژادپرستی شما آرزوهای فرزندانمان را بر باد دادید، با نژادپرستی مانع آنچه خداوند حلال کرده شدید، دختران و پسرانمان خودکشی میکنند، جوانانمان نمیتوانند ازدواج کنند، کودکانمان بدون آموزش و شناسنامه و سند ازدواج پدر و مادرشان هستند، به دلیل نژادپرستی شما آرزوهای ما بر باد میرود. حسبنا الله و کفی.
احمد العونان هم که یکی از مردم «بدون» کویت است، نوشته: سال تحصیلی جدید کم کم شروع میشود و من نمیتوانم برای دخترم گواهی عقب ماندگی ذهنی صادر کنم چون ما «بدون» هستیم و مدارس کودکان استثنایی گواهی میخواهند تا دخترم را ثبت نام کنند. این نظام به کودک و بیمار هم رحم نمیکند.
در لبنان، به مناسبت چهل سالگی تأسیس حزب الله هشتگ های مربوط به این مناسبت ترند شده بود.
یک کاربر لبنانی نوشته: وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته امیدواریم حزب الله ما را به جنگ نکشاند.
این کاربر در ادامه نوشته: بله شما از حزب الله میترسید، رژیم تو هم باید حرف تو را بشنود و این را بداند که از مواجهه با حزب الله میترسید.
یک خانم لبنانی نیز نوشته: ما اقلیت بودیم اکنون ملت هستیم، خدمتگزار تو هستیم امت حزب الله.