به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز در همایش «خدمت ماندگار» که در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای مدافع سلامت، مدافع حرم، دفاع مقدس، با تاکید بر اینکه در هر دولت، سرزمین و اقلیمی عنوان خدمت مشخص است، افزود: اما خدمت اقسام دارد. یک خدمت با هدف کسب منفعت است و نگاه در این خدمت نگاه «ماتریالیستی» و مادی گرایانه است. نوع دوم خدمت از «درِ نوع دوستی» و بشر دوستی است که نگاه انسان دوستانه را به همراه دارد و این نکته در این خدمت اومانیستی و انسان مدارانه است. خداوند این حس را در همه بندگان خود قرار داده که هم نوع خود را دوست داشته باشند.
رئیسجمهور خدمت برای خدا را نوع دیگری از خدمت رسانی برشمرد و بیان کرد: این نوع خدمت، به خدمت، ماندگاری و جاودانگی میدهد.
رئیسی با اشاره به یکی از بیانات شهید مطهری، خاطرنشان کرد: در این نوع خدمت اگر از انسان تقدیر نشود ناراحتی ایجاد نمیکند یا فرد را دچار نقد و کاستی نمیکند. با ارزشهای مادی این این خدمتها قابل جبران نیست. کسی که یک ماه خود را از آسایش و دیدن خانه و خانواده خود محروم کرده را چطور میتوان جبران کرد؟
وی اضافه کرد: بعضی از کارها، ایثار و گذشتها با مادیات قابل جبران نیست. کدام وزن میتواند با گذشت و ایثار خالصانه هم وزنی کند؟ همه مردم قدردان خدمات شایسته امروز ایثارگران در حوزه سلامت هستند. روحیه و حال مردم حال قدردانی از جامعه پزشکی و بهداشت و درمان در کشور است. ما از صمیم قلب و سودای دل متشکر هستیم.
رئیسجمهور با اشاره به نکات مطرح شده از سوی جامعه پزشکی حاضر در جلسه، گفت: مایل هستم حتماً از دیدگاهها، نظرات و پیشنهادات ارزشمند فرهیختگان، پزشکان و داروسازان و جامعه پرستاری و پزشکی استفاده کنیم. مشورت با شما در تصمیم سازیها و تصمیم گیری ها سرمایه بزرگی برای مجموعه بهداشت و درمان و نمایندگان مجلس است.
رئیسی افزود: چه خوب است در طرحها و لوایح، نیازها و اظهار نظرهای شما مورد توجه قرار گیرد. در رابطه با نظرات خود، بحثهای دقیق انجام دهید؛ حمایت از جامعه پزشکی سرمایه بزرگی برای دولت، کشور و تصمیم سازان است.
وی با تاکید بر اینکه نباید به میزان دانش موجود در کشور و دانشگاهها راضی بود، تصریح کرد: ما جایگاه خوبی در کشورهای اطراف و منطقه داریم. بسیاری از شهرستانها و استانهای ما قابلیت این را دارند که قطب سلامت باشند. بسیاری از شهرهای ما در پزشکی حرف برتر را میزنند و مورد توجه جهان هستند.
رئیسجمهور با اشاره به یکی از بازدیدهای خود از پارک علم و فناوری، بیان کرد: در بحث داروسازی امروز جامعه داروساز ما احساس ضعف نمیکنند. ما یکی از صادر کنندگان دارو هستیم. طی دیدارهای اخیر در دولت با رؤسای کشورهای مختلف، بحث پزشکی و داروسازی ما و تمایل برای ارتباط و دیپلماسی در این حوزه مورد تاکید بود.
رئیسی تاکید کرد: شما نشان دادید اصحاب «ما میتوانیم» هستید. از جامعه داروساز و پزشک درخواست میکنم سطح خود را بالا ببرند. ممکن است سن و سال بالا برود اما هرچه فرهیختگی افزوده شود تولید علم با کیفیت بیشتری تحقق مییابد.
وی اظهار کرد: افتتاحهای پارکهای علم و فناوری، افتتاح دانشکدهها و جذب نیروهای انسانی خوب است، اما باید منجر به تربیت آنها بر اساس فراهم نمودن زیرساختهای مناسب شود. عدد برای ما مهم نیست و ممکن است در جذب دانشجو چانه زنی افزایش پیدا کند، اما این اقدام باید با یک بررسی کارشناسی علمی دقیق همراه باشد.
رئیسجمهور تاکید کرد: عدالت آموزشی باید محقق شود، یعنی هر چیز در جای خود قرار بگیرد. باید با کار کارشناسی و دیدن نیازهای متناسب آن اقدام کنیم. افزایش دانشجو و پرستار و توسعه زیرساختها در این رابطه، امری است که همه ما بر آن تاکید داریم.
وی افزود: تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین شعار سال است و دانش بنیان یعنی قرار دادن و ضمیمه کردن توانایی به دانایی. ما عقیده داریم جامعه پرستاری و پزشکان ما حتماً برای خدمت در راه خدا تأمین شوند. پرستاران نباید نسبت به وضعیت مالی و معیشتی خود دغدغه داشته باشند و حتماً همانطور که رهبری گفتند باید تأمین شوند.
رئیسجمهور بیان کرد: مسئله حقوق و معیشت پرستاران پس از ۱۰ سال تعویق، از اولین کارهای دکتر عین اللهی بود و مقدمات آن فراهم شده و در دولت این کار اجرایی شده است.
رئیسی خاطرنشان کرد: نسبت به مسئله پزشکان که خدمات و وجودشان در جای جای کشور قابل تقدیر است، تبدیل شدن به قطب جهانی اغراق نیست. این برای کشور سرمایه است و باید آن را حفظ کرد.
وی با اشاره به اینکه بیمه شدن قریب به ۶ میلیون نفر کار بزرگی بود، گفت: «دارویار» کار مهمی است، اما باید پیگیری آن ادامه داشته باشد. نسخههای الکترونیک از کارهای خوب بود که انجام شد. هر چه برای ساماندهی کارهای پزشکی انجام شود در جهت اعتماد آفرینی برای مردم است.
رئیسجمهور اضافه کرد: در بازدید از بسیاری از پارکهای علم و فناوری مشخص شد بسیاری از تجهیزات اتاق عمل توسط دانشجویان در حال تولید است و در مراکز علمی کشورها، به نمایش گذاشته شده است. تجهیزات پزشکی، امروز در کشور ما در حال تولید است و قابلیت ارائه به دنیا را دارد. دولت بنا دارد مشکلات آنها را نیز پیگیری کند.
رئیسی با بیان اینکه ما نمیگوییم دولت، مستقیم این کارها را انجام دهد، اظهار کرد: اما نقش دولت، هدایت، حمایت و نظارت است و بخش خصوصی و تعاونیها و بخشهای مختلف فعال در میدان باید فعالیت خود را افزایش دهند و دولت مصمم است با تمام توان از فعالان این عرصه حمایت کند.
وی افزود: این حمایت ما هم حقوقی و مالی است و اگر تسهیلاتی وجود داشته باشد باید به شرکت دانش بنیان داده شود و هم برای تجاری سازی آن باید مورد استفاده قرار گیرد.
رئیسجمهور در پایان ضمن قدردانی از اقدامات اورژانس کشور، بیان کرد: اورژانس کار بزرگی انجام میدهد. پرسنل اورژانس مشکلاتی دارند از جمله تجهیزات که در حال پیگیری برای حل مشکلات آنها هستیم.