به گزارش خبرنگار مهر، میرحامد اختری شامگاه یکشنبه در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با بیان اینکه آبخیزداری از سیلهای جلوگیری کرده و سفرههای آب زیرزمینی را تأمین میکند، اظهار کرد: برای آبخیزداری اصولی ابتدا باید نقاط پرخطر را شناسایی و با مطالعه و آسیب شناسی اقدام به این کار نمود تا نتیجه موثرتری حاصل شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه تمام استان در معرض سیل قرار دارد اما برخی مناطق غرب و شرق گیلان بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرد، افزود: مبالغ تخصیص یافته برای آبخیزداری در گیلان کمتر از ظرفیت واقعی آن است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۷ تا ۹۹، از صندوق توسعه ملی پول برای آبخیزداری برداشت کردهایم، ادامه داد: اقدامات خوبی در این راستا انجام شده و یکی از نتایج آن بود که هیچکدام از سیلها در سالهای اخیر به دلیل عدم آبخیزداری نبوده اما اگر بودجه این کار افزایش یابد نتایج بهتری نیز حاصل میشود.
اختری با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به آبخیزداری گیلان تخصیص یافت و در ۵ شهرستان این کار را انجام دادهایم، گفت: در پی سفر رئیس جمهور به گیلان، ۱۲۰ میلیارد تومان تا سال ۱۴۰۲ برای آبخیزداری استان اختصاص یافت و علاوه بر این مبلغ، ۲۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات محرومیت زدایی و ۲۵ میلیارد تومان نیز از اعتبارات ملی اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان هماهنگی بین دستگاهها هنگام اجرای پروژههای عمرانی را موجب کاهش آسیب به حوزه آبخیزداری دانست و بیان کرد: ساخت راه و آسفالت جاده موجب جابجایی خاک و لغزش زمین میشود که بیشترین آسیب را به حوزه آبخیزداری میرساند.
وی با اشاره به طرح مدیریت جنگلهای هیرکانی عنوان کرد: اولین فاز فنی و حفاظتی انجام شده و جاده سازی نیز داریم علاوه بر این فاز عملیاتی دیگر که شامل مطالعات تفضیلی است تا اواسط سال آینده به نتیجه رسیده و در دستور کار قرار میگیرد.
اختری با اشاره به اینکه همه عرصههای جنگلی استان گیلان تقسیمبندی شده است، بیان کرد: تیمهای حفاظتی ما در این مناطق مستقر شده و با همکاری مردم، بسیج و سپاه اقدامات حفاظتی لازم انجام میشود علاوه بر این اعتباراتی نیز برای مبارزه با بحث حریم جنگل اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه امسال کمترین بحران را در عرصه منابع طبیعی در آتش سوزی داشتیم، افزود: ۲۰۰ تیم حفاظتی آماده به کار است و دائماً در مناطق بلوک بندی شده حضور دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: امسال ۴۸ فقره آتش سوزی در جنگلهای گیلان رخ داده که اکثر آنها در کمتر از ۱۰ ساعت کنترل شده و آسیبها نسبت به سال قبل کمتر است.