رئیس فدراسیون بسکتبال با اشاره به عملکرد تیم‌های اعزامی به مسابقات اخیر و دلیل نتیجه نگرفتن آنها، بر لزوم جوانگرایی در تیم ملی تاکید کرد حتی اگر به قیمت از دست رفتن سهمیه جهانی تمام شود.

به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون بسکتبال در حالی نیم سال اول مدیریت جواد داوری را پشت سر گذاشته که طی این مدت انتصاب‌های زیادی برای کادر فنی تیم‌های ملی در رده‌های سنی مختلف شده است. شاید سعید ارمغانی و قرار دادن او در راس کادر فنی تیم ملی بسکتبال مهمترین انتصاب رئیس فدراسیون بوده است در حالی که پیش از آن محسن شاه علی عهده دار هدایت تیم نوجوانان شده بود و پس از آن هم مسئولیت تیم جوانان به سیامک ویسی سپرده شد.

پس از این انتصاب‌ها، تیم‌های ملی بسکتبال با مربیان جدید خود در میادین مختلف شرکت کردند اما در ارزیابی کلی نتوانستند به نتیجه مورد انتظار دست یابند؛ تیم بسکتبال نوجوانان اگرچه با قهرمانی در غرب آسیا به مسابقات قهرمانی آسیا راه یافت اما با ناکامی از صعود به مرحله نیمه نهایی این رقابت‌ها سهمیه جهانی را از دست داد تا این تیم همچنان در حسرت جهانی شدن باشد.

تیم بسکتبال جوانان هم در مسابقات قهرمانی آسیا که در تهران میزبان آن بود به جایگاه پنجمی بسنده کرد در حالی که با ناکامی از صعود به مرحله نیمه نهایی شانس جهانی شدن را از دست داده بود.

تیم ملی بسکتبال هم طی این مدت با هدایت سعید ارمغانی در دو پنجره انتخابی جام جهانی و کاپ آسیا شرکت کرده است اما در مجموع انتقاداتی را متوجه خود و عملکردش کرده که شکست برابر قزاقستان (پنجره سوم)، باخت به لبنان و حذف زودهنگام در کاپ آسیا دلیل آن بوده است. این تیم هفته گذشته هم برابر استرالیا نتیجه را واگذار کرد و اینگونه کارش را برای صعود به جام جهانی پیچیده‌تر کرد.

با همه اینها اما رئیس فدراسیون بسکتبال از انتصاب‌های خود در راس کادر فنی این تیم‌ها کماکان حمایت می‌کند و نداشتن فرصت لازم برای انجام دیدارهای تدارکاتی و همچنین قرار گرفتن در مسیر جوانگرایی را دلیل عمده نتایج اخیر عنوان می‌کند. وی البته تاکید دارد که در مورد تیم جوانان کسب سهمیه جهانی در تهران امکان پذیر بود و به همین دلیل عملکرد این تیم باید بررسی شود.

عملکرد ملی پوشان مقابل ژاپن کاملاً خوب بود

جواد داوری گفتگو با خبرنگار مهر را از ارزیابی عملکرد تیم ملی در پنجره چهارم انتخابی جام جهانی آغاز کرد. وی ابتدا به دیدار برابر ژاپن که در تهران برگزار شد و با پیروزی ملی پوشان کشورمان به پایان رسید اشاره کرد و گفت: شرایط بازی با ژاپن متفاوت بود به خصوص اینکه در تهران برگزار شد و ملی پوشان هم در مجموع عملکرد خوبی داشتند. آنها بازی را خیلی منطقی شروع کردند و تا پایان کنترل لازم را بر جریان آن داشتند و این گونه به نتیجه رسیدند اما شرایط دیدار با استرالیا کاملاً متفاوت بود.

دلایل شکست برابر استرالیا

وی با بیان اینکه استرالیا تیم کوچکی نیست، ادامه داد: مدال المپیک دارد. از طرفی به خاطر مسافت و دوری راه این گونه تصمیم گرفته شد که تیم با ترکیب به نسبت جوان‌تر عازم استرالیا شود. به همین دلیل ترکیب کامل را در اختیار نداشتیم. در نتیجه به دست آمده (باخت) باید جایگاه بسکتبال استرالیا و شرایطی که به خاطر دوری راه متحمل شدیم را نادیده گرفت. با همه اینها در مجموع عملکرد بازیکنان بد نبود اما لازم است آنالیز لازم روی آن انجام شود.

شاید اگر بازیکنان غایب حضور داشتند نتیجه بهتری می‌گرفتیم

رئیس فدراسیون بسکتبال با یادآوری اینکه حامد حدادی، بهنام یخچالی و ارسلان کاظمی در ترکیب تیم ملی برای دیدار با استرالیا، غایب بودند، تصریح کرد: شاید اگر مثلاً ارسلان کاظمی یا هر یک از دیگر بازیکنان غایب در ترکیب بودند، در کوآرتر آخر تیم ملی نتیجه بهتری به دست می‌آورد اما ارسلان به خاطر برخی مسائل شخصی اجازه همراهی تیم را نداشت. بهنام باید برای رسیدگی به یک سری از کارهای شخصی، سفری به آلمان می‌کرد. ضمن اینکه باز هم تأکید می‌کنم به خاطر دوری راه، تأکید کادر فنی این بود که از ترکیب جوان‌تر استفاده کند.

