سرهنگ علیرضا طاهری در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۶۸ تُن چوب و ۶ تُن زغال بلوط و تاغ از ابتدای سال جاری تاکنون از سوداگران طبیعت در استان اصفهان کشف و ضبط شده و در این ارتباط ۵۰ نفر دستگیر شدند.
وی با اشاره به اینکه امسال تاکنون ۵۴ فقره پرونده در زمینه قاچاق چوب در مراجع قضائی استان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: طبق قانون جدید قاچاق کالا، مجازات سختتری نسبت به قبل برای متخلفان و سوداگران طبیعت در نظر گرفته شده که بر اساس آن امکان مصادره خودرو متخلف به نفع دولت وجود دارد.
خرید و فروش زغال جنگلی جرم است
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان تصریح کرد: قانون همچنین فروشگاهها و خُرده فروشان را از خرید و فروش زغال جنگلی منع کرده و این عمل جرم محسوب میشود؛ از این رو توصیه میکنیم که به هیچ عنوان خرید و فروش زغال جنگلی حتی در مغازهها و خُرده فروشی انجام نشود زیرا برخورد قضائی خواهد شد.
سرهنگ طاهری، حفاظت از جنگلها و مراتع را وظیفه همگانی دانست و خاطرنشان کرد: مراتع و جنگلها ذخایر مهم کشور هستند و برای حفظ این میراث طبیعی برای آیندگان، نیاز است که مردم نیز یاری و همکاری کنند.
وی ادامه داد: از این رو از هم استانیها درخواست داریم هر گونه تخریب، تصرف یا آتش سوزی در مراتع و جنگلها را با شمارهگیری ۱۵۰۴ یا ۱۳۹ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند تا با همکاری مردم خوب و دوستداران محیط زیست استان جلوی نابودی این میراث طبیعی گرفته شود.
کاهش چشمگیر آتش سوزی در مراتع استان اصفهان
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون طی هشت فقره آتش سوزی ۱۰ هکتار از مراتع استان طعمه حریق شد، افزود: سال گذشته طی ۴۱ فقره آتش سوزی ۱۸۰ هکتار از اراضی ملی و مراتع سوخت اما امسال خوشبختانه آتشسوزیها در مراتع استان کاهش بسیار چشمگیری داشته است.
وی اضافه کرد: گستردهترین آتش سوزی بهار امسال در ۲.۸ هکتار جنگل دست کاشت در شهرستان برخوار رخ داد و هفت فقره حریق دیگر نیز در مجموع ۷.۴ هکتار از مراتع شهرستانهای بوئین و میاندشت، فریدن فریدونشهر، سمیرم و لنجان را سوزاند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان ابراز داشت: امسال تجهیزات اطفا حریق مورد نیاز یگان حفاظت از طریق استان و سازمان منابع طبیعی کشور تأمین و تعدادی نیز به شوراها و دهیاریهای روستایی که خطر آتش سوزی در مراتع در آنها بیشتر بود، ارسال شد.
معضل سرقت خاک از شرق اصفهان
سرهنگ طاهری به معضل سرقت خاک در شهرستان اصفهان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵ فقره سرقت خاک از شرق اصفهان حین ارتکاب جرم شناسایی و کامیون و ادوات آنها توقیف شده اما برداشت خاک در این منطقه بسیار گستردهتر است.
وی با بیان اینکه خاک شرق اصفهان برای کورههای تولید گچ و آجر اطراف این کلانشهر سرقت میشود، ابراز داشت: برداشت سطحی خاک و برهم زدن بافت خاک سبب میشود با کمترین وزش بادی، خیزش گردوغبار هوای شهر اصفهان و سایر نقاط اطراف آن را آلوده کند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه آلودگی زیست محیطی این کورهها سلامت شهروندان را تهدید میکند، خاطرنشان کرد: با توجه به مصوبات قبلی، کورههای گچ و آجر باید به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان انتقال یابند که این مهم نیازمند ورود جدی مسئولان استان است.