به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه سازمان ملل؛ پس از آنکه آلبانی با طرح برخی اتهامات واهی مدعی شد که روابط دیپلماتیک خود با ایران را به دلیل حمله سایبری قطع میکند، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد به این مسئله واکنش نشان داد.
دوجاریک به عنوان سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفت: ما هیچ اطلاعات مستقلی در مورد اینکه آیا این حمله سایبری رخ داده است یا خیر نداریم.
این مقام ارشد سازمان ملل همچنین در ادامه افزود: تحقیق جهت بررسی صحت و سقم حمله سایبری به آلبانی موضوعی نیست که برعهده سازمان ملل باشد و ما نیز این اختیار را نداریم.
پیش از این در روز چهارشنبه، «ادی راما» نخستوزیر آلبانی با ادعای اینکه ایران اخیراً حملات سایبری به این کشور انجام داده، اعلام کرد آلبانی روابط دیپلماتیکش با ایران را قطع میکند. نخستوزیر آلبانی که کشورش سالهاست میزبان تروریستهای منافقین است همچنین مدعی شد به همه دیپلماتها و کارکنان سفارت ایران در این کشور اعلام شده که ظرف ۲۴ ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیهای اقدام ضدایرانی دولت آلبانی را قویاً محکوم کرد.
وزارت امور خارجه با مردود شمردن ادعاهای بیاساس مطرحشده از سوی دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران، تصمیم این کشور به قطع روابط سیاسی با کشورمان بر اساس چنین ادعاهای بی پایهای را اقدامی نسنجیده و فاقد دور اندیشی در روابط بین المللی دانست.
در بیانیه وزارت امور خارجه، با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری در مجامع چندجانبه و بینالمللی در راستای تدوین ضوابط و قاعده مند کردن این حوزه، آمده است: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساختهای حیاتی سایر کشورها را مردود و محکوم میشمارد.
وزارت امور خارجه با رد ادعاهای اثبات نشده علیه جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: نوع اقدام و نقشآفرینی طرفهای ثالث در ساخته و پرداخته کردن این ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران، نشانگر اعمال نفوذ کشورهای حامی تروریسم و فتنهآفرین در این زمینه میباشد.
در بیانیه وزارت امور خارجه با اشاره به تحرکات رسانهای و سیاسی سازمانیافته بلافاصله پس از اعلام تصمیم دولت آلبانی، تاکید شد: صدور فوری بیانیه دولت آمریکا و همچنین استقبال رسانههای صهیونیستی از این تصمیم، از وجود برنامهای از پیش طراحیشده برای فضاسازی سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران حکایت دارد.
وزارت امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به میزبانی دولت آلبانی از یک فرقه تروریستی نشان دار، از اثرپذیری تیرانا از طرفهای ثالث و تصمیم نابجا و نامناسب اتخاذشده از سوی دولت آلبانی ابراز تأسف شده است.