گزارش عملکرد یک ساله وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری منتشر شده، دراین گزارش استفاده از مدیران دهه شصتی و برگزاری ۳۵۶ رویداد گردشگری به عنوان بخشی از عملکرد این وزارتخانه قید شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتابچه عملکرد یک ساله عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری منتشر شده است. در این گزارش عملکرد اقدامات این وزارتخانه تشریح شده و آمده:

۱. اخذ مصوبه ستاد کرونا برای بازگشایی مرزهای ورودی و صدور روادید به گردشگران با هدف حمایت از بخش خصوصی و رونق صنعت گردشگری با ورود ۲.۲ میلیون نفر گردشگر خارجی به کشور است بر هزینه‌کرد ۲.۵ میلیارد دلاری آنان.

۲. الکترونیکی کردن فرایند صدور مجوزهای صنایع دستی به منظور شتاب‌دهی و تسهیل امور جاری. بر اساس این اقدام راهبردی ۲۶۰ رشته از ۲۹۹ رشته صنایع دستی صرفاً با ثبت نام و اعلام در سامانه مربوطه مجوز فعالیت خواهند داشت.

۳. احیای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با عضویت ۲۳ دستگاه مرتبط و مدیریت یکپارچه که منجر به افزایش ۴۰ درصدی سفرهای داخلی نسبت به دوره مشابه قبل از کرونا شد .

۴. جذب منابع با پرداخت سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره ۱۸ (افزایش ۹۵۰ درصدی) و ایجاد بیش از ۶۰ هزار شغل از محل تبصره فوق‌الذکر با کسب رتبه دومین دستگاه برتر کشور و تأمین تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک‌ها به مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین تجهیز و اجرای زیرساخت‌های تاسیسات گردشگری.

۵. صدور تعداد ۲۹۷۷ مجوز موافقت اصولی در حوزه گردشگری با پتانسیل اشتغالزایی بیش از ۸۲ هزار شغل .

۶. تدوین ۱۸۰ مورد از فرصت‌ها و بسته‌های سرمایه گذاری بخش گردشگری به منظور جذب سرمایه گذاران این حوزه با همکاری دستگاه‌های مربوطه (وزارت نیرو شهرداری‌ها سازمان جنگل‌ها و سازمان حفاظت محیط زیست).

۷. فعال کردن ظرفیت دیپلماسی گردشگری با اولویت کشورهای همسایه و شرکای راهبردی و امضا ۱۰ تفاهم نامه همکاری با کشورهای نیجریه عراق پاکستان تاجیکستان آذربایجان قزاقستان ارمنستان و غیره.

۸. برگزاری اولین دوره‌های تجلیل از چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی با هدف تکریم پیشکسوتان ایجاد انگیزه برای دانشجویان و فعالان این حوزه تبیین داشت تبیین جایگاه تمدنی تاریخی کشور ترویج فرهنگ قدرشناسی تدوین تاریخ شفاهی میراث‌فرهنگی و بهره بردن از ظرفیت‌های سرمایه‌های انسانی.

۹. حل معضل زمین‌های کشاورزی داخل حریم میراث با زمین مشابه معوض که با پیشنهاد وزارت خانه و دستور رئیس محترم جمهور وزارت جهاد کشاورزی موظف به انجام این مأموریت جدید شد.

۱۰. تحول در ارتباط مردم با مسئولان ارشد وزارت خانه از طریق رسانه‌های اجتماعی برقراری رابطه دوسویه و بهره گیری از نظرات مشورتی و دلسوزانه و پاسخگویی در سطوح مختلف وزارتخانه، ارتباط مستقیم وزیر با بدنه مردمی در سفرهای استانی.

۱۱. آغاز اصلاحات در روایت گری تاریخی بر اساس واقعیات با هدف جلوگیری از روایات ناقص، نادرست و مغرضانه در بیان مسلمات تاریخی با تشکیل شوراهای اندیشه ورزی کاخ موزه‌ها و پایگاه‌های مهم تاریخی و تولید متون جدید.

۱۲. تبدیل نظام اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت خانه به سامانه‌های پرتحرک و فعال به ویژه در فضای مجازی به منظور جهاد تبیین و ترویج مأموریت‌های سازمانی.

۱۳. راه اندازی آزمایشی شبکه تلویزیون اینترنتی میراث و آماده سازی زیرساخت‌های تولید و انتشار محتوا و تولید چند رسانه‌ای در حوزه‌های گردشگری صنایع دستی و میراث فرهنگی

۱۴. تحول در نگاه راهبردی بدنه مدیریتی وزارتخانه در راستای تغییر از رویکرد کارمندی و روزمرگی به نظام خلاق با انگیزه و کارآمد بر اساس شاخص‌های تعریف شده در نشست‌های سراسری افق تحول و کارگاه‌های آموزشی تخصصی.

۱۵. برگزاری رویدادهای مرتبط با مأموریت‌های وزارتخانه شامل نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی و دیگر نمایشگاه‌های بزرگ استانی، ایجاد بخش‌های ویژه کارهای فاخر هنرمندان ممتاز صنایع دستی برای اولین بار، ۴۴۳ جشنواره نوروز گاهی در سراسر کشور، ۳۵۶ رویداد گردشگری رویداد بین المللی ساری ۲۰۲۲ و برگزاری متفاوت و گسترده هفته میراث فرهنگی و هفته‌های صنایع دستی با تحول در رویکرد و اقدامات متنوع در سراسر کشور به منظور ایجاد انگیزه در فعالان این حوزه‌ها

۱۶. تغییرات مدیریتی با هدف جوانگرایی و استفاده بهتر از انباشت تجربه ارزشمند و مدیران و کارشناسان با سابقه و انتصاب بیش از ۲۰ مدیر دهه شصتی در سطح معاونین و مدیران ارشد وزارت خانه.

