به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ادامه حمایتهای خود از اوکراین برای تقابل با روسیه، از کنگره آمریکا خواستار تصویب بسته کمک نظامی دیگری به اوکراین به ارزش ۱۱.۷ میلیارد دلار شد.
مبلغ مذکور در درخواست بودجه اضطراری ۴۷.۱ میلیارد دلاری دولت بایدن گنجانده شده است؛ مبلغی که کاخ سفید مدعی شده برای مقابله با کووید-۱۹ و آبله میمون و همچنین کمک به قربانیان فجایع، به آن نیاز دارد.
براساس گزارش راشاتودی، این کمک ۱۱.۷ میلیارد دلاری شامل ۴.۵ میلیارد دلار جهت تجهیزات نظامی و تجدید موجودی انبارهای تسلیحاتی پنتاگون، ۲.۷میلیارد دلار برای کمک دفاعی و اطلاعاتی به اوکراین و ۴.۵ میلیارد دلار برای حمایت بودجهای از دولت کییِف است.
شالاندا یانگ، مدیر واحد مدیریت و بودجه کاخ سفید دراینباره نوشت: ما جهان را برای حمایت از مردم اوکراین بسیج کردهایم تا از دموکراسیشان دفاع کنند و به همین راحتی نمیتوانیم اجازه دهیم که این حمایت تحلیل برود.
دولت بایدن همچنین ۲ میلیارد دیگر برای تعدیل آثار منفی ناشی از جنگ اوکراین و همچنین آثار ناشی از تحریمهای اعمالی غرب علیه مسکو درخواست کرده است؛ تحریمهایی که البته در پیامدی معکوس، عرضه انرژی در آمریکا و بخشهای گستردهای از اروپا را تحتالشعاع قرار داده است.
آمریکا در جنگ اوکراین و روسیه، عمده حامی کییِف بوده و برای نیروهای اوکراین میلیاردها دلار کمک نظامی و مالی و اطلاعاتی فراهم کرده است.
کنگره آمریکا در ماه مه بسته کمک نظامی و بشردوستانه ۴۰میلیارد دلاری را برای ارسال به اوکراین تصویب کرد و به گفته یانگ، حدود سهچهارم از این کمکها تا اینجای کار به اوکراین تحویل داده شده است.
روسیه مکررا اقدام واشنگتن و متحدانش در تحویل سلاح به کییِف را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرده است که این کمکها تغییری در نتیجه جنگ ایجاد نکرده و تنها به طولانی شدن آن خواهد انجامید و خطر مواجهه مستقیم مسکو با ناتو را تشدید میکند.
روسیه ۲۴ فوریه ۲۰۲۲(پنجم اسفند ۱۴۰۰) عملیات نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هدف این عملیات را حمایت از افرادی خواند که سالها هدف قلدری و نسلکشی رژیم کییف قرار گرفتهاند.