حوزه سلامت کشور هر روز شاهد اخبار و رویدادهای گوناگونی است که مهم‌ترین آنها را در قالب بسته "اخبار سلامت" مرور می کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، شیوع بیماری آنفلوانزا، آمار بیماران کرونایی، آماده باش وزارت بهداشت برای اربعین و…، از مهم‌ترین اخبار سلامت در روز یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ بوده است.

آماده باش وزارت بهداشت برای راهپیمایی اربعین

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، از استقرار ۸ بیمارستان صحرایی در مرزها برای مراقبت از زائران اربعین خبر داد و گفت: هفت فروند بالگرد اورژانس، ۲۰۰ دستگاه آمبولانس، ۳۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۲۰ دستگاه موتورلانس و همچنین ۸ بیمارستان و درمانگاه صحرایی برای مراقبت‌های بهداشتی و درمانی از زائران اربعین در بخش‌های مختلف مرزها مستقر شده اند.

وی با بیان اینکه کاروان بهداشت و درمان اربعین حسینی از ۱۲ شهریور به مرزهای هشتگانه کشور اعزام شده اند، افزود: این کاروان شامل هزار تکنسین فوریت‌های پزشکی و ۲ هزار تیم بهداشتی است که علاوه بر خدمت رسانی به زائران راهپیمایی اربعین حسینی در مسیر راهپیمایی اربعین تا مرزهای کشور بر بهداشت محیط، سلامت آب و غذای زائران نظارت می‌کنند.

احتمال درگیر شدن با بیماری آنفلوانزا

آن طور که پیام طبرسی فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عنوان کرده است؛ احتمال دارد امسال درگیر بیماری آنفلوانزا شویم.

وی افزود: امسال با توجه به اینکه محدودیت‌ها را نداریم و مراکز آموزشی به صورت حضوری بازگشایی می‌شود و مردم هم ماسک نمی‌زنند، احتمال دارد دوباره درگیر آنفلوانزا شویم.

طبرسی با اشاره به اینکه شیوع بیماری آنفلوانزا از اوایل آبان تا اردیبهشت است که می‌بایست از همین حالا برای تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کرد، گفت: اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا همانند گروه‌هایی است که برای واکسن کرونا از آنها نام می بریم. مثل افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، مادران باردار، کودکان زیر ۵ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال، در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند.

وی در مورد زمان تزریق واکسن آنفلوانزا، افزود: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا، از اواخر شهریور تا اوایل مهر است که دو هفته طول می‌کشد آنتی بادی در بدن ایجاد شود. البته کسانی که به هر دلیلی این واکسن را در زمان تعیین شده تزریق نکرده اند، می‌توانند در آبان و آذر هم این واکسن را دریافت کنند، چون بیماری تا اردیبهشت ادامه دارد.

آمار کرونا دوباره بالا رفت

آمار کرونا در شبانه روز گذشته نشان می‌دهد که نسبت به روز قبل از آن، سیر صعودی داشته است و تعداد بیماران جدید و فوتی‌ها، افزایش یافته است.

بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که در مقایسه با روز قبل از آن که ۵۳۲ بیمار جدید داشتیم، بیشتر از ۲ برابر افزایش یافته است.

در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند که نسبت به روز قبل از آن که تعداد فوتی‌ها ۳۰ نفر بود، ۱۸ مورد افزایش مرگ و میر داشته ایم.

تأثیر نوع گروه خونی در افزایش احتمال سکته مغزی

یک مطالعه بزرگ نشان می‌دهد خطر ابتلاء به سکته مغزی در سنین پایین ممکن است تا حدی به گروه خونی افراد بستگی داشته باشد.

مطالعات نشان داده اند که گروه خونی در این مورد نقش دارد. افراد دارای گروه خونی O معمولاً نسبت به افراد دارای گروه‌های A، B یا AB در معرض خطر کمتری هستند.

اکنون مطالعه جدید نشان می‌دهد که گروه خونی به شدت با خطر سکته مغزی ایسکمیک در سنین پایین‌تر (قبل از ۶۰ سالگی) در مقایسه با سنین بالاتر مرتبط است. و گروه خونی A، به طور خاص، به عنوان یک عامل خطر برجسته شناسایی شد.

محققان دریافتند به طور متوسط، افراد دارای گروه خونی A در مقایسه با افراد با گروه‌های خونی دیگر، ۱۶ درصد بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قبل از ۶۰ سالگی قرار داشتند. در همین حال، گروه خونی O با کاهش ۱۲ درصدی خطر مرتبط بود.

نانوایی‌ها در صدر شکایات بهداشتی

بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، نانوایی‌ها در صدر شکایات بهداشتی قرار دارند.

میانگین رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی کشور از ۲۶ مرداد تا ۹ شهریور ۱۴۰۱، بالغ بر ۴۰.۲۶ درصد بوده است که فرودگاه‌ها با ۹۵ درصد بیشترین میزان رعایت و مراکز ورزشی با ۴۰.۷۰ درصد کمترین میزان رعایت را در این شاخص داشته‌اند.

شکایت از عرضه مواد غذایی فاسد در اصناف تهیه و توزیع مواد غذایی، در صدر جدول قرار گرفته، بیشترین مکان مورد گزارش برای ثبت شکایات بهداشتی مربوط به نانوایی‌ها بوده که با موضوع عدم رعایت بهداشت دست و عدم استفاده از ماسک توسط کارکنان گزارش شده است.