۱۷. تمرکززدایی در سطوح مختلف با نهضت تفویض اختیار به مدیران استانی با هدف تسهیل و تسریع در فرایندهای مدیریتی و رفع موانع دست و پاگیر نظام اداری متمرکز( ۲۶ مورد ).

۱۸. توسعه زیرساخت‌های اجرایی دولت الکترونیک و استفاده گسترده از سامانه‌های اطلاعاتی که منجر به کسب رتبه‌های برتر دولت الکترونیک در ارزیابی سازمان اداری و استخدامی و سازمان فناوری اطلاعات شده است.

۱۹. رفع مشکل تبدیل وضعیت استخدامی ۸۵ درصد از ایثارگران وزارتخانه و کسب رتبه اول در بین دستگاه‌های اجرایی و ساماندهی و حل مشکل تاریخی حدود ۱۴۰۰ نیروی طرحی در سراسر کشور پس از ۲۰ سال.

۲۰. حمایت از کسب و کارهای نوین شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ های مرتبط با مأموریت‌های وزارتخانه از جمله پلتفرم‌های کاربردی و مورد نیاز گردشگران

۲۱. در راستای تعاملات فرابخشی و استفاده از ظرفیت‌های سایر نهادها و دستگاه‌های اجرایی تفاهم نامه‌هایی با صندوق توسعه ملی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فرماندهی کل انتظامی سازمان اوقاف و امور خیریه کمیته امداد امام خمینی شهرداری تهران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منعقد شد و مدیران این وزارتخانه در جهت مأموریت‌های مشترک و شرح وظایف متقابل توجیه شدند. یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیران پیگیری و اجرای مفاد تفاهم‌نامه هاست.

۲۲. تدوین اصلاح و بازنگری و تنظیم اسناد قانونی وزارتخانه با هدف حذف موانع و تسهیل فرایندها شامل لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارتخانه و ارسال به دولت پس از تأخیری دو ساله، سند تحول برنامه هفتم بر اساس سیاست‌های کلی نظام، اساسنامه صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، آئین نامه کارگروه مبارزه با قاچاق اموال تاریخی، ثبت انجمن خیرین میراث فرهنگی کشور، احیای قانون حمایت از هنرمندان صنایع دستی با تدوین و ابلاغ دستورالعمل مبتنی بر قانون حمایت از هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی.

۲۳. بازنگری و ترمیم بودجه وزارتخانه با هدف انجام بهینه مأموریت‌ها از جمله افزایش ۷۷ درصدی بودجه تملک دارایی‌های دارایی‌های سرمایه‌ای.

۲۴. اهتمام جدی به حمایت از بخش خصوصی با ایجاد معافیت‌ها و مشوق‌های گردشگری از قبیل مصوبه آئین نامه ماده ۱۰۰، تصویب سوخت رایانه‌ای برای توسعه گردشگری دریایی، محاسبه مصرف گاز آب و فاضلاب، برق تأسیسات گردشگری و کارگاه‌های صنایع‌دستی مطابق با تعرفه‌های بخش خدمات.

۲۵. رونق فضای کسب و کار و اشتغال با ایجاد بازارهای دائمی دوره‌ای و محلی صنایع دستی تحریک تقاضا با طراحی کارت خرید اعتباری ۱۰ میلیون تومانی صنایع دستی ویژه کارمندان دولت با حمایت صندوق کارآفرینی امید به مبلغ ۳۲۰ میلیارد تومان، راه اندازی و تجهیز کارگاه‌های هنرهای سنتی، ایجاد حفظ و صیانت از مشاغل خانگی با ارائه تسهیلات به آنان و احیا و بازنده سازی ۲۰ رشته فراموش‌شده هنرهای سنتی از قبیل پلاس بافی بخارایی دوزی و غیره.

۲۶. رویکرد پژوهشگاه از پژوهش‌های بنیادین به مطالعات و پژوهش‌های کاربردی مرتبط با مأموریت‌های وزارتخانه با تولید ۴۲۰ طرح پژوهشی و مقاله علمی منتشر شده و کتاب تألیف شده و شناسایی و ارائه مجوز برای بیش از ۱۰۰۰ محوطه باستانی جهت کاوش و مستندسازی.

۲۷. بهره گیری از دیپلماسی بین‌المللی فرهنگی با آماده سازی ۱۲ پرونده برای ثبت جهانی از قبیل زیارت رضوی و فرهنگ افطاری، استرداد ۲۳ شیء تاریخی از خارج از کشور و دریافت ۳۸ مهر اصالت بین المللی از شورای جهانی صنایع دستی.

۲۸. تقویت روحیه نشاط اجتماعی با احیای جاذبه‌های مکمل از قبیل برگزاری کنسرت بزرگ سالار عقیلی در ارگ تاریخی بم اجرای کنسرت نمایش ۳۰۰ در مجموعه تاریخی سعدآباد

۲۹. راه اندازی ۳۵ موزه جدید در کشور و ثبت ملی سیزده شهر و سه روستای صنایع دستی.

۳۰. رشد کم سابقه مراجعه به هتل‌ها و مراکز اقامتی با سطح اشتغال متوسط بالای ۹۰ درصد و بازدید از پایگاه‌ها موزه‌ها به مراکز تاریخی به طور متوسط بالای ۸۰ درصد نسبت به دوره مشابه