کنار گذاشتن حدادی به خاطر جوانگرایی

وی در پاسخ به این پرسش که «یعنی کنار گذاشتن حدادی بر مبنای همین تصمیم استفاده از ترکیب جوان انجام شد؟» گفت: توجه داشته باشید که حامد یک بازیکن ۳۸ ساله است. باید به مسائل ریکاوری و متوالی بودن دیدار مقابل ژاپن و استرالیا توجه داشت. البته همه اینها به خاطر برنامه نزدیک دیدارها و فاصله زیاد میان محل برگزاری آنهاست.

لزوم تغییر در برنامه مسابقات قاره آسیا

داوری در این رابطه به صحبت‌هایی که با «هاکوب خاجیریان» مدیر دفتر منطقه‌ای فیبا در حوزه آسیا داشت، اشاره و تأکید کرد: شرایط کشورهای آسیایی مانند اروپا نیست که نزدیک به هم باشند و سفر به آنها با حداقل زمان میسر باشد. به خصوص در مواردی که باید از غرب به شرق آسیا سفر داشته باشیم مشکلات زیادی برای تیم ایجاد می‌شود چه برسد به اینکه بخواهیم به استرالیا سفر کنیم. از خاجیریان خواسته‌ایم این موضوع را برای تقویم‌های آتی و برنامه مسابقاتش لحاظ کند تا دیدارها در این حد در فاصله نزدیک به هم نباشد.

پیروزی برابر ژاپن دلیل جهانی نشدن جوانان!

رئیس فدراسیون بسکتبال به عملکرد تیم جوانان و مسابقات قهرمانی آسیا اشاره و خاطرنشان کرد: رسالت و تلاش ما این بود که این تیم را حتی المقدور با بهترین شرایط به مسابقات برسانیم. انصافاً کادر فنی و ملی پوشان هم تلاش لازم را داشتند. نتایجی که آنها واگذار کردند با حداقل اختلاف امتیاز بود. شاید هم اگر در این رقابت‌ها مقابل ژاپن پیروز نمی‌شدیم، مسیر به گونه‌ای دیگر می‌شد و می‌توانستیم سهمیه جهانی بگیریم اما همین که از این تیم چند بازیکن خوب و مستعد شناسایی شده، ارزش زیادی دارد.

نوجوانان در غرب آسیا قابلیت خود را نشان دادند

داوری اشاره‌ای هم به تیم نوجوانان داشت و اظهار کرد: این تیم با قهرمانی در غرب آسیا، قابلیت‌های خود را تا حدی نشان داد. البته که نتوانست به هدف نهایی برای نتیجه گیری از مسابقات قهرمانی آسیا دست یابد. به هر حال باید این موضوع را مدنظر داشت که تیم‌های پایه با یک دوره و چند ماه تمرین نمی‌توانند نتیجه لازم را بگیرند. ما تازه کارمان را در تیم‌های پایه شروع کرده‌ایم و در واقع باید برای دوره‌های آتی برنامه داشته باشیم.

تیم بسکتبال جوانان در تهران از کسب سهمیه جهانی بازماند

عدم بازی تدارکاتی کافی در نتیجه نگرفتن بی تاثیر نبود

«به هر حال انتصاب‌های صورت گرفته در راس کادر فنی هر یک از تیم‌های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در راستای کسب بهترین نتیجه ممکن از مسابقات انجام شده در حالی که تا به امروز چنین نتیجه‌ای به طور کامل حاصل نشده است. با این حال همچنان از انتخاب‌های خود و عملکرد گزینه‌های موردنظر دفاع می‌کنید؟»

این پرسشی بود که جواد داوری برای پاسخ به آن به برنامه‌های فشرده فدراسیون و دیدارهای تدارکاتی اشاره کرد. وی در واقع نداشتن بازی تدارکاتی کافی را یکی از دلایل نتیجه نگرفتن‌های اخیر عنوان کرد و گفت: چند دیداری که تیم محسن شاه علی در غرب آسیا داشت، حکم تدارکاتی برای مسابقات قهرمانی آسیا بود. تدارکات عمده تیم سیامک ویسی هم سفر به ترکیه و انجام ۵ بازی تدارکاتی بود در حالی که یک تیم در شرایط عادی برای حضور در یک رویداد حداقل باید ۱۰ بازی تدارکاتی در حد تورنمنت مدنظر داشته باشد اما با توجه به شرایط موجود و زمان کم برای ما امکان تدارکات بیشتر از این نبود.

