به گزارش خبرگزاری مهر، حمید بادامی نجات پنجشنبه در جلسه هماندیشی کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان که با موضوع هم اندیشی و بررسی پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» که با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان، مشاور طرح و عضو هیات علمی دانشگاه بوعلیسینا، مدیران شهرداری و جمعی از فعالان گردشگری و خبرنگاران برگزار شد، گفت: جهانی شدن هگمتانه سالیان سال است که آرزوی فعالان و دوستداران میراث فرهنگی همدان بوده که به امید خداوند متعال با همگرایی هم پلاک ثبت جهانی را برای همدان بزنیم و طلسم چندین ساله را بشکنیم.
وی با بیان اینکه با ثبت جهانی «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» چشمانداز ویژهای از صنعت گردشگری همدان باز خواهد شد، افزود: با همگرایی و همافزایی میان دستگاهها و البته همراهی وزارتخانه که اتفاق افتاده، جهانی شدن همدان دیگر دور از انتظار نیست.
رییس کمیسیون مالی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان با اشاره به اینکه اقدامات ثبت جهانی «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» کار ارزشمندی است که میراث فرهنگی در حال بسترسازی و انجام آن است، افزود: خوشبختانه وزارتخانه قولهایی مبنی بر ارسال پرونده به یونسکو را داده است.
بادامی نجات با تاکید بر اینکه باید پلاک ثبت جهانی را بر پیشانی همدان بزنیم و طلسم چندین ساله را بشکنیم، اضافه کرد: در حال حاضر یکی از نگرانیها این است که همشهریان چه نظری درباره ثبت جهانی دارند و شهرداری باید در این امر با آموزشهای شهروندی یاریگر باشد تا مردم هم به این مساله حساس شوند.
رییس کمیسیون مالی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان از عزم شورا و شهرداری همدان و آمادگی همکاری برای ثبت جهانی پرونده هگمتانه خبر داد و اظهار داشت: مدیریت شهری نقش موثری در ساماندهی بافتهای تاریخی دارد و عزم ما هم بر این است که کمک کنیم تا اگر مشکل و موانعی برای ثبت جهانی وجود دارد را بتوانیم با همدلی هم رفع کنیم.
بادامینجات با بیان اینکه هر ساله ایران یک ظرفیت برای ثبت جهانی دارد، تاکید کرد: پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» باید در اولویت کاری مسئولین استان و شهر قرار گیرد و از ظرفیت ویژه ایجاد شده در وزارتخانه، به نحو احسن بهره ببریم.
وی ادامه داد: اتفاق مهم و ارزشمندی برای همدان رقم خواهد خورد و برای تحقق آن نقش رسانهها هم بسیار تاثیرگذار است.
بادامی نجات با اشاره به گستردگی فعالیت شهرداری، اضافه کرد: در کنار آگاهی بخشی مردم و اطلاع رسانی از ارزش ثبت جهانی هگمتانه، ضمن تشکر از زحمات همه مسئولین امر ورود مسئول ارشد شخص استاندار، معاون عمرانی استاندار، دستگاههای اجرایی و خدمات رسان در کنار شهرداری و میراث فرهنگی میتواند روند کار را تسهیل کند.
عزم همگان بر ثبت جهانی هگمتانه است
رییس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه ضمن تشکر از اقدام ارزشمند کمیسیون سرمایه گذاری و گردشگری شورا در پیگیری و بررسی پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان»، گفت: همدان شهر نوپایی نیست و با توجه به قدمت دیرینه و پیشینه تاریخی خود باید زودتر از ین زمان به ثبت جهانی میرسید و هم اکنون نیز یک اتفاق مبارکی است که به لطف خداوند متعال بزودی رقم خواهد خود.
محمود مسگریان با اشاره به پیشینه تاریخی همدان و مشاغل ارزشمند گذشته، اظهار داشت: متاسفانه هویت اصلی بازار را از دست دادهایم و برخی از داشته بازارها تغییر شغل دادهاند.
وی با تاکید بر احیا و حفظ بازار همدان، اضافه کرد: با توجه به بسترها و اقدامات صورت گرفته برای ثبت جهانی هگمتانه، عزم همگی برای تحقق این امر مهم است.
رییس شورای شهر همدان با اشاره به ویژگیهای بازار همدان در معرفی ان به عنوان شهر تاب آور، شهر تاثیرگذار و شهر سبزپایدار جهان اسلام، افزود: هم اکنون نیز به عنوان شهر یادگیرنده مطرح است و باید از این فرصتها با تاکید بر ارزشها و باورها و اعتقادات خودمان نسبت به شناساندن شهر همدان به جهانیان کوشا باشیم.
فضاهای تاریخی نباید فریز شوند
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه با اشاره به اینکه شهرداری همواره برای جهانی شدن همدان هزینه میکند، گفت: این موضوع یکی از دغدغههای مدیریت شهری است که برای محورهای گردشگری هزینه کند.
حجتالاسلام ناصر صفری افلاکی با بیان اینکه مدیران و کارشناسان شهرداری باید دورههای تخصصی مدیریت گردشگری را بگذرانند تا اطلاعات آنها در این حوزه جامع و کاملتر باشد، اضافه کرد: نگاه شهرداری به بافت نباید صرفاً اقتصادی باشد بلکه دید فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و هویتی نیز باید در این دیدگاه گنجانده شود.
وی با تاکید بر اینکه فضاهای تاریخی نباید فریز شوند، گفت: شهرداری نباید طرح جامع و پیادهراههای رینگ اول را از طرح خارج کند و اگر تاکنون این پروژهها اجرایی نشده کوتاهی شهرداری بوده است.
حجتالاسلام صفری افلاکی با اشاره به تدوین سیاستهای گردشگری در کمیسیون فرهنگی در سال گذشته، اضافه کرد: هم اکنون این سایستها مصوب شده و لازم است اجرای آن با کمک رسانهها مطالبه شود.
وی با تاکید بر اینکه تمامی پروژهها باید پیوست گردشگری داشته باشند، اظهار کرد: رونق گردشگری، رونق اقتصادی، معنوی و فرهنگی را به دنبال خواهد داشت و در کنار آن هویت و طبیعت شهر نیز حفظ میشود.
به صورت جهادی در زمینه گردشگری وارد شویم
رئیس شورای اسلامی شهرستان و عضو شهری شورای شهر همدان هم در این جلسه با بیان اینکه همدان در طول تاریخ مظلوم واقع شده است، گفت: همدان ظرفیتهای زیادی دارد اما غفلتهای سنگینی صورت گرفته، از همینرو در زمینه گردشگری باید جهادی کار کرد تا بتوانیم بخشی از غفلتها را جبران کنیم اگر چه بخشهایی قابل جبران نیست.
علیاکبر نظری با اشاره به اینکه عدم هماهنگیها، همدان را به اینجا رسانده است، عنوان کرد: در شهر همدان انجماد فرهنگی وجود دارد و باید با همافزایی و همکاری انجمادها را بشکنیم.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی و وجود خرده فرهنگهای متفاوت در همدان، افزود: اینها همه از زمینههای جذب گردشگر است بر این اساس برای بهرهبری مناسب از داشتههامون باید هماهنگیهای لازم را داشته باشیم.