جانشین وزیر دفاع گفت: ایران یک قدرت منطقه‌ای خواهان ثبات در منطقه شناخته می‌شود، لیکن در مقابل دخالت‌های قدرت‌های بیگانه در منطقه و اقدامات مخرب آنها به هیچ وجه سکوت نمی کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، سرلشکر «راجاش موگه» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی هند با سردار سیدمهدی فرحی جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیدار و گفتگو کرد.

سردار فرحی در این دیدار با بیان اینکه ایران و هندوستان از دیرباز به عنوان دو تمدن کهن در قاره آسیا و بازیگرانی تأثیر گذار در تعاملات منطقه‌ای و بین المللی شناخته می‌شوند، گفت: تبادل هیئت‌های دانشگاهی و مطالعاتی گام بسیار مهم و تأثیرگذاری در پیشبرد تعاملات دو جانبه ایران و هند محسوب می‌شود.

جانشین وزیر دفاع تصریح کرد: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، هند از جایگاه ویژه و متمایزی برخوردار است و اشتراکات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی میان دو ملت سرمایه بسیار ارزشمندی برای توسعه و تقویت روابط دوستانه فی مابین در عرصه‌های مختلف، به ویژه در حوزه همکاری‌های مطالعاتی، تحقیقاتی و دانشگاهی فراهم کرده است.

وی گفت: تقویت بنیه نظامی و دفاعی در محیط متلاطم و پر هرج و مرج بین‌المللی یک الزام به شمار می‌رود. در دنیای امروز قدرت نظامی در هر کشوری به عنوان یک مزیت استراتژیک محسوب می‌شود و کشورها تلاش می‌کنند تا به آخرین فناوری‌های نظامی دست یابند چرا که قدرت نظامی هر کشوری نه تنها باعث اقتدار، بلکه عاملی برای بازدارندگی و دفع تهدید محسوب می‌شود.

سردار فرحی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران علی رغم تحریم‌های نامشروع و ظالمانه بین المللی علیه ملت ایران توانسته قدرت دفاعی خود را در چارچوب دکترین بازدارندگی و در راستای تقویت ثبات‌، صلح و امنیت برای منطقه و حتی سرتاسر جهان در حوزه‌های مختلف سازمان دهی کند.

جانشین وزیر دفاع با تشریح رویکرد اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه با تاکید بر ضرورت تأمین امنیت منطقه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان توسط کشورهای گفت: اساساً حضور نیروهای خارجی در منطقه را نامشروع و آن را در راستای منافع کشورهای فرامنطقه ای می‌دانیم.

وی با اشاره به اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی ایران تأکید کرد: بدون حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا، روندهای امنیتی در منطقه، ناقص و فاقد کارکرد لازم است.

سردار فرحی تصریح کرد: ایران یک قدرت منطقه‌ای خواهان ثبات در منطقه شناخته می‌شود، لیکن در مقابل دخالت‌های قدرت‌های بیگانه در منطقه و اقدامات مخرب آنها به هیچ وجه سکوت نخواهیم کرد.

جانشین وزیر دفاع تأکید کرد: در دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران، ملت‌ها و دولت‌های دوست و مستقل همواره مورد توجه قرار داشته‌اند؛ ایران همواره منادی تشکیل همگرایی منطقه‌ای و امنیت دسته جمعی بوده و خواهد بود.

وی با بیان اینکه دو کشور ایران و هند از یک موقعیت راهبردی برخوردارند گفت: هند و ایران همواره به عنوان وزنه تعادل و ثبات در خلیج فارس و اقیانوس هند که از نقاط حساس و استراتژیک در مسیر انتقال انرژی می‌باشد به شمار می‌روند.

سردار فرحی اظهارکرد: الزامات سیاسی و امنیتی در منطقه غرب آسیا و حوزه اقیانوس هند تحکیم و توسعه روابط دو کشور را اجتناب ناپذیر کرده است. فرصت‌ها و تهدیدات ژئوپلیتیکی مشترکی در منطقه وجود دارد که برقراری گفتگوهای دفاعی، نظامی و امنیتی میان دو کشور را ضروری ساخته است.

جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و هند ظرفیت بسیار گسترده‌تری جهت توسعه همکاری‌های علمی، فناورانه، دانشگاهی، پژوهشی و مطالعاتی دارند تأکید کرد: در عرصه علمی دنیا؛ ایران و هند به عنوان دو کشور پیش رو در عرصه تولید علم و کسب دانش و فناوری شناخته می‌شوند و بایستی همکاری‌های دو جانبه بیش از پیش تقویت شود.

سرلشکر "راجاش موگه" رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی هند نیز با بیان ضرورت توسعه همکاری‌های علمی دو جانبه ایران و هند، بر تقویت دیدارها و سفرهای دو جانبه تأکید کرد.

وی با بیان اینکه خلیج فارس و شبه قاره هند از جمله مناطق راهبردی جهان به شمارمی روند، تقویت همکاری‌های علمی و دفاعی هر دو کشور را عاملی مهم در راستای توسعه امنیت هر دو کشور و منطقه عنوان کرد.