به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی هدایت با بیان اینکه ۵ هزار هکتار از املاک واقع در شهر تهران به علت اعمال ضوابط محدود کننده شهرسازی، در بلاتکلیفی به سر میبرند و فاقد امکان ساخت و ساز، نوسازی و سرمایه گذاری هستند، گفت: عمده این اراضی در مناطق ۱۵، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ واقع شدهاند. بافتهای فرسوده واقع در مناطق مرکزی و جنوبی شهر نیز به دلیل محدودیتهای ساخت و ساز ایجاد شده از سال ۱۳۹۸ دچار رکود مضاعف شدهاند.
سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: شهرداری تهران به منظور حل این معضل و رفع محدودیتها در بافتهای فرسوده با اصلاح بند ۱۵ طرح تفصیلی، شرایط مساعدی را برای رونق نوسازی ایجاد کرده است. برای احیا و باز توسعه اراضی و عرصههای ناکارآمد نیز برای حدود ۲۵۰۰ هکتار از این محدودهها، طرحهای بازآفرینی تهیه کرده که با تصویب آنها، املاک مذکور امکان نوسازی و توسعه پیدا خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه ۵۳۷ هکتار از این اراضی در محدوده خیابان فداییان اسلام در مناطق ۱۵، ۱۶ و ۲۰ قرار گرفتهاند، از تهیه طرح بازآفرینی این محدوده و تبدیل آن به پهنه فعالیت، سکونت و خدمات خبر داد و اظهار کرد: امید است با اجرایی شدن این طرح، اتفاقات مثبتی در جهت ارتقا کیفیت زندگی برای شهروندان ساکن در این محدوده رقم بخورد.
هدایت متذکر شد: طرح بازآفرینی برای سایر اراضی بلاتکلیف و املاک فریز شده از جمله کورههای آجرپزی، شن چالهها و اراضی وقفی به مساحت ۷۵۸ هکتار در منطقه ۱۹، اراضی مزروعی و بلااستفاده منطقه ۱۸ به مساحت ۸۴۱ هکتار، محلات کن، فرحزاد و محلات تاریخی منطقه ۱۲ و همچنین اراضی و پادگانهای نظامی دوشان تپه به مساحت ۲۲۵ هکتار، پادگان جی به مساحت ۶۸ هکتار و پادگان کوهک به مساحت ۱۳۰ هکتار تهیه شده است که پس از تصویب امکان ساخت و ساز، توسعه و نوسازی در محدودههای مذکور فراهم میشود.
سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران از مرتفع کردن محدودیتهای ساخت برای بقیه محدودهها که شامل حدود ۱۱۰۰۰ پلاک هستند با اجرایی کردن طرح TDR (حق توسعه) و تبدیل ۳ طبقهها به ۴ طبقه خبر داد.
هدایت ابراز امیدواری کرد که ۵ هزار هکتار املاک بلاتکلیف تهران تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شود تا شهروندان بتوانند نسبت به نوسازی و باز توسعه املاک خود در این محدودهها اقدام کنند.