به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلیرضا فاطمیان پور دبیر ستاد لشکر حسین و معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در نشست خبری تشریح ویژه برنامههای اربعین حسینی اظهار داشت: ۹ سال پیش عدهای از دانشجویان از میدان امام حسین به سوی حضرت عبدالعظیم همزمان با پیاده روی نجف تا کربلا حرکت کردند تا بتوانند یک دسته عزاداری حسینی را در روز اربعین برگزار کنند و ما شاهد بودیم سال به سال به تعداد افراد این حرکت افزوده و امروز لشکر امام حسین را در مسیر پیاده روی جاماندگان حسینی که از میدان امام حسین آغاز میشود و تا حرم حضرت عبدالعظیم ادامه دارد، را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه حرکت جاماندگان حسینی کاملاً مردمی است، تصریح کرد: شهرداری تهران موظف است در این حرکت مردمی نقش آفرینی داشته و به زوار حسینی خدمت رسانی داشته باشد. مجموعههای مختلفی از جمله بسیج مستضعفان، مساجد و… در برگزاری این مراسم معنوی همکاری خواهند داشت.
فاطمیان پور گفت: پیاده روی جاماندگان و عزاداری اربعین حسینی در شهر تهران امسال با عنوان لشکر حسین از ساعت ۷ صبح از میدان آئینی امام حسین به سمت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی آغاز میشود و تا ساعت ۱۸ ادامه دارد همچنین در طول مسیر موکب ها و غرفههایی برای پذیرایی از زائران برپاست و تا پایان زمان راهپیمایی به زائران خدمت رسانی میکنند.
دبیر ستاد لشکر حسین و معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه مسیر جاماندگان حسینی ۱۴ کیلومتر است ادامه داد: این مراسم در میدان امام حسین با قرائت قرآن، مداحی و زیارت اربعین آغاز میشود، همچنین پذیرایی صبحانه از ساعت ۶.۳۰ دقیقه صبح در میدان امام حسین برقرار است. به منظور کاهش ازدحام در انتهای مسیر در دو نقطه شهری میدان بسیج و حرم حضرت عبدالعظیم جایگاه قرائت زیارت اربعین با عنوان «حریم حرم» برپاست تا پیش از نماز مغرب به طور مستمر ادامه دارد.
برپایی ۶۰۰ موکب در مسیر پیاده روی اربعین تهران
وی با بیان اینکه در طول مسیر پیاده روی جاماندگان حسینی ۶۰۰ موکب توسط مردم برپا میشود، ادامه داد: هر ۷۰۰ متر یک موکب ویژه کودکان و بانوان برپا خواهد شد تا کودکان و بانوان بتوانند در آن استراحت داشته باشند. همچنین اورژانس، آتش نشانی، نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی در این مراسم به زوار خدمت رسانی خواهند داشت.
فاطمیان پور به اجرای پویش مجازی نذر اربعین اشاره کرد و بیان داشت: پویش مجازی نذر اربعین شامل دو بخش است، در بخش اول روز پنجشنبه ۱۷ شهریور بانوان داوطلب در میدان امام حسین جهت ساخت دست سازههای نمدی گرد هم می آیند این محصولات برای اهدا به کودکان در مسیر راهپیمایی روز اربعین آماده میشود. علاقه مندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به کانون بانوان فرهنگسرای محل سکونت خود مراجعه کنند.
وی ادامه داد: بخش دوم این پویش مربوط به دعوت از بانوان برای پخت نذری اربعین شامل لقمه، کیک و … است که در روز راهپیمایی در ۱۴ نقطه با عنوان موکبهای حضرت ام البنین در بین زائران توزیع میشود. علاقه مندان برای شرکت در این پویش میتوانند به سامانه http://nazr.farhangsara.ir مراجعه کنند یا با سامانه تلفنی ۱۸۳۷ ارتباط برقرار کنند.
دبیر ستاد لشکر حسین و معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به پویش سلام یا مهدی اشاره کرد و گفت: پویش سلام یا مهدی در موکبهای مستقر در مسیر برگزار میشود و در آن کودکان با ابزاری که در اختیارشان قرار میگیرد با ساخت سربند در این پویش شرکت میکنند. این پویش در ۲۲ نقطه برگزار خواهد شد.
فاطمیان پور اظهار داشت: تعداد ۱۰ هزار سربند با شعار «انا من الحسین» و دو هزار پرچم در میدان امام حسین و همچنین مسیر پیاده روی توزیع میشود همچنین در ۸ نقطه از مسیر راهپیمایی چایخانه رضوی جهت توزیع متبرکات رضوی برای پذیرایی از زائران برپاست. لازم به ذکر است در این مسیر راهپیمایی موکب هایی از کشور افغانستان، پاکستان و عراق حضور دارند و از زائران جاماندگان حسینی پذیرایی میکنند.
وی ادامه داد: با هماهنگی انجام شده با نهادهایی چون آموزش و پرورش، امور مساجد و … مقرر شد تا اماکنی چون مدارس و مساجد برای استفاده زائران جهت استراحت یا استفاده از امکانات رفاهی باز باشد. لازم به ذکر است مراسم ویژه ای در انتهای مسیر و در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی در بازههای زمانی مختلف تا پیش از نماز مغرب به صورت مستمر برگزار میشود.
فاطمیان پور با بیان اینکه پیش بینی میشود سه میلیون زائر تهرانی در راهپیمایی جاماندگان حسینی شرکت کنند، گفت: برای بازگشت مردم از این مراسم هماهنگیهایی با شرکت اتوبوسرانی و مترو انجام شده تا مردم به سهولت بتوانند به منازل خود بازگردند و همچنین قرار شده خدام حضرت عبدالعظیم حسنی بیرون از آستان مقدس مستقر شده و به مردم خدمت رسانی داشته باشند تا زائران بتوانند با یک سلام به ساحت مقدس حضرت عبدالعظیم برگردند.