به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل از آمریکا و انگلیس خواست مدارک مستند ادعای خود درباره خرید تسلیحات از ایران و کره شمالی را ارائه کنند.
نبنزیا که این درخواست را در شورای امنیت مطرح کرد، همچنین خواستار به رسمیت شناختن انتشار اطلاعات نادرست در این شورا شد و ادعاهای واشنگتن و لندن درباره خرید سلاح توسط روسیه از ایران و کره شمالی را کذب و بی اساس توصیف کرد.
دو روز پیش نیز نبنزیا گزارشها درباره اقدام مسکو برای خریداری سلاح و تسلیحات نظامی از کره شمالی را به شدت رد و آن را خبری سازی رسانههای غربی عنوان کرده بود. وی دراینباره در پاسخ به خبرنگاران گفت: من چیزی نشنیدهام و فکر میکنم این هم یک فیکنیوزِ دیگر باشد.
«الکسی وینِنکو»، استاد دانشگاه دولتی مسکو هم این نوع گزارشها و اطلاعات را رد و تأکید کرد: چنین گزارشهایی از رسانههای آمریکایی تنها موجب خنده است و به منظور ایجاد تأثیرات منفی بر روسیه منتشر میشوند.
به تازگی نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شده است که براساس تازهترین اطلاعات طبقهبندیشده آمریکا، طولانی شدن جنگ اوکراین، روسیه را به سمت خرید تجهیزات و تسلیحات نظامی بیشتری از کره شمالی و ایران سوق داده است.
نیوریورکتایمز به نقل از یک مقام دولتی آمریکا مدعی شد که خریدهای تسلیحاتی روسیه نشاندهنده این است که آثار تحریمهای تحت هدایت آمریکا علیه مسکو، شروع به خودنمایی کرده و توان روسیه را برای ادامه حمله به اوکراین، کاهش داده است.
همچنین روز چهارشنبه، وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیهای اعلام کرد که شماری از مقامات نظامی از جمله رؤسای نهادهای اجرای قانون و رؤسای شرکتهای تسلیحاتی اروپا را تحریم کرده است. در بیانیه صادره از سوی وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص آمده است که تحریمهای مذکور در واکنش به اقدام مشابه بروکسل علیه مسکو و تسلیح اوکراین به بهانه درگیریها در کی یف به انجام رسیده است.
با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، آمریکا و کشورهای اروپایی به منظور توقف پیشروی ارتش روسیه و حمایت از اوکراین، ضمن ارسال حجم زیادی از تسلیحات نظامی به اوکراین، تحریمهای شدیدی را علیه مسکو اعمال کردند. کشورهای غربی تحت هدایت آمریکا و اتحادیه اروپا هفتههاست مشغول ارسال تجهیزات و سلاح به اوکراین هستند و تا کنون هزاران قبضه اسلحه سبک و سنگین به همراه میلیونها گلوله و فشنگ به این کشور فرستادهاند. ارسال تسلیحات غربی به اوکراین همواره با انتقاد بسیاری روبرو شده و بسیاری گفتهاند که ارسال حجم زیاد سلاحهای غرب به اوکراین به تشدید تنش در جریان درگیریها در این کشور اروپای شرقی منجر خواهد شد.