علیرضا طحانزاده در خصوص مسائل پشت پرده سینما و حقهای به نام استعدادیابی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به تازگی در صنعت سینما افرادی برنامههایی با عنوان استعدادیابی برگزار میکنند که ابتدا از افراد تست گرفته و بعد آنها را مجبور میکنند که در کلاسهای بازیگری شرکت کنند.
تهیه کننده سینما افزود: بعضاً با خریدن فالورهای فیک در شبکههای اجتماعی و بدون هیچ روزمهای شروع به استعدادیابی میکنند و جوانانی که علاقمند به هنر هستند برای مشهور شدن هزینههای زیادی متحمل میشوند که در نهایت هیچ خروجی برایشان ندارد.
وی در توصیف افرادی که برای ساخت یک یا دو فیلم کوتاه اسم خودشان را کارگردان میگذارند و مجوز ندارند، گفت: به عقیده بنده اینطور افراد هنرمند نبوده بلکه هنربند هستند.
طحانزاده افزود: وقتی شما به سراغ چنین افرادی رفته و ارتباط برقرار میکنید، متوجه اشتیاق شما به بازیگری شده و به این بهانه که فلان بازیگر معروف قرار است در فیلمشان حضور پیدا کنند از شما درخواست پولهای هنگفت میکنند و این دقیقاً مصداق بارز مافیا و دستهای پشتپرده در صنعت سینما است.
تهیه کننده سینما با اشاره به اینکه در این حین سواستفادههایی مختلفی ممکن است شکل بگیرد، متذکر شد: این تصور که شما باید در سینما پارتی داشته باشید بسیار غلط است، هنرمند اصیل کارش را ابتدا در تئاتر شروع میکند و پیش استادهایی تعلیم میبیند که خاک صحنه خوردهاند و درکی از هنر دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نهاد نظارتی و متولی درباره کلاسهای بازیگری در کشور وجود دارد، اظهار کرد: مؤسسههای فرهنگی و هنری زیر نظر ادارهکل ارشاد و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد که علاوه بر مجوز تابلو دارند و قیمتهایشان طبق عرف است که لازم است نهادهای نظارتی به این تخلفات ورود کنند.
طحانزاده با اشاره به برگزاری کلاس بازیگری در مشهد زیر نظر اساتید برجسسته و مطرح، گفت: افراد برای کشف استعدادهایشان نباید هیچ هزینهای پرداخت کنند.
این تهیه کننده سینما در ادامه تصریح کرد: هزینه کلاسهای بازیگری غیرمجاز معمولاً از ۷ میلیونتومان تا ۶۰ میلیون تومان است که وعده شیرین میدهند و این مقوله اسپانسر بازیگری برای هنر کشور بسیار مضر است.
وی با بیان اینکه عرصه هنر خریدنی نیست، اضافه کرد: فکر نکنید هرکسی که کلاسهای بازیگریاش گرانتر باشد حرفهای تر است، فیلمسازان جوانی که در ابتدای راه هنر هستند نباید گول دستهای پشت پرده سینما را بخورند.
طحان زاده با تاکید بر این مطلب که نباید جشنوارهای اروپایی را ملاک کار قرار دهیم، یادآور شد: در جشنواره کن و سایر جشنوارهای اروپایی اگر شما بر ضد کشور فیلم بسازید، برنده جایزه میشوید.
تهیه کننده سینما ادامه داد: به جای اینکه دنبال جشنوارههای اروپایی برویم، از قهرمانهای کشور خودمان فیلم بسازیم و به فکر فرهنگسازی باشیم، مسؤولان باید از فیلمهایی که برای کشور و مردم مفید است حمایت کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون فیلمی درباره قهرمانهای بزرگ کشورمان همچون شهید سردار سلیمانی، شهید ابراهیم هادی و شهید محسن حججی ساخته نشده است، ابراز کرد: از نهادها و مسئولان ذیربط تقاضا دارم از فیلمسازانی که میخواهند در خصوص شهدا و انقلاب فیلم بسازند حمایت کنند.
طحان زاده افزود: بنده به سختی به موقعیت فعلی رسیدهام، در ساندویچی و سوپر مارکت کار کردهام در پارک خوابیدهام ولی نمیتوانم ببینم که عدهای با پول میخواهند هنر را به انحراف بکشند.
تهیه کننده سینما در پایان افزود: امروز صنعت سینمای ایران به هنرمندهای جهادی که در صف اول هنر ایستاده باشند، نیاز دارد.