به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین جلسه کارگروه راهبردی و تدوین الگوی عملیاتی و مقررات عمومی صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، در راستای اجراییسازی بند الف ماده ۴_۱ سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی که در جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور مصوب شده بود، امروز سهشنبه ۱۵ شهریور به میزبانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
معرفی طرح اینترنت کودک و ارائه نظام نامه ردهبندی سنی محتوا و خدمات دستور جلسه امروز این کارگروه بود که توسط رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی ارائه و تشریح شد.
حجتالاسلام حامد حاجی ملامیرزایی رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایننشست، در تشریح «نظام ردهبندی سنی محتوا و خدمات» آن را نقطه عطفی در سالمسازی، مفید و ایمنسازی فضای مجازی اختصاصی کودک عنوان کرد.
وی در این نشست که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر و اعضای حقیقی کارگروه راهبردی و تدوین الگوی عملیاتی و مقررات عمومی صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه این نظام با تلاشهای مستمر و شبانه روزی و با مشارکت دستگاههای مربوطه استخراج و تنظیم شده است خاطر نشان کرد: تمام سعی بر آن بوده که این نظام فراگیر باشد و همه مصادیق تولید محتوایی در فضای مجازی را در بر بگیرد. در آینده نزدیک به کمک فعالان مختلف در بخش خصوصی و دستگاهی، از طریق نشستهای تخصصی B۲G که به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی برگزار میشود، تدوین آئیننامه اجرایی دستگاهها و بخش خصوصی این نظامنامه آماده و یک گام دیگر در مسیر تحقق فضای سالم، ایمن و مفید در حوزه کودک و خانواده برداشته شود.
رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه حفاظت از کودک و خانواده در فضای مجازی رسالت جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است ادامه داد: تمرکز ویژه بر سالمسازی فضای مجازی برای استفاده کودکان و با در نظر گرفتن نیازهای ایشان، اقدامی جدی است که ما در مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی آن را با همکاری همه دستگاهها و فعالان مرتبط دنبال میکنیم.
حاجی ملامیرزایی در پایان گفت: ایجاد دسترسی مدیریت شده با نظارت مستقیم خانواده در قالب فهرست سفید و امن، بر اساس میزان مفید و ایمن بودن اقدامی بوده که امروز ذیل نظام ردهبندی محتوایی شکل گرفته است و در آینده نیز توسعه خواهد یافت. علیرغم تمام تلاشهایی که تاکنون در حوزه محافظت از کودکان در فضای مجازی صورت گرفته است اما موارد مهمی در این حوزه وجود دارد که امید داریم با وجود نظام ردهبندی محتوایی و هم افزایی ملی در عرصه کودک کشور محقق خواهد شد.