جوانان می‌توانستند سهمیه جهانی را بگیرند

داوری در عین حال گفت که تیم جوانان می‌توانست سهمیه جهانی را در تهران بگیرد. وی در این زمینه خاطرنشان کرد: در رابطه با عملکرد تیم جوانان یک سری مشکلات فنی هم وجود داشت. حتماً جلسه‌ای خواهیم داشت و مسائل مرتبط با این تیم را بررسی می‌کنیم. چه بسا می‌توانستیم با همین شرایط هم سهمیه جهانی بگیریم و باید مشخص شود مشکل کار از کجا بوده است.

تاثیر حواشی روی تیم نوجوانان

رئیس فدراسیون بسکتبال همچنین با بیان اینکه محسن شاه علی از مربیان با تجربه و اخلاق مدار است که برای تیم نوجوانان انتخاب شد، تصریح کرد: همزمان با اینکه درگیر لیگ بودیم و به دغدغه‌های زیادی رسیدگی می‌کردیم باید تیم نوجوانان را هم برای مسابقات آماده می‌کردیم در حالی که حواشی هم پیرامون این تیم و بازیکنانش وجود داشت که حالا نمی‌خواهم به آنها بپردازم اما روی شرایط تیم و عملکرد آنها بی تاثیر هم نبود.

تیم بسکتبال نوجوانان از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا نتوانست به سهمیه جهانی دست یابد

برخی دایه مهربان‌تر از مادر برای بسکتبال هستند

وی در عین حال به یک مسئله اشاره کرد و گفت: برخی از دوستان هم مدعی بسکتبال دوست بودن هستند و دایه مهربان‌تر از مادر برای تیم می‌شوند در حالی که ما طی ماه‌های گذشته با مسائل زیادی در فدراسیون مواجه بودیم و با وجود مشکلات زیاد، همه برنامه‌ها و به خصوص اعزام‌ها را هم انجام دادیم.

به اندازه ۴ سال اعزام داشتیم

داوری در توضیح حجم برنامه‌های فدراسیون بسکتبال در ماه‌های اخیر گفت: طی پنج ماه گذشته به اندازه چهار سال قبل اعزام داشتیم با این حال بدون مشکل مالی همه آنها را به سرانجام رساندیم اگر نیاز داریم اسپانسر قوی‌تری در اختیار داشته باشیم. بعد از اتمام قرارداد با اسپانسر فعلی این برنامه را دنبال می‌کنیم.

جوانگرایی نیاز اصلی تیم ملی است

رئیس فدراسیون بسکتبال در رابطه با تیم ملی بر لزوم انجام جوانگرایی تاکید کرد و گفت: سعید ارمغانی در شرایطی وارد کادر فنی شد که باید برای این تیم تصمیماتی گرفته می‌شد. ما همچنان طبق برنامه مورد نظر پیش می‌رویم. نیاز است تیم ملی کمی جوان‌تر شود و این خواسته غیرحرفه ای و غیر منطقی نیست. جوان گرایی نیاز اصلی تیم ملی است که با شیب ملایم پیگیر آن هستیم.

کاش تغییرات لازم برای المپیک انجام می‌شد

وی در این رابطه تاکید کرد: این نیازی است که البته نباید از حالا شروع می‌شد. کاش تغییرات لازم را برای المپیک در ترکیب تیم ایجاد می‌کردند. آن زمان شرایط بهتر بود. ما حامد حدادی دوم نداریم که جایگزین حامد حدادی اول کنیم. الان هم برای جوان گرایی دیر است اما نباید اجازه بدهیم دیرتر از این بشود.

تاکید بر جوانگرایی حتی به قیمت از دست رفتن سهمیه جهانی

«حتی اگر این کار یعنی جوانگرایی منجر به از دست رفتن سهمیه جهانی شود بازهم روی آن و اجرا شدنش در ترکیب تیم ملی تاکید دارید؟» داوری در پاسخ به این پرسش گفت: بله؛ انجام می‌شود. البته وقتی آن را با شیب ملایم انجام می‌دهیم یعنی نتیجه هم برای ما مهم است اما در عین حال از این نیاز تیم ملی غافل نیستیم.

دلیل طولانی شدن سفر تیم ملی بسکتبال به استرالیا

رئیس فدراسیون بسکتبال در بخش پایانی به یک موضوع در رابطه با تیم ملی و طولانی شدن مسیر سفرش به استرالیا اشاره کرد و گفت: بلیت‌ها خیلی گران شده‌اند و از طرفی تعدادشان هم کم است. در بسیاری موارد اعزام تیم‌ها دو پروازه انجام می‌شود. برای سفر به استرالیا هم ابتدا می‌خواستیم تیم را از طریق امارات مستقیم به استرالیا اعزام کنیم اما با مشکل کمبود بلیت مواجه شدیم چراکه فقط ۱۱ بلیت موجود بود و اینگونه ۷ نفر باید از طریق دیگر اعزام می‌شدند. بنابراین چاره‌ای جز تغییر برنامه نداشتیم و اینگونه برنامه ریزی کردیم که ملی پوشان از طریق ترکیه به اندونزی بروند و از آنجا عازم استرالیا شوند.