گرگان- مسئول موکب امامزادگان آق امام آزادشهر گفت: موکب آق امام خادمان حسین(ع) را جمع کرده و همه روزه علاوه بر اطعام دهی به زوار، برنامه های مختلف فرهنگی انجام می شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مریم شریفی: راهپیمایی در اربعین سید و سالار شهیدان (ع) سنّتی است که از دیرباز در بین شیعیان رواج داشته و هرساله با فرارسیدن ایام اربعین هزاران زائر دل‌شکسته از نقاط مختلف، راهی کربلای معلی می‌شوند.

پیاده روی اربعین یک حرکت اجتماعی و راهپیمایی جهانی است و محبان امام حسین (ع) با این حرکت علاوه بر زنده نگه داشتن اهداف امام حسین (ع) تصویری از عظمت دین اسلام و عشق به اهل بیت (ع) را به دنیا نشان می‌دهند.

مراسم پیاده‌روی اربعین که هرساله باشکوه‌تر از سال قبل برگزار می‌شود، فرصتی بزرگ برای اتحاد مسلمانان دنیا و معرفی امام حسین (ع) به جهانیان است.

از استان گلستان هم همه ساله چهره‌های مختلف در کربلا حاضر می‌شوند تا با برپایی موکب به زائران سیدالشهدا خدمات رسانی کنند. با «سید محمود موسوی» یکی از خادمان موکب «صحابی جلیل وهب و احباب الرضای امامزادگان آق امام» آزادشهر به گفتگو نشستیم تا از حال و هوای اربعین و موکب‌های حسینی بشنویم.

*موکب «امامزادگان آق امام» آزادشهر چند سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و از نحوه شروع فعالیت موکب بگویید؟

موکب احباب الرضا امامزادگان آق امام به مدت پنج سال افتخار خدمت به زوار اربعین حسینی را دارد، سال ۹۴ و ۹۵ در کربلا توفیق خدمت به زائران را داشتیم و سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۱۴۰۰ در عمود هفت مسیر پیاده روی زوار از نجف به کربلا خدمت رسانی کردیم.

قبل از شروع به کار موکب، در ایام غیر اربعین به عراق رفتم و از نزدیک با بزرگان موکب‌های عراقی (صحابی جلیل وهب) دیدار کردم و در نهایت، موکب عمود هفت عراق اعلام آمادگی کردند که با موکب آق امام همکاری کنند.

یکی از برادران عراقی که به زبان فارسی تسلط داشت راهنمای موکب آزادشهر شده و با راهنمایی او کار را به فضل خدا آغاز کردیم.

*چند نفر در موکب آزادشهر به زائران خدمت رسانی می‌کنند؟

موکب آزادشهر با ظرفیت یک اتوبوس به سمت عراق حرکت می‌کند که تعداد ۱۲ نفر خواهر و بقیه اعضا از برادران هستند، در عراق هم از موکب عراقی‌ها حدود ۳۰ نفر به ما کمک می‌کنند.

موکب در بخش‌های مختلف، خدمات، آشپزی، فرهنگی و غیره فعالیت دارد و هرکس عهده دار قسمتی می‌شود و همه ما ایرانی و عراقی تحت عنوان «خادم حسین» گرد هم جمع شده و در کارها به هم کمک می‌کنیم.

*همکاری برادران عراقی برای احداث موکب آزادشهر چطور بود؟

وقتی برای آماده سازی فضای موکب آزادشهر در گذشته به عراق رفتیم بزرگان قبایل عراق به استقبال ما می‌آمدند ما را با احترام و محبت غیرقابل وصفی به خانه‌هایشان دعوت کردند و به بهترین نحو ممکن پذیرای ما بودند.

ایجاد محبت بین مسلمانان ایران و عراق یکی از هزاران ثمره رویداد بزرگ اربعین حسینی است برادران عراقی به ما می‌گفتند که شما فرسنگ‌ها راه طی کرده‌اید تا به زوار امام (ع) خدمت کنید و برای ما خیلی عزیز هستید و هر بار که می‌خواستیم به کشور باز گردیم با چشمان اشک بار ما را همراهی می‌کردند و از رفتن ما به شدت غمگین می‌شدند.

این محبت بین برادران ایرانی و عراقی یکی از ثمرات پربرکت رویداد اربعین است.

*چه خدماتی در موکب آزادشهر به زوار حسینی ارائه می‌شود؟

در موکب آزادشهر برپایی نماز جماعت، دعای توسل، دعای کمیل و جلسات قرائت قرآن و بزرگداشت شهدا با حضور روحانی موکب برگزار می‌شود.

