به گزارش خبرنگار مهر، پرویز محمد نژاد شامگاه پنجشنبه در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با اشاره به اجرای طرح جایگزینی کابلهای خودنگهدار به جای کابلهای فرسوده اظهار کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ تمام شبکههای برق گیلان تبدیل به کابل خود نگهدار میشود.
وی به وجود ۱۳ هزار کیلومتر کابل فرسوده و قدیمی در شبکه برقی گیلان اشاره کرد و افزود: برای رفع مشکلات برق گیلان تا پایان امسال چهار هزار کیلومتر از کابلهای قدیمی به کابل خودنگهدار تبدیل شده و چهار هزار کیلومتر دیگر نیز در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ و مابقی نیز پس از آن اجرایی میشود.
محمد نژاد با اشاره به وجود تراز منفی در برق گیلان به میزان ۱۴ هزار کیلووات ادامه داد: در سال جاری علاوه بر مدیریت مصرف برق در گیلان ۵ هزار کیلووات برق نیز بر میزان تولید برق اضافه شد تا در تابستان امسال برنامه قطعی برق در گیلان نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه قطعیهای برق مقطعی در تابستان امسال به دلیل اتفاقات و حوادث و یا بر اثر افزایش مصرف برق در بخشهایی از استان بود، اضافه کرد: علاوه بر افزایش تولید برق، مدیریت مصرف برق در منابع عمومی مانند ادارات و سازمانهای دولتی در سال آینده جامعتر است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس با بیان اینکه طرح ملی کابل خود نگهدار را به دلیل افزایش پایداری شبکه برق و افزایش ضریب امنیت آن در مقابل سرقت طرحی حساس و مهم برشمرد و تاکید کرد: طرح ملی تبدیل لامپها هالوژن در معابر عمومی به ال ای دی یکی از طرحهایی است که با اجرای آن علاوه بر ذخیره ۸۰۰ مگاوات برق، کاهش مصرف برق در بخش روشنایی معابر را به دنبال دارد.
لزوم بازنگری طرحهای هادی روستایی برای رفع نواقص آن
محمدنژاد با بیان اینکه به دلیل عدم تحقق حقوق روستاییان در سالهای گذشته منابع تولید از بین رفته است، گفت: در سالهای گذشته ۷۰ درصد از ساکنان گیلان را روستاییان تشکیل میدادند در حالی که هم اکنون این رقم به ۳۰ درصد کاهش یافته است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی افزود: طرحهای هادی دارای نقصهای زیادی است و باید با اجرای طرح بازنگری این نواقص اصلاح شود.
وی با اشاره به بازنگری طرحهای هادی ۳۳ روستا در سال گذشته ادامه داد: در سفر رئیس جمهور به گیلان نسبت به این موضوع تأکیدات فراوانی شده و بازنگری طرحهای هادی روستایی با جدیت ادامه دارد تا مشکلات روستاییان در خصوص تداخل اراضی و کاربری زمینهایی که در داخل طرح هادی است رفع شود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: گیلان به دلیل دارا بودن اراضی ملی فراوان مشکلاتی همچون تداخل قوانین منابع طبیعی برای زمینهایی با کاربری مسکونی در طرحهای هادی از این دسته است و در برخی از موارد منابع طبیعی در خصوص اراضی داخل طرح هادی که کاربری مسکونی برایی آن تعریف شده ادعای مالکیت میکند.
محمد نژاد با بیان اینکه وظیفه پیگیری تغییر کاربریها و ساخت و ساز در زمینهای روستایی توسط افراد غیر بومی بر عهده دستگاههای نظارتی است گفت: بر اساس مصوبه بند ک تبصره ۱۱ لایحه ۱۴۰۱ از سال آینده مجموعه موانع در خصوص واگذاری متصرفات دارای سند و نسق روستایی پیش از سال ۹۴ به روستاییان واگذار میشود تا مجلس تکلیف خود را در مقابل کسانی که با وجود داشتن سند و نسق اجازه بهره برداری نداشتند را انجام داده باشد.
وی با اشاره به فرصت سه ماهه داده شده به دولت برای تنظیم آئین نامه تصریح کرد: در کارگروهی با حضور معاون سازمان املاک کشور، استاندار، مدیران کل منابع طبیعی، محیط زیست و آب منطقهای چگونگی انتقال همزمان با دستورالعمل دولت مورد بررسی قرار میگیرد.
دستگاههای اجرایی دولت نیاز مند اصلاح ساختاری است
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز نیاز داریم که دستگاههای اجرایی کشور چابک تر و ریسک پذیر تر بوده و با جدیت بیشتری پیگیر تأمین رفاه مردم باشند.
محمد نژاد افزود: امروز نیاز به اصلاح ساختار تشکیلاتی سازمانها داریم تا راحت تر و شفافتر به مردم خدمت شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر رونق کشاورزی، حفاظت و صیانت از محصولات کشاورزی نیز باید مورد حمایت قرار گیرد، ادامه داد: ۲ طرح برگ آبرسانی به طول ۵ کیلومتر خط انتقال با ۴ الکتروموتور فوق قوی برای آبرسانی به پنج روستای برنج خیز مهم شهرستان در دستور کار قرار داشته و یک ایستگاه پمپاژ دیگر هم وارد مدار میشود.
محمد نژاد با اشاره به پیشرفت فیزیکی مطلوب بندر چمخاله اضافه کرد: در هفته دولت تنها بیمارستان تأمین اجتماعی شرق گیلان برای حمایت از افراد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی به بهره برداری میرسد.
وی با اشاره به بهره برداری از طرح آبرسانی ۱۳ میلیارد تومانی برای رفع مشکل آب شرب چاف و چمخاله و لنگرود گفت: چاه عمیق پروژه ایستگاه پمپاژ برای تأمین آب کومله و اطاقور نیز حفر شده تا با بهره برداری از این ایستگاه پمپاژ مشکل آب شرب این مناطق نیز رفع شود.