سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از شهروندان به پلیس فتا پایتخت مراجعه و مدعی شد شخصی ناشناس با دسترسی غیرمجاز به اپل آیدی تلفن همراهش از وی اخاذی کرده است.
رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: شاکی در ادامه اظهارات خود گفت مدتی قبل یک دستگاه تلفن همراه آیفون خریداری کردم و یک کارت اپل آیدی نیز خریداری و فعال کردم و اکنون بعد از گذشت چندماه گوشی بنده قفل شده و شخصی ناشناس برای من پیام میگذارد که در قبال اخذ وجه دستگاه من را باز میکند.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: افسران سایبری پلیس فتا تحقیقات خود را آغاز کردند و متوجه شدند مجرم دامنه بزرگی از اپل آیدی در اختیار داشته و با چاپ اطلاعات آنها بر روی کارتهای اپل آیدی، این کارتها را در فروشگاههای موبایل و لوازم الکترونیکی به فروش می رسانده و پس از مدتی با توجه به اینکه کلیه اطلاعات اپل آیدی را در اختیار داشته با قفل کردن دستگاه خریداران اقدام به اخاذی از آنان می کرده است.
گودرزی با اشاره به افزایش تعداد شکات این پرونده در روند تحقیقات افزود: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ در ادامه اقدامات تخصصی خود و با بررسیهای فنی و سایبری موفق شدند ردپای مجرم را در فضای مجازی شناسایی کنند و پس از تشریفات قضائی متهم در یکی از مناطق شمالی تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا پایتخت منتقل شد.
این مقام سایبری بیان داشت: مجرم پس از حضور در پلیس فتا و روبه رو شدن با ادله دیجیتال جمع آوری شده توسط پلیس ضمن پذیرش بزه انتسابی گفت بعد از گذشت مدتی از فروش کارتهای اپل آیدی با توجه به اینکه اطلاعات آنها را در اختیار داشتم اقدام به قفل کردن دستگاهها میکردم و از طریق تلفن همراه شکات از آنها در قبال باز کردن تلفن همراه درخواست وجه میکردم.
گودرزی به شهروندان توصیه کرد: به هیچ عنوان برای دریافت اپل آیدی و یا دیگر اطلاعات محرمانه و شخصی به افراد غریبه و ناشناس مراجعه نکنند و پس از دریافت اپل آیدی از فروشگاههای معتبر گذرواژه و ایمیل پشتیبان اولیه را تغییر دهند و از رمز عبور ایمن و قوی برای اپل آیدی خود استفاده کنند.