به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حامد اهتمام پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دین مبین اسلام، سه بخش کلی اعتقادات، اخلاق و احکام دارد، اظهار داشت: بخش عمدهای از معارف دینی، قوانین عملی است که «احکام» یا «فقه» نامیده میشود.
وی ادامه داد: در حوزههای علوم دینی، بخش عمدهای از وقت طلبهها صرف فقهآموزی و فراگیری احکام دینی میشود؛ حال اگر بخواهیم مبلغ دین باشیم، باید بخشی از وقتمان، صرف تبلیغ و ابلاغ احکام به مردم باشد.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تاکید کرد: مطابق آیات قرآن کریم وظیفه اول حوزویان، تفقه (آموختن علم دین) و وظیفه دوم، ابلاغ و انذار است؛ البته تفقه، یعنی تعمق و فهم دقیق در تمامی اموری که مربوط به دین است و شامل احکام و فقه اصطلاحی هم میشود که حوزههای علوم دینی، عنایت ویژهای به احکام و فقه اصطلاحی دارند و بیشترین انرژی خود را صرف همین بخش میکنند. اگر شما تاریخ حوزههای علمیه را مطالعه کنید، میبینید زندهترین درس در حوزههای علمیه، درس فقه بوده است و آثار بسیار ارزشمندی نیز در این زمینه بهیادگار مانده است.
وی گفت: نکتهای که لازم است در اوضاع امروز به آن توجه بیشتری شود، چگونگی بیان احکام است بهگونهای که مخاطب ما با سنین مختلف و نیازهای گوناگون، احکام برایش جذاب و قابل فهم باشد تا در مرحله پذیرش و عمل به آن موفق باشد. احکام الهی همانند داروخانهای است که مبلغ دین بسته به نیاز مخاطب خود باید داروهای مناسب او را پیدا کرده و وجود او را صفا و جلا و فهم او را کامل گرداند و او را از آسیبها و دلزدگیها و تشویش ذهن و وسواس دور نماید و حلاوت و شیرینی عمل به ظواهر شرع را به او بچشاند.
اهتمام تصریح کرد: در این اثر که حاصل تلاش محقق ارجمند جناب حجتالاسلاموالمسلمین دکتر امیر صالحی است، به دلیل همین نیازها در عرصه بیان احکام توجه شده و با عنوان «هنر بیان احکام» مزین شده است و معیارها و شیوههای بیان احکام بهصورت علمی و منضبط بیان شده است.
گفتنی است چاپ نخست کتاب «هنر بیان احکام» در ۱۶۰ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه به بهای ۶۳ هزار تومان از سوی انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان راهی بازار نشر شده است.