به گزارش خبرگزاری مهر، افشار فتحالهی گفت: امروز دغدغه کاهش آسیبهای اجتماعی به دغدغه تمام مسئولان و دلسوزان جامعه در کشور و شهرستان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: تا پیش از این فعالیتهایی زیادی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی انجام شده اما به دلیل اینکه این اقدامات منسجم نبوده خروجی مطلوب حاصل نشده اما با تجمیع قوا و برنامهها در قالب یک قرارگاه فراگیر امید میرود در آینده نتایج مثبت به دست آید.
به گفته افشار فتحالهی، این قرارگاه از ۱۴ کارگروه تخصصی تشکیل شده و در نخستین گام هر کارگروه باید ریشه مشکلات و عوامل بروز آسیب را شناسایی و برای برطرف ساختن آنها برنامهریزی کند.
وی افزود: ۵ آسیب حاشیهنشینی، اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و کاهش ازدواج جزو مهمترین مسائلی هستند که باید به قید فوریت برای برطرف ساختن آنها برنامهریزی کرد.
هیچ دانشآموزی در قشم نباید از تحصیل بازبماند
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به نزدیک بودن سال تحصیلی، تصریح کرد: به صورت خاص باید روی اقدامات فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی در مدارس برنامهریزی کنیم تا فرصت از دست رفته پرورش در مدارس به دلیل شیوع کرونا جبران شود.
وی تاکید کرد: هیچ دانشآموزی در قشم نباید به دلیل مشکلات مالی از تحصیل بازماند و باید در فرصت باقی مانده تا بازگشایی مدارس با همکاری سایر دستگاههای حمایتی این دانشآموزان ساماندهی شوند تا با خیالی آسوده در مدرسه حضور یابند.
فتحالهی در پایان خاطرنشان کرد: می توان با همت جهادی مشکلاتاجتماعی را در قشم به طور چشمگیری کاهش داد و حتی در برخی مسائل به صفر رساند و قشم را به عنوان یک الگوی موفق در کشور معرفی کرد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه قشم نیز در بخش دیگری از این جلسه اظهار کرد: در این قرارگاه با برنامهریزی مناسب باید از ظرفیت نخبگان جزیره، معتدمین و شیوخ برای کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده کرد.
حجت امیریکیا ادامه داد: از همه فعالان این حوزه به ویژه مسئولان کارگروهها تقاضا داریم با تمام همت و کوشش خود وارد میدان شوند.
به گفته امیریکیا هدف ما در این قرارگاه نه تنها کاهش آسیبهای اجتماعی بلکه ارتقای وضعیت علمی، اقتصادی و فرهنگی افراد در معرض آسیب هست و به امیدخدا با یکپارچه شدن برنامه ها در این حوزه موفق خواهیم شد.
وی یادآور شد: تریبون نماز جمعه فرصت مناسبی برای تبیین مسائل فرهنگی میباشد و از تمام ائمه جمعه شهرستان درخواست داریم به این موضوع ورود کنند.
امام جمعه اهل سنت قشم نیز در این جلسه اظهار داشت: آسیبهای اجتماعی باید در دو حوزه پیشگیری و درمان پیگیری شوند و برای پیشگیری به ریشه یابی دقیق مشکلات نیاز هست.
شیخ عبدالرحیم خطیبی ادامه داد: تضعیف بنیانهای ایمان، اخلاق و تربیت خانوادگی از مهمترین دلایل گسترش مشکلات هستند که باید مردم به آنها حساس باشند.
وی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی نیز یکی دیگر از ریشه های آسیب های اجتماعی است و باید برای کاهش فقر به ویژه فقر مطلق چارهای اندیشیده شود.
شیخ خطیبی کاربرد نامناسب فضای مجازی را یکی دیگر ازعوامل بروز آسیب برشمرد و افزود: ساماندهی فضای افسارگسیخته مجازی امروز به یکی از دغدغههای مهم در کشور تبدیل شده است.
وی در پایان یادآور شد: در نهایت برای کاهش آسیبها باید احساس مسئولیت اجتماعی در تک تک افراد جامعه تقویت شود تا هرکس در حوزه خانوادگی و اجتماعی برای ایجاد زندگی بهتر احساس تکلیف کند.
بنابراین گزارش، در پایان جلسه احکام مسئولان کارگروههای ۱۴ گانه قرارگاه تحول اجتماعی امیرالمومنین (ع) شهرستان قشم، توسط مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اعطا شد.