وزیرخارجه آمریکا با همتایان فرانسوی، آلمانی و انگلیسی خود درباره ایران و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه وزارت خارجه آمریکا «آنتونی جی. بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه با «کاترین کولونا»، وزیر امور خارجه فرانسه، «آنالنا بارباک»، وزیر امور خارجه آلمان، و «جیمز کلورلی»، وزیر امور خارجه انگلیس به طور مجازی دیدار کرد.

در این دیدار، بلینکن در مورد سفر خود به اوکراین، از جمله گفتگوهای خود با «زلنسکی»، رئیس جمهور و «کوله با» وزیر امور خارجه، و اعلام کمک نظامی بیش از ۲.۸ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین توضیحاتی داد.

در این دیدار همچنین وزرای خارجه آمریکا و کشورهای اروپایی درباره ایران نیز به بحث و تبادل نظر پرداختند.

پیش از این، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه درباره توافق هسته‌ای با ایران اعلام کرده بود که کشورش با توافقی که خواسته‌های اساسی واشنگتن را برآورده نمی‌کند، موافقت نخواهد کرد.

بلینکن در یک کنفرانس خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو به خبرنگاران گفت: آخرین پاسخ ایران؛ ما را به عقب برد.

وزیرخارجه آمریکا با اشاره به پاسخ رسمی ایران به پیش نویس «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ گفت: ما قرار نیست با توافقی که الزامات اصلی ما را برآورده نمی‌کند، موافقت کنیم.

بلینکن همچنین تأیید خواسته‌های خارج از برجام که به خود این توافق مربوط نمی‌شود را رد کرد و گفت: ایالات متحده تنها مایل به انعقاد توافقی است که امنیت ملی را پیش ببرد.

دو روز پیش از این، «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا درباره وضعیت توافق هسته‌ای ایران اعلام کرده بود: علیرغم وجود نشانه‌هایی منفی در خصوص پیشنهاد اتحادیه اروپا، ما از توافق هسته‌ای با ایران دست نمی کشیم.

مذاکرات رفع تحریم‌ها در دولت سیزدهم، از اوایل دی ماه سال گذشته در شهر وین آغاز شد، اما به علت جدی نبودن واشنگتن، این گفتگوها در اسفند ماه متوقف شد. بعد از چند ماه وقفه و به دنبال سفر جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران، دور جدید مذاکرات در هفتم و هشتم تیر ماه در دوحه قطر برگزار شد. طرف‌های اروپایی و غربی به ویژه آمریکا پیش از این مدعی شدند که متن توافق نهایی شده اما هیئت مذاکره کننده کشورمان اعلام کرد که هنوز بر سر برخی موضوعات توافق حاصل نشده است؛ توافقی که واشنگتن در سال ۲۰۱۵ به طور یک طرفه از آن خارج شد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که پایدار بودن تضمینیِ رفع تحریم‌ها، لازمه رسیدن به توافق است.

برچسب‌ها