اطعام دهی زوار حسینی در سه وعده صبحانه، نهار، شام و میان وعده و توزیع اقلام بهداشتی و فرهنگی مانند سربند با نام مبارک امام حسین (ع) بخشی از فعالیت‌های موکب آزادشهر است.

حسینه ای به مساحت هزار مترمربع ساخته شده و در اختیار زوار قرار دارد، سرویس بهداشتی و حمام تدارک دیده شده و در اختیار زوار قرار دارد. آشپزخانه موکب دریچه به سمت خیابان دارد که از طریق آن زائران پذیرایی می‌شوند.

غرفه‌های مختلف، خیاطی، آرایشگری، کفاشی و تعمیر ویلچر در موکب داریم که به زائران خدمت رسانی می‌کنند.

برادران عراقی زیادی در اطراف موکب ما بوده که آماده پذیرایی از زوار امام (ع) هستند و ما برخی زائران را همراه با یک راهنما به منازل آنها هدایت می‌کنیم. برای زائرانی که مهمان برادران عراقی می‌شوند هم سعی می‌کنیم وعده‌های غذایی بفرستیم و در پذیرایی از آنها به برادران عراقی کمک کنیم.

* خاطراتی از حضور در موکب‌های اربعین برایمان بگویید؟

هرساله مردم نذورات خود را برای پذیرایی از زوار امام به موکب آزادشهر اهدا می‌کنند، سال گذشته یکی از خواهرانی که تحت پوشش کمیته امداد بود، چند عدد سیب زمینی و پیاز را به موکب آزادشهر آورد و گفت توان مالی من در همین حد است، اینها را در غذای زوار استفاده کنید.

به محض استقرار موکب در عراق به برادرانی که در آشپزخانه بودند توصیه کردم، اول اهدایی این خواهر را در غذا استفاده کنید مبادا که هدیه‌ای که با عشق و علاقه آورده خراب شود و این خیلی برای من تکان دهنده بود.

نمونه دیگر مربوط به برادر عراقی ما می‌شود که یک روز تعدادی از زوار امام (ع) را به خانه خود برد و با یک ماشین سه چرخه که وسیله کارش بود به بازار رفت تا برای مهمانان غذا تهیه کند و در برگشت بدون وسیله آمد وقتی از او پرسیدیم چرا پیاده‌ای؟ گفت: سال بعد هم می‌توانم دوباره ماشین بخرم، امروز مهمانان من مهم‌ترند.

مردم از جان و دل با هرچه دارند به زوار امام خدمت می‌کنند و معتقد هستند پولی که در این راه امام خرج می‌شود به زندگی برمی‌گردد و در واقع هم همین طور است.

دو سال به دلیل شیوع بیماری کرونا در اربعین موکب نداشتیم و سال گذشته با بهترشدن شرایط بعد از دو سال موکب آزادشهر را مثل سنوات گذشته با همکاری برادران عراقی خود برپا کردیم.

در بدو ورود به موکب یکی از برادران عراقی به نام ابواحمد که در کار پخت نان با موکب ما همکاری می‌کرد و تا حدودی با زبان فارسی آشنایی داشت جلو آمد و با لهجه زیبا خود گفت: دو سال ایرانی‌ها به خاطر کرونا نیامدند و «نبود شما ایرانی‌ها در اربعین همانند غذایی است که نمک نداشته باشد.»

*حرف آخر؟

در سفر اربعین کسانی که از ایران مشرف می‌شوند باید خود را به عنوان مهمان ببینند، نباید میزبانی را از برادران عراقی بگیرم بلکه باید در کنار آنها خدمت کنیم زیرا کسانی که سال‌ها اجدادشان پذیرای زوار امام حسین (ع) بوده‌اند، میزبان هستند.

تاکید رهبر معظم انقلاب هم بر آن است که ما در اربعین به برادران عراقی کمک کرده و به عنوان زیر مجموعه برادران عراقی خدمت کنیم تا زمینه هرچه بیشتر وحدت مسلمانان فراهم شود.

به همین دلیل ما در موکب آزادشهر با همکاری موکب برادران عراقی به زوار امام خدمت می‌کنیم و نام موکب را صحابی جلیل وهب و احباب الرضا آزادشهر را نوشتیم و همان طور که می‌بینید ابتدا نام موکب عراقی را نوشته‌ایم.

نکته دیگر اینکه سفر اربعین مقدمه حضور حضرت ولی عصر (عج) است و همه ما موکب داران و زوار باید تلاش کنیم تا با رعایت شئونات اسلامی مثل حفظ حجاب و نماز اول وقت حرمت این سفر را حفظ کنیم.