به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر(ساترا)، نشست هماندیشی رئیس ساترا و مدیران معاونت کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا با هیئت مدیره و برخی از معاونین انجمن سواد رسانهای ایران، در سالن جلسات این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست سعید مقیسه گفت: تاکنون بیشتر اقداماتی که در کشور انجام شده است، معطوف به ارتقاء سواد رسانهای ویژه مردم است اما حقیقت امر این است که ارتقاء سواد رسانهای نیاز مشترک مردم، کارشناسان و مدیران است و باید در این حوزه قدمهای محکمی برداشته شود.
ساترا؛ یاریدهنده مردم و مسئولان برای داشتن فضایی سالم
در ادامه امید علی مسعودی رییس هیأت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران و رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره گفت: عمیقا اعتقاد دارم ساترا میتواند برای داشتن فضای مجازی سالم، اقدام کند و از طریق فرهنگسازی، ارتقاء سواد فضای مجازی و تنظیم گری اجتماعی مطمئن باشد که به مقصود خود میرسد. معیارهای شفافی که ساترا برای نظارت بر رسانههای صوت و تصویر فراگیر اعلام کرده است، بسیار اقدام خوب و قابل توجهی بود و باید اینگونه فعالیت ها تداوم پیدا کند تا افکار عمومی در جریان فعالیت و تلاش ساترا برای تحقق فضای مجازی سالم قرار بگیرد.
در ادامه سید مرتضی موسویان مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران و مدرس دانشگاه های تهران به بیان پیشنهادات خود برای همکاری های مشترک این انجمن و ساترا پرداخت و گفت: انجمن سواد رسانهای ایران در حال حاضر به صورت جمع سپاری اداره میشود. این انجمن تا کنون از هیچ نهاد و سازمانی بودجه دریافت نکرده است و درآمد انجمن صرفا از محل حق عضویت اعضاء و دوره های آموزشی است که در طول سال برگزار می کند.
وی افزود: انجمن سواد رسانه ای ایران یک سازمان نوین و کاملا مجازی است که از وزارت کشور برای فعالیت در این حوزه مجوز دارد و همه اعضا با حفظ مشاغل خود به صورت مجازی، فعالیتهای خود را دنبال کرده و انجام میدهند.
موسویان با اشاره به مشارکت انجمن سواد رسانه ای ایران در برگزاری سه دوره از همایش ملی سواد رسانه ای، تاکید کرد: انجمن سواد رسانه ای ایران به زودی چهارمین همایش سواد رسانه ای را با مشارکت دانشگاه سوره، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ساترا برگزار خواهد کرد و در این دوره از برگزاری همایش محورهای مد نظر ساترا نظیر حقوق مصرف کنندگان و رده بندی سنی محصولات نمایش خانگی را در فراخوان ارسال مقالات مورد توجه قرار خواهد داد.
مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران در ادامه برای همکاری با ساترا اعلام آمادگی کرد و گفت: با توجه به نقش مهم ساترا ما حاضریم برای ارتقاء سواد فضای مجازی کاربران پلتفرم ها برنامه ریزی کرده و محصولاتی تولید کنیم که از طریق بسترهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی منتشر و پخش شود. همچنین آمادگی برگزاری دوره برای مدیران پلتفرم های دارای مجوز از ساترا را داریم.
سواد رسانهای نیازمند سیاستگذاری است
در ادامه حمیدرضا کمالی نایب رییس انجمن سواد رسانه ای ایران با اشاره به ضرورت مشارکت مردم برای تحقق نهضت تحولی سواد رسانه ای مد نظر ساترا گفت: ارتقاء سواد رسانهای، نیازمند سیاستگذاری است و شرط موفقیت سیاستگذاری های انجام شده در این حوزه، مشارکت مردم و گروههای مردمنهاد در این زمینه است.
وی گفت: یکی از فعالیت های انجمن که به تازگی شروع شده است، رده بندی مشاوران سواد رسانهای و معرفی ایشان برای فعالیت در سطح کشور است.
در ادامه سجاد خسروانیان؛ عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران تاکید کرد: درحال حاضر نگاه مشترکی میان ساترا و فعالان سواد رسانه ای کشور ایجاد شده است که این رویکرد بیانگر نگرش خوب ساترا نسبت به فضای مجازی و سواد رسانهای است و امیدواریم با همین دیدگاه، شاهد گسترش همکاری های ساترا و فعالان سواد رسانه ای کشور باشیم.
ضرورت آسیب شناسی محتوای فضای مجازی از منظر فرهنگ اسلامی ایرانی
در ادامه سید پیمان خادم الحسینی، عضو هیئت مدیره و معاون انجمن سواد رسانه ای ایران گفت: هم اکنون برخی نگرانی ها در جامعه نسبت به رویکرد محتوایی برخی پلتفرم ها وجود دارد و به همین دلیل آسیب شناسی محتوای فضای مجازی از منظر فرهنگ اسلامی ایرانی ضرورت دارد که در این راستا میشود از ظرفیت کارگروه های تخصصی انجمن سواد رسانه ای استفاده کرد.
در ادامه لیلا وصالی، معاون آموزش انجمن سواد رسانه ای ایران با ارایه گزارشی از فعالیت های معاونت آموزشی انجمن گفت: فقط در سال جاری ۱۸۰ مدرس سواد رسانه ای در کشور موفق به طی دو دوره تخصصی انجمن سواد رسانه ای ایران شدند و این اشخاص در سراسر کشور آماده هستند تا در حوزه مهارتهای مورد نیاز خانواده ها برای استفاده از شبکه نمایش خانگی و سایر مصادیق صوت و تصویر فراگیر و همچنین سواد بازی های دیجیتال دوره های آموزشی برگزار کنند.
معرفی هشت کار گروه تخصصی برای همکاری با ساترا
در ادامه امیر یوسفی معاون کارگروه های انجمن سواد رسانه ای ایران ضمن معرفی هشت کارگروه تخصصی انجمن سواد رسانهای ایران گفت: ما در این هشت کارگروه سعی کردیم به مسایل روز جامعه از منظر سواد رسانه ای نگاه کنیم و با مشارکت اعضای کارگروه ها که در قالب مسئولیت اجتماعی و بدون اخذ هزینه با انجمن همکاری میکنند، راهکارهای موثر ارایه دهیم.
وی افزود: کارگروه های والدگری رسانه ای، سواد هنری، علمی آموزشی، رصد و پایش، کودک و نوجوان و سواد بازی از ظرفیت مناسبی برای همکاری با ساترا برخودار هستند.
در پایان این جلسه محمد صادق افراسیابی، سرپرست معاونت کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا از آمادگی این معاونت برای پیگیری زمینه های مشترک همکاری و برگزاری نشست های مشترک هفتگی با موضوعات مرتبط با حقوق مصرف کنندگان، سواد فضای مجازی و تنظیم گری خبر داد و گفت: یکی از سیاستهای معاونت کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا شناسایی و استفاده از ظرفیت های اتحادیه ها، انجمن ها و تشکل های مرتبط با فضای مجازی است و امیدواریم با همکاری تشکل های مختلف بتوانیم در اجرای اسناد بالادستی از جمله مصوبات شورای عالی فضای مجازی و توافقات انجام شده با مرکز ملی فضای مجازی برای ارتقاء سواد فضای مجازی توفیقات خوبی حاصل کنیم.